Tot ce trebuie să știi despre centrala termică Immergas

Într-o perioadă în care avem tot mai multă nevoie de echipamente eficiente care să optimizeze consumul și să genereze costuri cât mai mici, este important să știm cum să ne alegem sistemele de încălzire. Astfel, centrala termică Immergas devine una dintre opțiunile bune ale acestei categorii. Immergas este un producător foarte cunoscut, iar echipa cazanecentrale.ro are pentru tine un ghid complet care te va ajuta să optimizezi utilizarea unei centrale termice Immergas, dar și să rezolvi problemele atunci când apar. 

Din fericire, experiența noastră ne face potriviți pentru clarificarea modurilor optime de utilizare, iar în la final, avem și câteva recomandări de produse pentru tine ce sunt disponibile chiar acum în magazin. 

Informații generale despre Centrala termică Immergas

Ca și profil de companie, Immergas a fost fondată în 1964, iar de atunci este unul dintre cei mai importanți actori care participă la procesul de inovare al acestei ramuri cu centrale și sisteme termice. După cum era de așteptat, fiecare centrală termică Immergas este rezultatul tehnologiei italiene. Immergas este cunoscută pentru abordarea ecologică pe care o are în ceea ce privește producția de centrale termice, dar și menținerea unui nivel eco și după distribuirea acestor sisteme la nivel internațional.

Immergas are în total 13 linii de producție diferite și peste 600 de angajați implicați în activități de logistică, producție, administrație și instruirea inginerilor. Centrele de producție se află în Reggio Emilia și Brescello, iar aceste două locații sunt responsabile pentru fabricarea celor peste 8 milioane de boilere și centrale care au ajuns în locuințele oamenilor de pe tot globul.

Transport Gratuit
Transport Gratuit

Centrala Immergas Victrix Tera – Setări pentru consumul optim

Nu ne vom referi la montaj și setările pe care trebuie să le facă un specialist înainte de prima pornire a unei centrale Immergas Victrix Tera 24/28. Echipa noastră are sfaturi pentru utilizatorul final care va utiliza centrala Immergas Victrix Tera într-un regim de funcționare de zi cu zi. Iată ce trebuie să faci și ce setări trebuie să menții atât în locuință cât și pentru centrala termică Immergas dacă îți dorești un consum optim și fără surprize la factura lunară:

 • Încearcă să reduci temperatura minimă de pe termostat cu cel puțin un grad. În apartamentele sau locuințele cu 2-3 camere, un grad în minus poate însemna chiar și 100 RON pe factură.
 • Închide caloriferele din camerele nelocuite. În cazuri speciale sau locuințe mari și spații comerciale unde zeci de metri pătrați sunt încălziți fără motiv, se pot realiza economii.
 • Centrala Immergas Victrix Tera este mult mai eficientă dacă spațiul încălzit este izolat din punct de vedere termic atât pe interior, cât și la exterior.
 • Fiecare centrală termică Immergas are manual de utilizare. Nu lua niciodată decizii dacă nu verifici manualul pentru a te asigura că faci setările potrivite.
 • Folosește un termostat inteligent care poate seta singur temperaturile de la centrala termică Immergas chiar dacă ești acasă, la birou sau în vacanță.

Immergas Victrix Tera și Immergas Victrix Omnia sunt centrale termice incredibil de eficiente și avantajoase din punct de vedere al costurilor inițiale. Chiar și în 2023, odată cu majorarea prețurilor, cele două modele de centrale Immergas nu depășesc 3500 RON.

Centrala Immergas – Presiune și Coduri de Eroare

Datorită sistemelor de securitate cu care o centrală termică Immergas este echipată, în eventualitatea unei defecțiuni minore, a unei erori sau a unui eveniment neașteptat care a dus la apariția unui regim de funcționare incorect, centrala Immergas primește eroare, urmată de un cod explicativ. În funcție de acest cod de eroare la Immergas poți decide care este cauza întreruperii funcționării. Vom clarifica doar câteva dintre cele mai populare coduri de eroare Immergas și cele pe care utilizatorul le poate rezolva singur. 

 • Immergas – Cod eroare 10 – Când centrala Immergas are probleme de presiune sau aceasta nu este suficient de mare în instalația centralei, aceasta se va opri din funcționare și va afișa un cod de eroare 10. Dacă în circuitul centralei, senzorul de presiune nu reușește să identifice o valoare necesară funcționării, pentru restabilirea acesteia, utilizatorul va trebui să intervină manual. Pentru a rezolva un cod de eroare 10 la Immergas, trebuie să pornești alimentarea cu apă a instalației până când manometrul va indica o presiune de 1 – 1,2 bari. Dacă problema de presiune la centrala Immergas nu se rezolvă astfel, apelează la un specialist.
 • Centrala Immergas Victrix Tera – Cod eroare 27 – Codul de eroare 27 la o centrală Immergas poate apărea în cazurile în care există o problemă la sistemul de circulare al apei. Există două cauze diferite pentru apariția acestui cod de eroare 27. Fie nivelul de circulație este redus, fie circulatorul este blocat. Se recomandă aerisirea instalației, iar dacă problema nu este rezolvată sau după resetare, centrala Immergas continuă să dea cod de eroare 27, apelați la un specialist.
 • Cod eroare 01 – Lipsa gaz  – Un cod de eroare 01 va apărea pe ecranul centralei Immergas atunci când arzătorul nu poate porni. Codul 01 înseamnă că centrala a blocat pornirea acestuia. Una dintre cauze poate fi lipsa gazului sau întreruperea alimentării cu gaz. Totuși, codul 01 poate apărea din mai multe cauze. Prin urmare, eliminarea lui se poate face printr-o resetare a centralei. Cu toate acestea, dacă resetarea centralei Immergas nu rezolva codul de eroare 01, recomandăm consultarea unui specialist.

Centrala Immergas – Reglarea presiunii

Te întrebi de ce scade presiunea la centrala Immergas sau de ce crește presiunea fără motiv? Foarte mulți factori pot influența fluctuațiile de temperatură, dar frecvent este vorba de un regim de utilizare greșit sau de probleme care pot apărea la instalație. Dacă centrala ta immergas Victrix Tera are probleme de presiune deși a fost montată recent și este nouă, sunt șanse mari ca problema să nu fie la centrală în sine.

 1. Dacă presiunea scade la centrala Immergas, ar trebui să verifici toată instalația pentru fisuri sau găuri în conducte sau țevi. Echipamentul poate avea scăpări de presiune 
 2. O problemă de presiune la centrala Immergas poate apărea și din cauza blocării filtrelor. Acestea vor îngreuna fluxul de apă și presiunea odată cu el.
 3. Defectarea vanei de siguranță sau a supapei de presiune provoacă dezechilibre ale presiunii centralei.

Care este cea mai bună centrală Immergas?

În oferta magazinului nostru vei găsi mereu produse și echipamente în care avem încredere. Deși din colecția dezvoltatorului Immergas, pe cazanecentrale.ro vei găsi doar două modele de centrale termice Immergas, cu siguranță una dintre ele este potrivită nevoilor tale. 

Centrala termică Immergas Victrix Omnia

Immerga Victrix Omnia este cea mai ieftină variantă a acestei centrale termice în condensare și probabil una dintre cele mai avantajoase achiziții pe care o poți face în 2023. Omnia respectă toate standardele europene cu privire la consumul de energie, iar varianta de 25 kW îți va oferi condițiile termice confortabile, fără un cost exagerat la facturile lunare.

Pe această variantă a fost introdus un nou panou de control care poate afișa majoritatea setărilor de funcționare, dar și codurile de eroare despre care îți vorbeam anterior. Ecranul digital este iluminat, iar echiparea este premium, numai bună pentru un an în care economiile contează enorm de mult. Immergas Victrix Omnia este echipată cu un schimbător de căldură din oțel inoxidabil, control al combustiei, iar tot ansamblul sistemului poate ajunge la economii de până la 106,8%.

Centrala termică Immergas Victrix Tera

Spre deosebire de Victrix Omnia, varianta Tera este disponibilă în mai multe variante de putere pentru nevoi diferite. Dacă ai un spațiu sau o locuință mai mare, ar trebui să iei în considerare modelele cu putere mai mare de încălzire. Immergas Victrix Tera este disponibilă în varianta de 24/28 kW, 32 kW și 24Plus doar încălzire.

Centrala termică Immergas Victrix Tera de 24/28 kW este o centrală simplă, ușor de utilizat, destinată tuturor categoriilor de vârstă. Este echipată la rândul ei cu un schimbător de căldură din oțel inoxidabil, funcționează pe principiul condensării și este cunoscută pentru faptul că este o centrală termică foarte compactă și ușoară. Asta o face potrivită pentru montajul în spații înguste și încastrarea ei în pereți sau locuri înguste.

Controlul poate fi făcut de pe panoul de comandă principal unde avem butoane de reglare și selectare, unde toate opțiunile vor fi afișate pe un ecran LCD. Victrix Tera este o centrală care poate funcționa atât cu gaz natural, cât și cu GPL. Mai multe informații despre centrala termică Victrix Tera găsești în videoclipul nostru de pe YouTube.

Montaj Centrală Immergas

Dacă te gândești să achiziționezi o centrală termică Immergas și ai nevoie de câteva sfaturi pentru procesul de punere în funcțiune sau montaj, este absolut necesar să apelezi la o echipă autorizată. Cu toate acestea, fiind clientul nostru, îți vei dori să știi ce se întâmplă cu sistemul tău de încălzire Immergas. Când vine vorba de montaj, trebuie să fie luate în considerare următoarele criterii:

 • Spațiul unde este montată centrala termică Immergas Victrix trebuie să fie foarte bine ventilat și ferit de intemperii. Mai mult decât atât, vei avea nevoie și de posibilitatea instalării unui tub de evacuare.
 • În timpul montajului, dar și după montaj trebuie să verifici toate tuburile și conductele noi care au ajuns în locuința ta.
 • Primele porniri, setările inițiale și valorile de funcționare care au fost setat pentru nou sistem de înncălzire.
 • Verficați periodic alimentarea cu energie electrică și gaze naturale asigurându-vă de faptul că toate fitingurile sunt etanșe, iar în sistem nu există pierderi.

Concluzie Centrala Immergas

Pentru mai multe informații despre centrala termică Immergas și cele mai eficiente moduri de funcționare pe care nu le-am abordat în acest articol, nu ezita să ne contactezi. Nu uita să profiți de ofertele active ale magazinului nostri și să ții con de sfaturile noastre atunci când cumperi o centrală termică Immergas.

4 păreri despre “Tot ce trebuie să știi despre centrala termică Immergas

 1. Aicha spune:

  Buna seara! Am o centrală Immergas Victrix Tera si imi apare Eroare 01. Precizez ca am fost plecată de acasă câteva zile si am închis centrala, de la buton. Cum o rezolv singura? Multumesc!

 2. Oprea Ionut spune:

  Bună ziua!.Am cumpărat o centrala immergas Terra 24/28, de la dumneavoastră și aș aș dori să știu dacă trebuie sa mai fac vreo setare sau vine deja cu setări din fabrica?.Până la ce temperatura trebuie setată pentru a merge în condensare?.Și daca depășesc funcționează c-a o centrală normală,adică fără condensație.(Mă refer la consum de gaz natural)

 3. Laure spune:

  Bună ziua!
  Probabil am dat prea mult timpul la presiune. Este mai mare puțin.
  Cum fac să o golesc puțin să fie în zona verde acul?
  Am immergas victrix tera.

  • David Roxana spune:

   Bună ziua,am centrala immergas victrix omnia recent montată și mi a apărut eroarea 43.Am chemat specialistul care a montat centrala și nu ii da de cap acestei erori.Ce pot face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: