Filtru anti-magnetită. De ce este cel mai important accesoriu al centralei tale?

Acest filtru căruia nu i se acordă suficientă atenție este poate unul dintre cele mai importante accesorii pe care ar trebui să le adaugi centralei tale termice dacă îți dorești să te bucuri de ea mai mult timp. Fără un astfel de filtru, centrala ta va avea o perioadă de funcționare mai mică, va necesita lucrări de mentenanță mai des și probabil va trebui să schimbi și câteva componente pe parcursul a câtorva ani.

Pentru că orice utilizator și client de-al nostru trebuie să fie informat, în acest articol îți vom spune în detaliu ce poate să facă un Filtru anti-magnetită Fernox, ce se întâmplă dacă nu folosești un astfel de filtru și câte costuri adiționale riști.

Filtru anti-magnetită Fernox TF1 Compact – De ce este obligatoriu un astfel de filtru

Dacă un pachet de centrală termică, fie ea mai clasică sau mai avansată nu conține un astfel de filtru, fii sigur că ar trebui să aloci buget pentru a-l cumpăra deoarece este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru centrală, componentele acesteia, dar și pentru sistemul de încălzire din locuința ta.

De ce este obligatoriu să îl avem? Ei bine, principala componentă care va fi afectată de depunerile de fier, calcar și reziduuri este schimbătorul de căldură care este și cea mai importantă din tot ansamblul unei centrale. Odată stricat, acesta valorează aproximativ 35% din prețul unei centrale noi, deci nu vei dori să îl strici.

Ce înseamnă magnetita?

Absolut toate sistemele de încălzire care funcționează pe bază de centrală termică se vor confrunta cu acele depuneri de reziduri, noroi și magnetită care dau de cap oricărui utilizator de centrală. Toate aceste depuneri sunt reprezentate de oxizi de fier, calcar din apă și nisipul care circulă prin toată instalația centralei. La toate acestea se mai adaugă și resturile de sudură, fulgi de metale, vopsea, pilituri metalice și alte câteva zeci de materiale ce se pot infiltra în apa care circulă prin centrală.

Rolul unui filtru anti-magnetită Fernox TF1 și nu numai, este de a bloca toate aceste reziduuri, iar prin urmare nu vor mai exista depuneri. Dacă îți dorești să nu dai banii pe piese de schimb, un bun început ar fi să montezi un filtru anti-magnetită.

Tratamentul chimic este o alternativă?

Există și o alternativă la această soluție a filtrului anti-magnetită. Este vorba despre tratamentul pe care îl poți aplica folosind soluții chimice. Nu recomandăm aceste proceduri deoarece schimbătorul de căldură nu va rezista la mai mult de două astfel de intervenții datorită faptului că pur și simplu, suprafețele metalice ale schimbătorului vor fi distruse de soluțiile chimice distrugând practic piesa.

Ultimul lucru de care ai nevoie este să ajungi să cheltui și până la 2000 RON pentru un schimbător de căldură. Acesta este un preț de top. În funcție de modelul centralei și de producător, schimbatoarele de căldură pot să fie mai ieftine sau mai scumpe, dar nu despre asta vorbim în acest articol, nu-i așa?

Ce dezavantaje ai dacă nu folosești un filtru antimagnetita?

Probabil ai înțeles deja că nefolosirea unui astfel de filtru este o greșeală destul de mare care îți va afecta centrala în cel mai dăunător mod posibil de fiecare dată forțând utilizatorul să cheltuie bani pentru schimbarea pieselor sau întreținerea acestora.

Un alt dezavantaj este și perioada de timp în care centrala ta nu va putea funcționa. Schimbătorul de căldură este important în sistemul tău de încălzire, iar fără acesta, nu vei putea să ai apă caldă în calorifere sau la robinet. Dacă piesele se vor strica, vei avea momente când va trebui să supraviețuiești fără căldură, iar dacă acest lucru se întâmplă în timpul sezonului rece, nu îți va plăcea. 

Care sunt prețurile pentru un schimbător de căldură nou vs un filtru anti-magnetită

În cazul filtrului lucrurile sunt destul de simple. Îl cumperi cu câteva sute de lei, îl montezi în sistem iar el își face treaba pentru o perioadă de timp îndelungată. 

Mai concret, acest filtru anti-magnetită Fernox costă 348 Lei în magazinul nostru. Click aici pentru a consulta oferta.

Un schimbător de căldură pentru o centrală termică Ariston Genus Premium este 1655 Lei.

În cazul unei centrale puțin mai veche, adică Ariston MICROGENUS 23, schimbătorul de căldură este 1070 Lei. De ce să dai atât de mulți bani când poți avea o soluție inteligență și fiabilă?

Concluzie

Un filtru anti-magnetită Fernox TF1 Compact nici măcar nu este scump, ba chiar este accesibil oricărui client care se hotărăște să achiziționeze o centrală termică. Deci pentru un preț mic, vei prelungi substanțial durata de viață a centralei, nu te vei lovi de costuri adiționale fără rost, nu vei rămâne fără căldură în mod neașteptat, iar dacă centrala funcționează în parametrii normali, nici factura la energie electrică sau gaz nu va suferi fluctuații.

Magazinul nostru îți recomandă filtru anti-magnetită Fernox TF1 Compact pentru rezultatele impresionante de care a dat dovadă.

Citește și: De ce să alegem un filtru antimagnetită pentru centrala noastră

Transport Gratuit
395,00 lei
Transport Gratuit
385,00 lei
289,00 lei
Transport Gratuit
385,00 lei

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: