Un termostat centrală cu fir este o modalitate foarte accesibilă și simplă pentru controlul temperaturii sistemului de încălzire al locuinței tale, iar gama de produse disponibile pe cazanecentrale.ro conține mai multe variante de termostate cu fir de la mai mulți producători. În paragrafele următoare îți vom oferi câteva recomandări și vom vorbi despre eficiența unui astfel de termostat centrală cu fir.

Primul termostat centrală cu fir recomandat de echipa noastră este acest Termostat Salus RT310. Unul dintre cele mai populare produse din această gamă, perfect pentru administrarea simplă a sistemului de încălzire și a temperaturii pe care centrala să o mențină în locuință. 

Rolul acestui termostat centrală cu fir este de a menține o temperatură constantă în spațiul unde este amplasat, dar îndeplinind o funcție foarte importantă de utilizare simplă. Termostatul nu are decât comenzile pentru reglarea temperaturii, iar pentru ca acesta să funcționeze foarte bine, montajul trebuie realizat conform indicațiilor. 

Montajul unui Termostat centrală cu fir

Cu cât montajul unui astfel de termostat centrală cu fir este realizat mai corect, cu atât vei putea beneficia de un sistem de încălzire mai econom, care poate să consume și puțin, să genereze costuri mici, să fie ușor de administrat, dar și să aibă o durată de viață prelungită.

Orice termostat Honeywell nu trebuie să fie montat în apropierea unei surse de căldură sau curent deoarece acesta va primi informații eronate despre temperatura din mediul înconjurător și prin urmare va transmite centralei comenzi de încălzire. Fiind un termostat centrală cu fir, acesta va fi montat obligatoriu pe perete, în cea mai bună zonă din locuință. 

Este de recomandat să eviți montajul în apropierea electronicelor, a surselor de frig, a congelatoarelor și chiar a ferestrelor ușilor sau burlanelor. Montează termostatul la o înălțime de peste 1.5M deasupra solului, în zone aerisite și puțin circulate, dar care reprezintă zone importante din punct de vedere al temperaturii ambientale.

Utilizarea unui termostat centrală cu fir

Fiind cele mai simple termostate cu fir de pe piață, utilizarea este destul de simplă având în vedere posibilitatea de customizare și realizare a comenzilor administrative. Majoritatea acestor termostate cu fir nu dispun de mai mult de 3 butoane extrem de ușor de înțeles. Două dintre ele sunt destinate pornirii termostatului, iar cealaltă pereche de două butoane este folosită pentru reglajul pragului de temperatură.

Unele termostate mai dispun de un buton care schimbă setarea din programul de încălzire în programul care împiedică înghețarea sistemului. Dar pentru ca acest buton să funcționeze, centrala termică trebuie să poată și ea comunica aceste informații. Dacă ai nevoie de un termostat ușor de folosit, accesibil și care este potrivit și pentru persoane mai în vârstă, alege acest termostat Salus RT310. Iar dacă ai nevoie de alte informații despre această gamă de produse, nu ezita să contactezi echipa cazane și centrale.

Citește Toată Descrierea Ascunde Descrierea

Afișez toate cele 3 rezultate


Etichete: termostate neprogramabile, termostate cu fir, termostate neprogramabile cu fir
CONTACTEAZĂ-NE: