Puffere si boilere, dar care este mai bun? Pentru a putea face alegerea corectă trebuie să cunoști diferențele principale dintre cele două. Astfel, în această descriere vei afla ce ai nevoie, ce îți putem oferi și care sunt diferențele dintre categoriile principale de Puffere și Boilere. 

Ce este un puffer și la ce este folosit

Pufferul este un rezervor în care va fi stocat și păstrat tot agentul termic pentru instalația de încălzire. Deoarece toate centralele care funcționează cu un combustibil lemnos tind să piardă agent termic, puffer-ul rezolvă această problemă și înmagazinează tot ceea ce se produce în urma arderii lemnului. Comparativ cu centralele pe gaz, centralele pe lemne au nevoie de acest ajutor adițional pentru a putea da un randament bun. Puffer-ul garantează că încălzirea este făcută la cel mai înalt nivel, având cel mai mic consum de combustibil posibil.

Puffere si boilere – Ce este un Boiler și la ce este folosit

Boilerul electric este un produs recunoscut pentru eficiența de care dă dovadă la încălzirea apei atunci când cantitatea necesară nu este foarte mare. De cele mai multe ori, folosirea unui boiler electric este suficientă în locuințele unde consumatorii de apă caldă nu sunt foarte mulți, iar utilizatorul se poate mulțumit cu o cantitate de apă caldă în aproximativ 50 spre 100 de litri.

Puffere / Rezervoare de acumulare

O modalitate de stocare a energiei provenite de la procesele de ardere sunt Pufferele de acumulare pe care le vei găsi în categoria noastră specială. Printre cele mai populare Puffere si boilere vândute de noi, se află și cele de la Ferroli. Energia stocată într-un astfel de puffer poate proveni atât de la un cazan, cât și de la o pompă de căldură, centrale de tip bloc, sisteme de panouri solare, energie termică solară sau alte surse ce funcționează cu un proces regenerabil.

Ce face mai exact un Puffer în sistemul tău de încălzire? Pentru că a ajuns să fie un standard, pufferul care este prezent în aproape orice instalație poate crește eficiența chiar și la un sistem de încălzire mai vechi. Ceea ce face un puffer este să echilibreze nivelul de fluctuații de temperatura dintre momentele de generare a căldurii și consumului acesteia. Pentru că este capabil să stocheze agent termic, acesta vine în ajutorul cazanului și implicit întregului sistem de producere a căldurii pentru că acesta să nu pornească la orice cerere a consumatorului.

Eficiența unui sistem de încălzire care conține și un Puffer poate crește și cu până la 40%.

Puffer cu izolație și cu o serpentină 500-5000L

Pufferul cu o serpentină echilibrează și stabilește un regim exact de consum al agentului termic. Chiar și consumul de combustibil va fi substanțial micșorat, dar și timpul de funcționare crește. Pufferul este și un ajutor pentru durata de viață a centralei sau cazanului termic. Pentru că în sistemul de încălzire apare un Puffer care preia din funcțiile centralei, aceasta va funcționa în regim controlat și pentru o perioadă mai lungă.

În magazinul nostru de Puffere și boilere poți găsi produse de capacitate începând cu 500 de litri și până la 5000 de litri. Un Puffer de 500 de litri fabricat de Ferroli poate rezista la o presiune maximă de până la 3 bar.

Puffer cu izolație și cu două serpentine 500-5000L

Cu cât Pufferul este mai eficient, cu atât consumul centralei va fi mai mic, iar randamentul sistemului de încălzire va fi mai mare. Pe măsură ce diferența de temperatură dintre exterior și interior este mai mare, centrala va depune mai mult efort pentru menținerea temperaturii. Implicit, dacă puffer-ul este mai eficient, va putea păstra echilibrul din ce în ce mai bine. Centrala funcționează cel mai bine când arderea se face la 700°C. La acea temperatură se face oxidarea 100%, iar consumul de lemn, sau combustibil gazos este minim

Dar funcționarea la 700°C nu poate fi menținută mereu deoarece nevoia nu implică acest lucru. Deci puffer-ul va fi acolo pentru a echilibra consumul când centrala nu va putea fi eficientă la maxim.

Citește Toată Descrierea Ascunde Descrierea

Afișez 1–24 din 223 de rezultate

Transport Gratuit
Transport Gratuit
-6%
Transport Gratuit
2.549,00 lei
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
CONTACTEAZĂ-NE: