Fiecare instalație sanitară, industrială sau menajeră funcționează pe un principiu foarte simplu: Circulația apei. Pentru a avea un sistem de încălzire optim sau un sistem de răcire, apa trebuie să circule rapid, curat și fără pierderi sau dispersii de temperatură. În unele cazuri, este posibil ca acest traseu al apei să fie subteran.

Un lucru este clar, pentru ca apa să circule conform standardelor, ai nevoie de un canal care să garanteze calitate și randament. În acest articol vorbim despre Țeava preizolată Ecoflex Varia Twin.

Gama Ecoflex – Țeavă preizolată de la Uponor

În gama de țevi Ecoflex sunt promovate mai multe produse cu aplicabilitate diferită. Vom trece în revistă câteva dintre cele mai importante detalii pentru fiecare model de țeavă pentru a putea avea centralizat un mic ghid despre țevile folosite în rețelele de termoficare.

Țeava Ecoflex Varia Twin

Ecoflex Varia Twin este un model de țeavă preizolată destinată transportului apei potabile. Temperatura maximă suportată de acest model de țeavă este de 95 de grade Celsius, iar presiunea poate ajunge până la maxim 10 bari. Într-o secțiune a produsului se poate observa un canal central format din două canale din polietilenă reticulată cu rezistență crescută la acțiunile corozive ale apei.

Este necesară o protecție suplimentară deoarece țevile pot fi incluse în sisteme de circulare a apei în subteran. De aceea, cele 2 canale albe de polietilenă sunt protejate de un material izolator aplicat în straturi format din celule de spuma PE-X. Aceste straturi protective sunt foarte elastice și nu își vor pierde niciodată această proprietate.

Tot acest ansamblu este protejat de un strat protector de culoare neagră compus dintr-un material de polietilenă gofrată. Pentru cei care au experiență în domeniu, prescurtarea HDPE ar trebui să le ofere toate răspunsurile.

Avantajele folosirii pentru Țeavă Ecoflex Varia Twin

Ecoflex Varia Twin este un model de țeavă foarte flexibilă și rezistentă creată special pentru a transporta apă potabilă de temperaturi ridicate sau scăzute. Foarte frecvent, acest tip de țeavă este utilizată când se vrea obținut transferul de căldură între două clădiri separate.

Set de utilizări pentru acest model de țeavă ecoflex varia twin:

  • În sisteme de încălzire centralizată
  • În sisteme de răcire centralizată
  • Pentru sistemele de termocentrale
  • Pentru pompe de căldură
  • Pentru transportul agenților chimici

Țeavă Ecoflex Thermo

Ecoflex Thermo este un model asemănător modelului Varia Twin. Diferența dintre cele două este numărul de canale interne. Ecoflex Thermo are un singur canal central protejat de patru straturi izolatoare. Poate fi customizată până la un diametru de 125 mm. În cazul în care sistemul de conducte are nevoie să conțină un ansamblu de conducte interconectate, modelul de țeavă Thermo Twin previne confuzia și amestecul canalelor de retur sau tur al apei.

Ecoflex Quattro

Ecoflex Quattro este un ansamblu de 4 țevi care poate fi folosit atunci când este nevoie de îndeplinirea unui set de acțiuni dintr-un sistem de circulare al agentului termic lichid. Așezate central și protejate de multiple straturi izolatoare se află țevile clasice de tur și retur, dar și două alte canale ce pot fi folosite pentru apa caldă menajeră.

Ecoflex Thermo PRO

Thermo PRO este varianta de flagship din categoria de țevi pentru transportul agentului termic. Izolarea este realizată cu ajutorul unui strat de Spumă PUR, iar pierderile de căldură sunt reduse cu până la 40%.

Ecoflex Thermo PRO este disponibilă în variante de dimensiuni de la 40 la 110 mm, iar modelul TWIN poate avea între 25 și 63 de mm.

Concluzie

Gama de țeavă pentru transportul apei calde și al apei reci sunt echivalentu soluțiilor profesionale care pot fi aplicate la scară largă de un număr mare de utilizatori și în majoritatea proiectelor de construcție. Sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic și termic, dar sunt și alegerea profesioniștilor din punct de vedere al transportului.

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: