Încă discutăm despre încălzire în pardoseală referindu-ne la sistem ca fiind o tehnologie nouă și inovativă accesibilă numai unei categorii restrânse de oameni? În opinia noastră, categoric nu. Materialele nu mai sunt atât de scumpe, mâna de lucru a devenit din ce în ce mai accesibilă, dar și mai profesională, iar metodele de automatizare încălzire în pardoseală cu apă sunt tot mai multe.

Am hotărât că trebuie să clarificăm foarte clar pentru fiecare dintre clienții noștri întreg contextul acestui sistem de încălzire, cât costă metru pătrat de încălzire în pardoseală preț, ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să montezi un astfel de sistem și să îți oferim detalii care să te ajute în tot procesul.

Încălzire în pardoseală – Cum funcționează?

Sistemul de încălzire în pardoseală cu apă nu este altceva decât o rețea destul de mare de conducte sau țevi prin care trece agent termic. Acesta este cel mai simplu sistem încălzire în pardoseală cu apă. O încălzire prin pardoseală se mai poate face și cu ajutorul unui covor de rezistențe electrice montate tot pe șapa de sub pardoseala caselor, apartamentelor, etc. Acest sistem se poate monta la orice etaj și chiar și subteran.

Principiul este simplu. Apa caldă care provine de la centrala termică este trimis în rețeaua de țeavă încălzire în pardoseală preț și astfel podeaua devine o întreagă suprafață radiantă. Evident, temperatura resimțită la sol nu va fi la fel de mare ca cea pe care o simți atunci când pui mâna pe un calorifer de aluminiu, dar nici nu îți dorești acest lucru. Pentru că suprafața pardoselii este mult mai mare decât orice radiator/calorifer, încălzirea camerei sau a locuinței se face mult mai rapid.

Etape de montaj încălzire în pardoseală

Procesul este unul destul de nou pentru cineva care nu a montat niciodată un astfel de sistem. Adică o echipă de montaj care a instalat numai centrale termice și calorifere se va putea descurca, dar indicat ar fi să apelezi la profesioniști care au mai montat încălzire în pardoseală cu apă. Ca să ai o imagine clară asupra procesului, ți-am simplificat totul la câțiva pași orientativi.

Pasul 1 – Cum se face o instalație de încălzire în pardoseală

Primul pas este cel mai simplu, dar și cel mai important deoarece oferă atât ție cât și echipei o imagine clară asupra costurilor și a nivelului de dificultate a montajului. Înainte de orice, trebuie să îți faci o schema încălzire pardoseală. În termeni de profesie, acest lucru este mai complicat, dar pentru tine în calitate de beneficiar, trebuie să fie foarte clar totul. Măsoară toată suprafața unde vei dori să instalezi un astfel de sistem. Ar trebui să știi care este suprafața fiecărei camere, câte etaje, la ce etaje vei avea sistem de încălzire. După măsurători vei știi ce și câte materiale să cumperi.

Pasul 2 – Distribuitor încălzire pardoseală

Distribuitorul este probabil cea mai importantă componentă pentru un astfel de sistem. Dacă ar fi să analizăm un sistem clasic de centrală termică și calorifere, probabil știi deja că fără un distribuitor, caloriferele se încălzesc pe rând în funcție de rețeaua de țevi din locuință. Astfel, o cameră se va încălzi mai repede sau mai încet decât celelalte. Practic, schema arată ca un inel circular. Agentul termic pornește de la primul calorifer până la ultimul.

Datorită unui distribuitor, schema distribuitor încălzire pardoseală arată ca o stea, adică toate caloriferele vor fi încălzite la fel în același timp. Acest principiu se aplică și la încălzirea în pardoseală. Distribuitorul trebuie montat în caseta specială de deasupra circuitului de țeavă.

Pasul 3 – Cum se face încălzire în pardoseală

Acum începe adevăratul proces de montare încălzire în pardoseală. Primele care sunt montate sunt serpentinele de încălzire conform traseului stabilit în proiectul sistemului. În acest proces se vor respecta toate dimensiunile, curburile, schimbările de direcție între țevi, etc.

Pasul 4 – Grosime șapă încălzire în pardoseală

Grosimea șapei nu ar trebui să depășească 100mm, deoarece va deveni ca o manta izolatoare care va împiedica sistemul să radieze căldura eficient. De cele mai multe ori, șapa are o grosime de aproximativ 55mm. Șapa poate fi de mai multe tipuri. Poți alege o șapă pe bază de ciment sau o șapă lichidă pe bază de anhidrit. Înainte de turnarea șapei, sistemului de țevi trebuie să îi fie efectuat un test de presiune care va implica și umplerea țevilor.

Detalii despre materialele folosite

Materialele folosite la montajul, finisarea și punerea în funcțiune a unui asemenea sistem nu este nici prea lungă, dar nici mai scurtă decât cea de la sistemele de încălzire prin calorifere. Iată câteva detalii despre tot ceea ce vei avea nevoie să cumperi, să folosești sau să procuri pentru montaj:

Cu puțină informare și dacă îți dai interesul, vei găsi chiar un kit încălzire în pardoseală preț pe care să îl cumperi gata completat.

  • Grup amestec încălzire pardosealăGrupul de amestec și pompare conține  de obicei o pompă de încălzire și este vital pentru circulația agentului termic în sistem. Este echipat cu vană termostatică, cap termostatic cu senzor de temperatură, robinete de izolare.
  • Placă nuturi încălzire pardosealăPlaca cu nuturi nu are doar rolul de a eficientiza enorm montajul tuburilor și țevilor prin care va trece agentul termic. Are și rol de izolare termică și de a nu lăsa căldura să se îndrepte decât în sus.
  • Actuator încălzire pardoseală 
  • Polistiren încălzire pardoseală – Are un rol important de reținere a căldurii și pentru a garanta un confort termic crescut.
  • Țeavă încălzire în pardoseală
  • Folie încălzire în pardoseală
  • Furtun încălzire pardoseală

În funcție de tipul de sistem și podea, vei avea nevoie și de următoarele materiale. Recomandat ar fi ca înainte să începi achiziția materialelor, să te consulți cu echipa de montaj sau cu cel care este responsabil de construcția casei.

  • covor încălzire pardoseală, gresie încălzire pardoseală, aditiv șapă încălzire în pardoseală preț, adeziv gresie încălzire pardoseală, folie parchet încălzire pardoseală, parchet pentru încălzire în pardoseală cu apă

Cât costă încălzirea în pardoseală?

Vrei să afli cât costă încălzirea în pardoseală? La fel ca orice alt serviciu de instalație care se bazează pe o suprafață, prețul este calculat și stabilit în funcție de câți m2 are proiectul instalației de încălzire în pardoseală preț. Am făcut verificări și în baza colaboratorilor noștri, avem câteva prețuri și date pentru a-ți putea măcar comunica un preț mediu pentru o astfel de lucrare și astfel, și tu poți avea o idee despre cât costă încălzirea în pardoseală.

Evident, prețurile vor fi diferite în funcție de firma care se ocupă de proiect și de modul în care va face acest lucru. În funcție de cât costă încălzirea în pardoseală la fiecare producător, este posibil ca și manopera să fie mai ieftină sau mai scumpă.

Dacă ai nevoie de un preț total, montajul unui sistem de încălzire în pardoseală cu apă poate fi între 150 -200 lei/mp. Acest preț este calculat la o instalație cu agent termic și include și schema automatizare încălzire în pardoseală preț, materialele și instalarea.

Dacă vrei să plătești doar montajul, iar materialele precum țevile, placa cu nuturi sau alte materiale să fie cumpărate de tine, prețul poate fi de 50-60 lei/mp. Acestea sunt niște valori și prețuri orientative pentru anul 2021. Pentru cât costă încălzirea în pardoseală în 2022, cu toate scumpirile, ar trebui să te aștepți la prețuri ceva mai mari.

Încălzire electrică în pardoseală

Cea mai populară metodă prin care poți asigura încălzirea prin pardoseală este cu agent termic, principiu mai mult decât cunoscut tuturor deja. Ceea ce este mai interesant este că poți să te încălzești prin pardoseală și cu agent electric. Sistemele de încălzire electrice sunt ceva mai simple decât cele cu agent termic. Nu doar că se montează mai ușor, dar sunt și recomandate mai des, mai ales pentru locuințele noi. 

Montajul mai simplu presupune și un cost mai mic, lucru care devine un avantaj pentru acest sistem electric. Cum se pune încălzire în pardoseală electrică? Păi acel covor de rezistențe despre care îți vorbeam mai sus este actorul principal dintr-un astfel de sistem. Acest covor se rulează și se montează într-un mod similar cu cel cu agent termic. Avantajul este că acel covor de siguranțe se poate tăia în funcție de dimensiunea camerei sau suprafeței pe care vrei să o “echipezi” cu un astfel de sistem.

Deci este mai rapid, mai accesibil, se montează mai ușor și își face treaba destul de bine. Cum se face o instalație de încălzire în pardoseală electrică? Păi, singura dificultate pe care s-ar putea să o întâmpini este că circuitele electrice din apartament sau din locuința ta nu sunt suficient de puternice pentru a putea asigura o funcționare eficientă a unui astfel de sistem. Mai ales pentru suprafețele mari, este evident că un astfel de covor de rezistențe va consuma o cantitate de energie destul de mare, iar circuitul electric trebuie să fie de o putere crescută. Acesta este și motivul pentru care atunci când construiești o casă, este indicat să vorbești cu electricianul despre intenția de a monta un astfel de sistem.

Concluzie

Sperăm că ai acum majoritatea informațiilor de care aveai nevoie pentru a începe un proiect de care vei fi mândru. Ai aflat cât costă m2 de încălzire în pardoseală, ce componente principale trebuie să cumperi, cum se montează acestea și chiar ce tip de sistem este mai eficient pentru tine. Pentru mai multe detalii am creat un calculator pentru încălzire pardoseală. Dacă ai alte probleme încălzire pardoseală, scrie-ne și te vom ajuta.

O părere despre “Cât costă o încălzire în pardoseală, cum se montează și ce trebuie să știi despre acest sistem de încălzire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: