Categoria de Pompe de căldură din magazinul cazanecentrale.ro satisface nevoia de consum a sistemelor eficiente de încălzire și răcire a caselor, locuințelor și de foarte multe ori, a spațiilor comerciale.

Dacă intenționezi să achiziționezi să afli ce este pompa de căldură, cu funcționează o pompă de căldură și în final, care sunt cele mai bune criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi unul dintre cele mai bune tipuri de pompe de căldură, aici vei găsi toate informațiile de care ai nevoie. 

Ce este Pompa de căldură

Pompa de căldură este unul dintre cele mai eficiente sisteme de încălzire și răcire al spațiilor de locuit precum casele, apartamentele sau spațiile comerciale. O pompă de căldură poate fi folosită și pentru a prepara apa caldă necesară unui trai echilibrat. Pentru a putea face alegerea potrivită și pentru a alege pompa căldură potrivită, este extrem de important să știi cum funcționează o astfel de pompă de căldură, câte tipuri există și care sunt avantajele unui astfel de sistem. Continuă să citești pentru că avem și câteva recomandări pentru tine.

Cum funcționează o pompă de căldură

Principiul de funcționare care stă la baza unei pompe de căldură este unul simplu, care în procent majoritar este bazat pe compresorul care este echipat sistemului. Astfel, pompa de căldură nu face altceva decât să exploateze principiul transferului termic pe care îl face eficient folosind un agent frigorific pe care îl manipulează suficient de bine și rapid trecându-l de la un stadiu termic la altul. De exemplu, o pompă de căldură va trece agentul frigorific în stare de vapor sau condensare folosind compresorul sistemului. 

Energia termică va fi apoi transferat cu ajutorul unui sistem de țevi guvernat de un vaporizator. Dacă agentul frigorific nu ajunge la o temperatură suficient de mare atunci când ajunge în instalația compresorului, transferul termic nu va fi la fel de eficient, iar căldură eliberată nu va fi mare. La o pompă de căldură pot fi montate mai multe sisteme sau soluții de distribuție a căldurii. Poți folosi ventiloconvectoare, încălzire în pardoseală, calorifere sau orice altă soluție convențională disponibilă în magazinele de specialitate. 

Cel mai eficient sistem de pompă de căldură aer apă este utilizat cu un grad mare de eficiență în sezonul cald deoarece acesta profită de temperatura de afară pentru a crea un confort termic în locuință. În cazul acestor tipuri de pompă de căldură, cu cât temperatura din exterior devine mai scăzută, cu atât pompă de căldură aer apă devine mai ineficientă. De aceea este importantă să știi care sunt toate tipurile de pompe de căldură disponibile.

Pompa de căldură apă-apă

Pompele de căldură sunt foarte bune sisteme exploatatoare de resurse naturale, de aceea este recomandat să alegi o pompă care poate profita și de zona geografică unde se află spațiul ce urmează să beneficieze de acest sistem. Pompa de căldură apă apă folosește apă subterană direct din substratul freatic pentru a produce căldură. Totuși, dacă în apropierea locuinței se află râuri, puțuri sau lacuri, acestea vor putea fi și ele folosite pentru a produce căldură. 

Pompa de căldură apă apă are și o serie de avantaje de care beneficiarii se bucură imediat după montare. Printre aceste avantaje se numără consumul redus de energie electrică deoarece sistemul este special proiectat pentru a profita de resursele naturale deja existente. Pompa de căldură apă apă nu mai ține cont foarte mult de temperatura exterioară ea fiind dependentă 100% de resursa de apă. Dacă ai deja un sistem de climatizare în locuință, pompa de căldură apă apă va putea fi cuplată și va putea funcționa cu aceste sisteme deja existente. Iar pentru cei care țin foarte mult la liniștea pe care le-o oferă poziția geografică, pompa de căldură apă apă este extrem de silențioasă.

Cum alegi o pompă de căldură perfectă pentru locuința ta

Există o serie de criterii de care trebuie cu siguranță să ții cont în momentul în care alegi o pompă de căldură aer aer sau o pompă de căldură apă apă pentru locuința ta. Dacă nu este deja evident, zona geografică este unul dintre aceste criterii. Pentru ca cercetarea ta să fie foarte rapidă și să cunoști foarte bine care sunt lucrurile de care să ții cont când alegi o pompă de căldură, ține cont mereu de următoarea listă:

  • Când alegi o pompă căldură, este important să analizezi zona spațiului unde va fi instalată aceasta. Documentează-te foarte bine referitor la temperaturile minime și maxime din zona ta. Cu cât diferența dintre temperatura de la interior și cea de la exterior este mai mare, cu atât pompa căldură este mai ineficientă
  • Suprafața, numărul de camere, izolația și modul de compartimentare al apartamentului sau al locuinței tale este un criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare.
  • Zona geografică sau terenul îți permit accesul la apă, aer și sol?
  • Ce sistem vei cupla la pompa de căldură? Vei folosi calorifere, încălzire în pardoseală? Fiecare dintre ele au valori maxime diferite pentru temperaturi.
  • Unde este montată pompa de căldură este un alt criteriu de o importanță uriașă. Pompa căldură, indiferent de tipul acesteia, nu ar trebui să fie montată în ploaie, în bătaia vântului, îndreptată spre nord dacă obiectivul este răcirea, iar spre sud dacă pompa de căldură trebuie să încălzească.

Pompa de căldură atât pe răcire, cât și încălzire

În momentul în care folosești o pompă de căldură atât pentru a răci, dar și pentru a încălzi un spațiu, este foarte important să verifici periodic starea echipamentelor de răcire și încălzire. Cu cât există mai multe sisteme conectate la pompa de căldură, cu atât eficiența sistemului poate fi pusă mai mult sub semnul îndoielii. Astfel, dacă pompa are anumite defecțiuni sau există componente care nu respectă standardele, eficiența pompei de căldură va fi din nou pusă la îndoială.

Rezistențele electrice, vasul de acumulare, pompele de circulație, țevile, robineții, fiecare component al sistemului de încălzire sau răcire are un rol important.

Alege o pompă de căldură aer-apă Hyundai din magazinul nostru și profită de tehnologie pentru a-ți face viața mult mai simplă.

Citește Toată Descrierea Ascunde Descrierea

Afișez 1–24 din 172 de rezultate

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
-5%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 14.600,00 lei.Prețul curent este: 13.870,00 lei.
Transport Gratuit
-5%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 15.469,00 lei.Prețul curent este: 14.695,00 lei.
-12%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 25.608,00 lei.Prețul curent este: 22.495,00 lei.
-5%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 16.099,00 lei.Prețul curent este: 15.265,00 lei.
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
-9%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 15.879,00 lei.Prețul curent este: 14.380,00 lei.
-2%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 20.028,00 lei.Prețul curent este: 19.554,00 lei.
-9%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 16.496,00 lei.Prețul curent este: 14.940,00 lei.
Transport Gratuit
-8%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 20.285,00 lei.Prețul curent este: 18.580,00 lei.
Transport Gratuit
-6%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 22.250,00 lei.Prețul curent este: 20.949,00 lei.
Transport Gratuit
Transport Gratuit
CONTACTEAZĂ-NE: