Tehnica de încălzire cu condensare valorifică la maxim capacitatea calorifică a combustibilului, extrăgând maximul de căldură pentru confortul locuinței dumneavoastră. Astfel, cunoscută și sub denumirea de centrală termică în condensare, aceasta își dovedește permanent eficiența sporită comparativ cu a altor tipuri de centrale termice.

Avantajele unei centrale termice în condensație

În primul rând gradul foarte inalt de eficiență și consumul de combustibil mai scăzut, ceea ce determină ca aceasta să dea un randament mai bun decât alte tipuri de centrale termice.

Mai mult, pe lângă randamentul foarte mare și consumul mult mai redus de combustibil, menționăm și durata de viață mai mare decât a altor tipuri de centrale termice. Spre exemplu, producătorii de centrale termice în condensare susțin că durata de viață a acestora este de aproximativ 15 ani, spre deosebire de cea a centralelor termice convenționale, a căror durată de viață este de circa zece ani.

Dintre multele beneficii ale centralelor termice în condensație menționăm și faptul că este foarte potrivită pentru camerele spațioase, cu singură condiție, să existe calorifere mari.

Pe lângă toate aceste caracteristici, un alt mare beneficiu adus de centrala termică în condensație este prețul. Deși acesta pare mai mare la prima vedere, faptul că investiția se amortizează destul de repede (între 2 și 4 ani, în funcție de volumul de încălzire) face ca prețul să fie foarte bun.

Centrala termică în condensare se recomandă chiar și pentru încălzirea în pardoseală, iar faptul că panourile de reglare și control sunt semnificativ îmbunătățite fac din aceasta o instalație simplu de folosit, căci are diverse aplicații și sisteme speciale de auto – diagnosticare.

Centralele termice în condensație sunt ideale pentru apartamente

După lansarea primei centrale în condensație de apartament al Ariston Thermo, directorul companiei afirma că centralele termice în condensație aduc o economie la gaz de până la 30- 35%, față de consumul unei centrale convenționale pe gaz. În acelaşi timp, un alt beneficiu al acestui tip de centrală termică pe gaz în condensație este acela că au un randament de până la 107%, pe când o centrală tradițională pe gaz are un randament maxim de 93%. Astfel, aceste două caracteristici arată că o centrală în condensație pentru apartament aduce confortul căldurii în apartamente la consum redus (costuri mai mici la factura de gaze) și randament mult mai ridicat.

În topul centralelor pe gaz în condensare de calitate la pret bun regăsim centrala termică Ariston Alteas One Net și centrala termică în condensație Viessmann Vitodens.

Centrala termică Ariston Alteas One Net 24 kW reprezintă vârful gamei. Ariston Atleas One se remarcă prin tehnologia inteligentă de înaltă generație, eficiență și design modern. Această centrală în condensare funcționează pe gaz natural sau GPL, oferindu-ți posibilitatea de a contura un mediu plăcut în toate încăperile.

Centrala termică în condensație Viessmann Vitodens 100-W 35 kW este clasificată cu 4 stele din punct de vedere al eficienței energetice, conform directivei europene 92/42 CE.

Datorită eficienței energetice ridicate, consumă mai puțină energie deoarece utilizează suplimentar căldura gazelor arse evacuate, ceea ce are ca rezultat o creștere semnificativă a eficienței energetice și conduce la scăderea costurilor de încălzire și protejarea mediului înconjurător.

Acestea sunt doar două dintre cele mai comandate centrale termice în condensaţie. De aceea dorin să te invităm să vizitezi magazinul nostru online și să studiezi oferta variată de centrale termice în condesație de calitate la prețuri avantajoase.

Îţi stăm la dispoziţie cu consiliere specializată gratuită, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie pentru investiţia în confortul tău şi al familiei tale.

2 păreri despre “Centralele în condensație, economie la gaz de până la 30-35%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: