Aparate Aer Condiționat – Ce înseamnă BTU? Ce trebuie să știi despre aerul condiționat și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări vei afla chiar în această descriere. Dacă vrei să fii eficient, să alegi un aer condiționat perfect pentru nevoile tale, treci prin informație și fă o investiție, nu doar o achiziție!

Aparate Aer Condiționat și Necesitatea care a devenit obligatorie

Pentru că deja de mai bine de 10 ani, un aparat de aer condiționat s-a transformat din moft în necesitate, piața din România a observat și ea ceea ce înseamnă să vrei să duci o viață cât mai confortabilă. Acum 10-15 ani, un aparat aer condiționat era deținut de un procent foarte mic de persoane, iar pe măsură ce tot mai mulți oameni au observat beneficiile, aceste aparate aer condiționat s-au transformat într-o necesitatea care trebuie neapărat îndeplinită.

Așadar, înainte de a lua o decizie de a achiziționa și chiar mai mult decât atât, de a investi într-un aparat aer condiționat, trebuie să ai în vedere câteva criterii importante. Ești dispus să distrugi cel puțin doi pereți din casă pentru a monta un aparat aer condiționat sau îți dorești unul portabil care te poate ajuta să fii mult mai flexibil și implicit, să nu fii nevoit să execuți lucrări foarte complicate pereților din locuință? Ce înseamnă BTU aer condiționat și cum vei ține cont de această valoare pentru locuința ta? Răspunsuri la toate aceste întrebări vei găsi în această descriere.

Principiul de funcționare al acestor aparate aer condiționat

După cum probabil ai observat, în piața din România, pentru că majoritatea cetățenilor locuiesc într-un complex de apartamente, blocuri sau cartiere rezidențiale de blocuri, cel mai întâlnit ansamblu de aparate aer condiționat este cel divizat. Este divizat deoarece întreg sistemul este compus din 2 componente cu un grad de importanță egal. Pentru a evita foarte mulți termeni tehnici, dar și pentru a comprima cât de mult posibil timpul de cercetare, iată pe scurt cum funcționează aceste aparate aer condiționat.

Componenta din exterior conține un ventilator, un rezervor pentru agentul refrigerant(freon), un compresor și un condensator. Ceea ce se află la interior, cea de-a doua componentă conține un vaporizator, un filtru un ventilator și toată tehnologia de care dispune aparatul pentru control prin telecomandă, wi-fi, bluetooth, etc.

Cele două componente lucrează împreună pentru a prelua aerul cald dintr-o încăpere pe care îl transformă în aer rece cu ajutorul agentului refrigerent. Cu ajutorul vaporizatorului, aerul rece ajunge din nou în interior, responsabil de eliminarea condensului fiind unitatea exterioară. Principiul mecanic este mai puțin important pentru un utilizator obișnuit, de aceea vom trece direct la particularități care fac aceste aparate aer condiționat să fie extrem de eficiente dacă sunt achiziționate corect.

Criterii importante pentru achiziția unui aparat de aer condiționat

Pe cât de mult ne-am dori ca totul să fie extrem de simplu, pe atât de important este să ne asigurăm că noi facem acest proces să fie simplu. Deci, dacă nu știi ce decizii să iei pentru a cumpăra un aparat aer condiționat eficient, bun și econom, ia în considerare următoarele aspecte:

  • Vei afla că ce înseamnă BTU la aparatul de aer condiționat este foarte important pentru costurile pe care le vei avea în urma utilizării unui astfel de sistem, dar și pentru confortul resimțit în locuință. Dar pentru a stabili ce valoare BTU trebuie să aibă aerul condiționat, trebuie să știi ce suprafață are apartamentul tău, unde va fi amplasată componenta de interior sau cât de mult va fi acest sistem folosit în perioadele reci sau calde. Dacă vei amplasa componenta de exterior, într-o zonă umbrită, ferită de soare, consumul va fi mai mic, iar durata de viață a acesteia va fi mai mare.
  • Ține cont de modul în care este dispus spațiul în locuința ta. De exemplu, un aparat de aer condiționat este foarte eficient atunci când apartamentul este amenajat într-un sistem open space. Dacă există foarte multe camere despărțite de foarte mulți pereți, răcirea locului se va face foarte greu/
  • Cele mai multe aparate aer condiționat sunt foarte eficiente și dacă un apartament este izolat termic. Dacă ai o izolație termică eficientă, temperatura rece se va păstra pentru mai mult timp, iar consumul de energie va fi mai mic.
  • Apartamentele, locuințele sau spațiile vechi sunt un impediment destul de mare pentru aceste aparate aer condiționat deoarece au ferestre vechi, ferestre de mari dimensiuni amplasate nu foarte eficient, iar acest lucru va scade eficiența, va crește consumul și va periclita confortul.

Ce înseamnă BTU la aparatul de aer condiționat?

Cel mai bun indicator de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi un aparat aer condiționat este indicatorul BTU. Practic, acest BTU este necesarul de răcire sa coeficientul de răcire al unui aparat aer condiționat. Ce înseamnă BTU aer condiționat? Înseamnă că nu trebuie sub nicio formă orice aparat de aer condiționat și nu trebuie să ignori BTU deoarece el trebuie să fie optim pentru locuința ta. Iată cum afli care este necesarul de BTU al unui aparat aer condiționat și care este cel mai optim BTU pentru spațiul tău.

  • Dacă suprafața ta nu depășește 25 mp, un aparat aer condiționat 9000 BTU ar trebui să fie suficient pentru a păstra temperatura optimă.
  • Ce înseamnă BTU aer condiționat pentru 35 mp? Deja trebuie să crești coeficientul și să te orientezi către 12000 BTU.
  • Pentru spații de 50 mp, BTU aparate aer condiționat trebuie să fie de 18000
  • Iar pentru un spațiu de până la 70 mp, numărul de BTU ar trebui să fie de 24000.

Ce este funcția inverter la aer condiționat?

Un aparat aer condiționat cu inverter te va ajuta să previi consumul suplimentar de energie care este provocat de pornirea repetată a compresorului. Cu această tehnologie, compresorul nu se va mai opri și porni repetat favorizând consumul de energie mai economic.

Ce înseamnă dF la aerul condiționat?

Dacă pe afișajul LED de pe aparatul de aer condiționat apare inscripția dF sau DF sau df, acest lucru indică faptul că sistemul are nevoie de un proces de dezghețare deoarece bobina urmează să înghețe făcând funcționarea aparatului să fie deficitară.

Citește Toată Descrierea Ascunde Descrierea

Afișez 1–24 din 33 de rezultate

Transport Gratuit
-3%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 1.799,00 lei.Prețul curent este: 1.749,00 lei.
Transport Gratuit
-6%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 4.350,00 lei.Prețul curent este: 4.099,00 lei.
-4%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 3.850,00 lei.Prețul curent este: 3.699,00 lei.
Transport Gratuit
-6%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 1.800,00 lei.Prețul curent este: 1.699,00 lei.
-7%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 1.950,00 lei.Prețul curent este: 1.819,00 lei.
-5%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 3.250,00 lei.Prețul curent este: 3.099,00 lei.
-6%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 4.100,00 lei.Prețul curent este: 3.849,00 lei.
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
-2%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 2.299,00 lei.Prețul curent este: 2.249,00 lei.
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
CONTACTEAZĂ-NE: