Ce este centrala electrică – Cum funcționează și care sunt avantajele

Când vorbim despre centrale electrice, vorbim despre un trend care nu este nici pe departe la fel de popular precum este cel care reprezintă centralele termice pe gaz. Centrala electrică este totuși un dispozitiv care prinde avânt în piața din România și ne așteptăm ca în viitorul apropiat să vedem o creștere foarte mare a cererii pentru această categorie de produse. Dar în rândurile de mai jos vom discuta despre avantajele unei centrale electrice și particularitățile acestui produs. 

Centrala termică electrică – Avantaje

În magazinul nostru vei găsi o categorie destul de mare de centrale electrice care se comportă exemplar atunci când sunt instalate cum trebuie și dau un randament excelent în locuințele care funcționează exclusiv cu energie electrică sau unde alimentarea directă cu gaze naturale nu este posibilă. O centrală electrică aduce o serie de câteva avantaje care prin comparație pot sau nu să fie prezente și în cazul unei centrale termice pe gaz.

  • Unul dintre avantajele principale ale unei centrale electrice este că se poate alimenta de la orice sursă de energie electrică. Aici putem vorbi despre sisteme care produc energie electrică cu ajutorul panourilor fotovoltaice, centralelor hidroelectrice, sursele de generare a energiei din centrale eoliene sau centralele geotermale.
  • Centralele termice pe gaz sunt conectate la rețele publice unde sunt conectați sute de utilizatori. Pentru că centrala electrică este independentă, aceasta nu va avea nevoie de sesiuni de mentenanță prelungită.
  • Nu contează care este poziția geografică a locuinței sau a utilizatorului, costurile pentru montaj și costurile de achiziție a echipamentului va fi mereu același
  • Există utilizatori sau companii care trebuie să suporte taxe de mediu sau trebuie să respecte anumite norme de poluare atunci când folosesc sisteme de încălzire care produc noxe. Aceste sisteme sunt de obicei cele care funcționează cu gaze naturale. În cazul unei centrale electrice, poluarea este inexistentă.
  • Din punct de vedere al montajului și al sistemului de alimentare, centralele pe gaz au nevoie de condiții speciale pentru racordarea la rețeaua publică de gaze. În cazul în care dorești să optezi pentru o centrală termică electrică, aceasta va putea fi montată într-un mod mult mai flexibil deoarece nu ești condiționat de racordarea la gaze.

Centrala electrică – Dezavantaje

Ce sunt centralele electrice? Sunt adevărați consumatori ai energiei electrice, iar dacă un cost ridicat la gaze naturale pe timp de iarnă ți se părea a fi o provocare, ar trebui să te aștepți ca energia electrică să înlocuiască oarecum costul gazelor naturale. Iar aici avem câteva dezavantaje importante în ceea ce privește cât consumă o centrală electrică și care sunt lucrurile încadrate ca fiind negative la o centrală electrică.

  • O centrală electrică, așa cum am precizat deja, va presupune costuri destul de ridicate la factura de energie pe care o primești lunar. Astfel, va trebui să te aștepți ca acestea să crească, mai ales în lunile în care ai nevoie să pornești încălzirea în locuință.
  • Încălzirea locuinței se oprește în momentul în care alimentarea cu energie electrică este oprită. Deci o pană de curent, o furtună agresivă într-un spațiu geografic rural sau oprirea accidentală a alimentării cu energie electrică va întrerupe sistemul de încălzire

Criterii de achiziție a unei centrale electrice

Echipa cazanecentrale.ro este mereu pregătită să te ajute cu o sesiune de constultanță pentru a te asigura că achiziționezi centrala potrivită. Dar dacă totuși vrei să știi care sunt criteriile și lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o centrală electrică, iată câteva sfaturi:

Ordinea criteriilor importante de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o centrală electrică este următoarea: Puterea centrale electrice / Randamentul centrale electrice / Gradul de siguranță. În timp ce majoritatea clienților iau în considerare o centrală electrică în funcție de prețul acesteia, greșeala cea mai mare care este efectuată este să cumperi o centrală dacă ți se pare scumpă sau ieftină. 

Prețul unei centrale electrice justifică foarte rar cu adevărat performanța echipamentului. Dacă vrei să faci ceea ce este corect, ar trebui să calculezi care este suprafața locuinței tale sau a spațiului pe care dorești să îl încălzești, iar apoi să cumperi o centrala electrică care poate oferi un grad ce confort optim pentru spațiul tău. De notat faptul că o centrală electrică este mult mai potrivită pentru locuințe și spații mici decât pentru case cu etaj sau alte locuințe și spații comerciale cu suprafețe mari.

Cât consumă o centrală electrică și cât este de avantajoasă

Cu cât respecți mai mult criteriile de eficiență ale unei centrale electrice, cu atât aceasta va consuma mai puțin și va fi mult mai eficientă. Izolația termică a locuinței este un factor extrem de important, mai ales dacă o centrală electrică se dorește a fi un consumator econom. Astfel, gradul de izolare termică trebuie să fie cunoscut clientului. Dacă ai o locuință veche care nu este nici izolată, gradul de izolare este de aproximativ 55-60 W/mc.

În schimb, o locuință nouă izolată corect are un grad de izolare termică de 40 W/mc. Deci consumul va fi aproape cu 50% mai mic în cazul unei locuințe care a fost izolată corect. Cât consumă o centrală electrică? Depinde foarte mult de cât de bine este pregătit spațiul pentru a putea instala un astfel de sistem cu centrală electrică.

Concluzii despre centrale termice

Dacă ai nevoie de o soluție de producere a agentului termic rapid, pentru uz casnic, într-un spațiu relativ mic spre mediu, unde încălzrea s-ar putea face foarte rapid, iar izolația este bună, centrala termică electrică este probabil cea mai potrivită alegere. 

În ceea ce privește costurile, centrala electrică nu presupune costuri de mentenanță, este mult mai simplu de instalat, este mai simplu de administrat, iar durata de viață ar putea fi mai mare. Cu un termostat inteligent și cu un regim de funcționare atent controlat, centrala electrică poate fi mult mai confortabilă decât una pe gaze naturale.

În magazinul nostru online poți alege centrale electrice de la Ferroli sau Protherm!

Citește Toată Descrierea Ascunde Descrierea

Afișez toate cele 15 rezultate

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
CONTACTEAZĂ-NE: