Statie epurare aquaClean SBR 7/12 LE Q=1,5 mc/zi
Epureaza ape uzate menajere provenite din locuinte cu un debit constant de pana la 1500 litrii/zi si o incarcare de CBO5 de 0,6 kg/zi. Statia este conceputa intr-un bazin bicameral din polietilena cu volum total de 4700 litrii, cu dimensiunile 2760 x 1760 x1930 mm, 300 kg – primul compartiment functioneaza ca volum tampon si pentru decantare, iar al doilea compartiment este utilizat pentru tratarea apei uzate.
In cel de-al 2-lea compartiment este montat un suport din polietilena tip ponton sutinut de peretii bazinului prin intermediul unor lanturi pe care sunt montate:
- 1 pompa de aerare care asigura barbotarea aerului si dizolvarea oxigenului necesar populatiei de microorganisme care descompun substantele organice in componente primare
- 1 pompa de alimentare care transfera namol din compartimentul de tratare in primul compartiment si asigura prin corpul ei transferul de apa in compartimentul de epurare pe baza principiului vaselor comunicante
- 1 pompa evacuare apa tratata, inaltimea minima si maxima de flotatie a pontonului cu pompe sunt stabilite astfel incat sa acopere debitul de apa calculat intregul proces este comandat si supravegheat de un microprocesor, montat intr-un panou de comanda.
Panoul are un afisaj cu parametrii de proces, buton de resetare ciclu si un conector RS232 pentru conexiune la PC sau consola de programare. Pe afisaj este prezentata faza curenta si starea curenta a echipamentelor. Sunt implementate functii de autodiagnosticare stare echipamente si recuperare automata din erori de functionare.
Puterea instalata 300 W.
Consum energetic – in functie de incarcare 500 – 2000 W/zi
Statia de epurare functioneaza pe principiul SBR (sequenting batch reactor), folosind o combinatie de tratare cu namol activ si separare fizica prin decantare. Acest lucru se realizeaza in 4 cicluri de functionare/24 ore, fiecare in 4 etape:
- 1 – Alimentare – Din primul compartiment este transferata pe principiul vaselor comunicante apa menajera.
- 2 – Tratare – Odata cu alimentarea incepe functionarea pompei de aerare. Astfel este introdus in apa uzata aerul necesar epurarii biologice. Datorita sistemului ponton se asigura si o omogenizare a apei. Etapele de aerare sunt alternate cu pauze pentru a asigura nitrificarea-denitrificarea in conditii optime.
- 3 – Sedimentare – Aerarea este oprita permitand suspensiilor solide sa sedimenteze la fundul bazinului. in zona superioara ramane doar apa limpezita.
- 4 – Evacuare – Apa limpezita este evacuata din statie cu pompa de evacuare. Dupa ce se incheie operatia de evacuare, pompa de alimentare va transfera namolul din compartimentul de tratare in primul compartiment, dupa care se reia ciclul de tratare.
Regimul de vacanta: Daca in etapa de alimentare nu este detectat aport de apa din primul compartiment, statia trece in regim de vacanta. Aerarea se face in cicluri mai scurte si mai dese pentru a mentine bacteriile in viata. Nu se evacueaza apa din sistem.
Statia trece automat la regim normal de functionare imediat ce a fost detectat aport de apa din primul compartiment ATENTIE! Statia poate trata numai ape uzate menajere. Apa acumulata in statie nu trebuie sa contina substante chimice care pot dauna populatiei de bacterii. Nu este permisa alimentarea statiei cu:ape uzate industriale, ape pluviale sau ape recirculate din piscine, ape cu continut de agenti chimici agresivi, resturi petroliere, uleiuri etc.
Statiile de epurare aquaClean corespund performantelor impuse de EN 12566-3:2005/A1:2009.
Opinii
There are no reviews yet