Sistemele eficiente de încălzire sunt foarte multe și chiar majoritatea au dovedit că sunt extrem de bune din punct de vedere al costurilor. Un cazan peleți este unul dintre aceste sisteme eficiente, dar este recomandat doar în anumite contexte și nu poate fi folosit de orice locuință sau spațiu care are nevoie de încălzire centralizată. 

În această porțiune din website-ul cazancecentrale.ro vei afla totul despre cazan peleți și tot ceea ce poate un cazan pe peleți să ofere unui utilizator care profită la maxim de capacitățile acestuia. Fiind centrale care folosesc un combustibil solid, cei care le folosesc sunt mereu atenți la costuri, iar peleții sunt un mod mai ieftin prin care se poate genera agent termic folosit la încălzire. Iată tot ceea ce trebuie să știi despre un cazan pe peleți, mixt care poate funcționa și cu lemn.

Unde sunt folosite sistemele de încălzire cu cazan pe peleți

Pentru început, trebuie să știi că un cazan peleți este potrivit numai pentru anumite contexte și de obicei un astfel de cazan are nevoie de spațiu pentru a putea funcționa și pentru a putea fi administrat corespunzător. Un cazan pe peleți trebuie alimentat manual, chiar dacă are un rezervor și trebuie curățat manual, chiar dacă nu foarte des datorită tehnologiilor cu care este echipat. Astfel, un cazan peleți este din start o soluție eficientă pentru încălzirea unui spațiu destul de mare, dacă acesta poate oferi independență cazanului.

Fie este potrivit perfect pentru case sau vile, fie sunt extrem de potrivite pentru locuințele din mediul rural unde se poate dispune foarte rapid un spațiu administrativ, acoperit, ferit de umezeală, intemperii și ninsoare sau ploi, perfect pentru a menține protejat un cazan pe peleți. Iată care ar trebui să fie contextele principale în care ar trebui să te gândești serios la un cazan peleți

Cazan pe peleți pentru zonele cu acces limitat la resurse

De cele mai multe ori, un cazan pe peleți este o soluție care nu se află în capul listei, tocmai pentru că implică o oarecare dificultate legată de administrare, dimensiuni și aprovizionare de combustibil solid. Cea din urmă fiind principalul criteriu de diferențiere, transformă aceste centrale sau cazan pe peleți într-o soluție salvatoare pentru cei care nu au acces la gaze naturale. Din varii motive, în unele zone izolate sau rurale, există locuințe, case și spații care nu au acces la gaz. 

Fără o rețea racordată la gaz, nu vei putea să folosi o centrală pe gaze și prin urmare trebuie să te gândești la soluții cu combustibil solid. Spre deosebire de alte soluții mai puțin practice, precum sistemele electrice sau alte sisteme costisitoare, un cazan peleți este perfect deoarece are o ardere eficientă, consumul nu este unul foarte mare, iar confortul pe care îl oferă este similar cu cel al sistemelor pe gaz.

Combustibil solid, dar și ecologic

Un cazan pe peleți este avantajos din mai multe puncte de vedere, dar unul foarte important este componenta ecologică a sistemului. Un cazan peleți îți oferă oportunitatea de a avea mereu acces la combustibilul pe care îl preferi, dar care este și ecologic, fiind astfel mult mai ieftin. Luând exemplul acestor cazane mixte pe peleți sau lemn, combustibilul de tip pelete este compus din deșeuri sau resturi lemnoase provenite din industria de prelucrare a lemnului. Deci, pentru un preț destul de mic se reduce rata de risipă și se creează un combustibil eficient care asigură confort termic pentru persoanele care nu au acces la gaze naturale.

Peletele sunt rezultate din deshidratarea și presate pentru a rezulta această formă măruntă, care arde într-un ritm suficient de lent datorită comprimării și astfel poate să genereze agent termic. Cenușa care rămâne în urma procesului de ardere al unui cazan pe peleți este bio, prietenoasă cu mediul înconjurător și care ar putea fi de mare ajutor în gospodărie fiind un compus biologic ce ajută la creșterea recoltelor.

Un cazan peleți a devenit un factor de confort

Chiar dacă pare greu de crezut, un cazan pe peleți este mult mai confortabil de folosit în prezent decât ar fi fost acum 10 ani. Tehnologia care evoluează zilnic a reușit să aducă beneficii în toate industriile, inclusiv al centralelor și sistemelor de încălzire. Dacă pare că pentru un cazan pe peleți ai nevoie de un regim de mentenanță istovitor, ia în considerare faptul că acest lucru nu este adevărat.

Chiar dacă vorbim despre montaj, transport, optimizare, setare sau chiar configurarea sistemului, un cazan pe peleți are nevoie de foarte puține intervenții din partea utilizatorului. După instalare, utilizatorul nu mai trebuie să facă altceva decât să se asigure că acest cazan peleți primește combustibilul de care are nevoie. Mai mult decât atât, chiar și peleții care pot fi achiziționați din magazinele de specialitate au primit un proces de optimizare al manevrabilității. Utilizatorul nu trebuie să facă altceva decât să ia sacul de pelete în forma în care este el comercializat și să îl încarce în camera de alimentare.

Foarte important! Un cazan pe peleți care are o cameră de alimentare cât mai mare, va fi și mult mai eficientă. Pentru că procesul de combustie are loc pe un interval de timp mai lung, realimentarea se va face mult mai rar.

În ceea ce privește procesul de curățare, un cazan pe peleți care funcționează corespunzător, a face o combustie completă a peleților. În urma acestui proces, singurul reziduu rezultat va fi o cenușă extrem de fină care poate fi luată de cea mai mică briză de vânt. Este extrem de simplu de curățat, iar cantitatea este infimă.

Citește Toată Descrierea Ascunde Descrierea

Afișez toate cele 20 de rezultate

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
CONTACTEAZĂ-NE: