Gazeificarea lemnului este un proces care adaugă valoare atât eficienței centralei cât și costurilor, dar și cantității scăzute de combustibil folosit pentru ardere. Gama de cazane pe lemne cu gazeificare de pe cazanecentrale.ro pune la dispoziția tuturor peste 25 de modele de astfel de centrale pe lemne cu gazeificare în variante de putere diferite, cu garanție de până la 10 ani, produse de ARCA CALDAIE, ATMOS sau VIADRUS.

Ce înseamnă gazeificarea lemnului

Pentru că această categorie este dedicată acestor cazane pe lemne cu gazeificare, evident, singura opțiune de combustibil acceptată este lemnul. Gazeificarea lemnului este o tehnologie de ardere care va consumă toți compușii rezultați dintr-o primă ardere a lemnului. Practic, lemnul va fi ars în întregime fără a mai rămâne în urmă mult material nefolosit. Singurul lucru care trebuie făcut înainte de achiziția unei astfel de centrale, este asigurarea unui spațiu de montaj și de depozitare dedicat centralei.

Modul în care funcționează o astfel de centrală se reduce la un proces de trei pași foarte simplu de înțeles pentru utilizatorul obișnuit. În primul pas, deținătorul unei astfel de centrale pe lemne cu gazeificare trebuie să alimenteze camera de combustibil cu lemnele din dotare. Centrala va arde complet lemnul până când acesta va fi transformat complet în cenușă.

Pasul 2 al procesului este realizat în întregime de centrală care transmite toată căldură obținută din ardere către un puffer sau un colector de căldură. De acolo, în pasul 3, sistemul va folosi căldura stocată doar atunci când va fi nevoie. Gazeificarea presupune transformarea lemnului în gaz, care apoi arde pentru a crea agentul termic. Ceea ce aceste centrale pe lemne cu gazeificare le au în plus este capacitatea de a se alimenta cu aer pentru a facilita arderile.

Cazane pe lemne cu gazeificare – Avantaje și gama de produse

De cele mai multe ori, clienții care se alătură cumpărătorilor acestor tipuri de cazane pe lemne cu gazeificare nu își doresc foarte multe bătăi de cap sau nevoi dese de a executa acțiuni de întreținere sau reparații. Aceste centrale sunt extrem de longevive pentru că au fost proiectate în acest sens. Vor funcționa pentru perioade îndelungate componentele fiind foarte rezistente.

Un alt avantaj important este simplitatea și ușurința de a folosi această centrală. Deși montajul și echipamentul necesare unui astfel de sistem sunt mai complexe, fiind nevoie și de un puffer, dar și de un boiler extern pentru o sursă de încălzire a apei externă. După ce camera centralei este gata, nu mai trebuie să faci altceva decât să încarci cu lemne camera de ardere și să o cureți periodic dacă se adună foarte multă cenușă.

Singurul dezavantaj posibil al acestei centrale poate fi foarte ușor evitat dacă utilizatorul achiziționează un lemn de calitate. Spunem asta pentru că gazeificarea lemnului poate suferi anumite întreruperi sau scăderi în eficiență dacă lemnul folosit nu este uscat corespunzător.

Automatizare și randament continuu

Foarte multe dintre aceste cazane pe lemne cu gazeificare au un sistem foarte bine pus la punct permițându-i centralei să funcționeze automat fără a fi nevoie de întreruperi atunci când se intervine din exterior. Aprinderea este un proces relativ simplu care este ajutată de un ventilator intern, iar pentru foarte mulți ani, încălzirea locuinței va deveni o normalitate simplu de menținut.

Citește Toată Descrierea Ascunde Descrierea

Afișez toate cele 22 de rezultate

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
15.358,00 lei
Transport Gratuit
Transport Gratuit
22.686,00 lei
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
CONTACTEAZĂ-NE: