Gazeificarea lemnului este un proces care adaugă valoare atât eficienței centralei cât și costurilor, dar și cantității scăzute de combustibil folosit pentru ardere. Gama de cazane pe lemne cu gazeificare de pe cazanecentrale.ro pune la dispoziția tuturor peste 25 de modele de astfel de centrale pe lemne cu gazeificare în variante de putere diferite, cu garanție de până la 10 ani, produse de ARCA CALDAIE, ATMOS sau FERROLI.

Ce înseamnă gazeificarea lemnului

Pentru că această categorie este dedicată acestor cazane pe lemne cu gazeificare, evident, singura opțiune de combustibil acceptată este lemnul. Gazeificarea lemnului este o tehnologie de ardere care va consumă toți compușii rezultați dintr-o primă ardere a lemnului. Practic, lemnul va fi ars în întregime fără a mai rămâne în urmă mult material nefolosit. Singurul lucru care trebuie făcut înainte de achiziția unei astfel de centrale, este asigurarea unui spațiu de montaj și de depozitare dedicat centralei.

Modul în care funcționează o astfel de centrală se reduce la un proces de trei pași foarte simplu de înțeles pentru utilizatorul obișnuit. În primul pas, deținătorul unei astfel de centrale pe lemne cu gazeificare trebuie să alimenteze camera de combustibil cu lemnele din dotare. Centrala va arde complet lemnul până când acesta va fi transformat complet în cenușă.

Pasul 2 al procesului este realizat în întregime de centrală care transmite toată căldură obținută din ardere către un puffer sau un colector de căldură. De acolo, în pasul 3, sistemul va folosi căldura stocată doar atunci când va fi nevoie. Gazeificarea presupune transformarea lemnului în gaz, care apoi arde pentru a crea agentul termic. Ceea ce aceste centrale pe lemne cu gazeificare le au în plus este capacitatea de a se alimenta cu aer pentru a facilita arderile.

Cazane pe lemne cu gazeificare – Avantaje

De cele mai multe ori, clienții care se alătură cumpărătorilor acestor tipuri de cazane pe lemne cu gazeificare nu își doresc foarte multe bătăi de cap sau nevoi dese de a executa acțiuni de întreținere sau reparații. Aceste centrale sunt extrem de longevive pentru că au fost proiectate în acest sens. Vor funcționa pentru perioade îndelungate componentele fiind foarte rezistente.

Un alt avantaj important este simplitatea și ușurința de a folosi această centrală. Deși montajul și echipamentul necesare unui astfel de sistem sunt mai complexe, fiind nevoie și de un puffer, dar și de un boiler extern pentru o sursă de încălzire a apei externă. După ce camera centralei este gata, nu mai trebuie să faci altceva decât să încarci cu lemne camera de ardere și să o cureți periodic dacă se adună foarte multă cenușă.

Singurul dezavantaj posibil al acestei centrale poate fi foarte ușor evitat dacă utilizatorul achiziționează un lemn de calitate. Spunem asta pentru că gazeificarea lemnului poate suferi anumite întreruperi sau scăderi în eficiență dacă lemnul folosit nu este uscat corespunzător.

Automatizare și randament continuu

Foarte multe dintre aceste cazane pe lemne cu gazeificare au un sistem foarte bine pus la punct permițându-i centralei să funcționeze automat fără a fi nevoie de întreruperi atunci când se intervine din exterior. Aprinderea este un proces relativ simplu care este ajutată de un ventilator intern, iar pentru foarte mulți ani, încălzirea locuinței va deveni o normalitate simplu de menținut.

Criterii importante pentru achiziția unui cazan gazeificare 40 kW

Chiar dacă intenționezi să achiziționezi cazane pe lemne cu gazeificare de 40 kw sau orice altă putere, este important să iei în calcul mai multe criterii care afectează performanțele sistemului de încălzire. Pentru a putea achiziționa cazane pe lemn cu gazeificare, dar care să fie și eficiente pentru locuința ta, trebuie să ții cont de modul în care este izolată locuința ta sau dacă aceasta este sau nu izolată termic. În funcție de această izolație, un cazan gazeificare 40 kw poate fi mai mult sau mai puțin eficient.

Un alt factor important de care trebuie să ții cont în momentul în care faci achiziții de cazane pe lemne cu gazeificare, trebuie să alegi una potrivită care poate face față suprafeței locuinței tale. Locuința poate avea 50 metri pătrați, 100, 250, 300 sau chiar 350 de metri pătrați. În funcție de suprafață, trebuie să alegi un cazan gazeificare diferit. 

Unde trebuie să montezi cazane pe lemne cu gazeificare

Pentru a fi sigur că locuința sau spațiul unde este instalat un cazan pe lemne cu gazeificare rămâne în siguranță pentru utilizatori, trebuie îndeplinit un set de condiții chiar și pentru spațiul unde este amplasată acesta. Prin urmare, chiar și dacă ai o cameră tehnică unde ai instalat un cazan gazeificare 40 kw, aceasta trebuie să fie organizată foarte eficient, strict și să nu fie folosită pentru depozitare sau pentru alte scopuri. Un exemplu foarte potrivit pentru modul în care poți menține un nivel optim de siguranță al unui cazan pe lemne cu gazeificare este să nu depozitezi lângă centrală materiale inflamabile sau cu grad mare de combustie.

Trebuie să fii foarte atent și la podele deoarece podeaua sau zona de podea unde este așezat cazanul trebuie să fie izolat și să nu lase temperatura să se disipeze sau să facă transfer de căldură cu podeaua. Pentru a respecta toate normele de securitate și siguranță, în partea din fața centralei trebuie să ai un metru distanță până la următorul obstacol. În părțile stânga și dreapta, fiecare cazan gazeificare 40 kw are nevoie de 0.5 metri distanță. Dar este foarte importantă și distanța până în tavan care nu trebuie să fie mai mică decât un metru. 

Ce este complet interzis! 

Este absolut interzis să instalezi un cazan gazeificare 40 kw sau orice altă capacitate, într-o cameră principală, locuită, a casei. Acest lucru este valabil și pentru zonele destul de circulate ale unei locuințe sau curți. De exemplu, nu ar trebui să treci pe lângă centrala pe gazeificare de mai mult de 1-2 ori pe zi. 

Pentru buna funcționare a sistemului, sistemul care se bazează pe un cazan cu gazeificare are nevoie de trei componente foarte importante: coș de fum, canal de fum și un cazan. Despre diametrul coșului de fum, lungimea acestuia și tot ceea ce trebuie să știi despre optimizarea unui coș de fum pentru cazane pe lemne cu gazeificare, vei putea găsi informații în categoria noastră dedicată.

Recomandări produse:

Citește Toată Descrierea Ascunde Descrierea

Afișez 1–24 din 34 de rezultate

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 21.065,00 lei.Prețul curent este: 20.944,00 lei.
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
CONTACTEAZĂ-NE: