A venit în sfârșit timpul să discutăm și despre unul din cele mai interesante produse din această industrie și să dezvăluim cele mai interesante secrete ale unora dintre cele mai bune termostate care pot fi achiziționate în prezent din România. Un termostat de ambient Salus are foarte multe de oferit și prin urmare, echipa CazaneCentrale a pregătit un ghid complet pentru acestea.

Termostat Salus – Scurt istoric al celor mai bune termostate inteligente

Pentru aceia dintre voi care nu sunt familiarizați cu produsele comercializate de către Salus, această companie este foarte bine cotată în industria de Smart Home și dezvoltare de sisteme inteligente pentru administrarea locuințelor, clădirilor și a confortului. Salus Smart Home este un produs. Scopul celor de la Salus și implicit al unui termostat de ambient Salus este să creeze un mediu confortabil într-o locuință inteligentă.

Tot acest mediu de confort să poată fi controlat simplu, începând de la iluminare, temperatură ambientală sau chiar siguranța clădirii. De când magazinul nostru, cazanecentrale.ro a început să comercializeze produsele Salus, am reușit să învățăm foarte multe despre capacitățile acestui furnizor și am înțeles că principala metodă prin care se poate atinge un astfel de nivel de eficiență, este prin inovație. Astăzi ne vom concentra pe anumite termostate Salus, precum acest termostat Salus IT500 sau Salus RT310i. Vom vorbi despre aplicație, eficiență, beneficii și îți vom oferi câteva recomandări.

Beneficiile oferite de un termostat Salus IT500

Chiar de la început ne vom concentra pe modul în care un termostat Salus IT500 se diferențiază de restul concurenților din industrie, mai ales că vorbim despre un termostat inteligent, cu mai multe opțiuni de control și monitorizare. Acest termostat Salus IT500 este un termostat controlat prin internet, nivel de control care poate fi efectuat și prin aplicație. Salus IT500 este capabil să controleze modurile de încălzire și programele de generare a agentului termic în mod individual eficientizând și costurile. 

 • Primul beneficiu de care te bucuri chiar de la instalarea unui termostat Salus IT500 este că poate fi controlat de la distanță. Vorbim de mii de kilometri, iar tu poți să fii în controlul sistemului tău de încălzire chiar și când ești plecat în vacanță. 
 • Un alt avantaj pentru care îți recomandăm acest termostat Salus Wireless este informația pe care o primești despre parametrii sistemului tău de încălzire. Toate statisticile despre temperatură, consum, monitorizate în funcție de zonele de încălzire vor fi afișate direct pe aplicație.
 • Pentru că beneficiezi de o aplicație dedicată, Salus IT500 se transformă într-un gadget în toată regula. Nu mai trebuie să te apropii de ecranul mic al vechiului termostat. Acum vei putea să te uiți direct pe telefon și să administrezi programele de încălzire direct dintr-o interfață intuitivă.

Programele de încălzire ale unui termostat Salus Wireless IT500

Așa cum nici Salus RT310i nu este un simplu termostat inteligent, nici IT500 nu este doar un termostat Salus Wireless. Adevăratele performanțe ale unui astfel de termostat inteligent pot fi văzute în momentul în care începi să profiți de programele sale de încălzire. De exemplu, în utilizarea unui Salus IT500, vei observa cum îți este oferit accesul la administrarea modului în care îți încălzești locuința, folosind programe de încălzire deja instalate. Îți vom oferi și câteva exemple despre ce poate face un Termostat Salus Wirelesws folosind aceste programe. 

Vei putea programa până la 7 zile în care centrala termică să funcționeze absolut singură, ajutată de acest termostat inteligent. Fiecare zi poate avea intervale de încălzire diferite în care centrala termică va porni sau se va opri în funcție de setările pe care tu le-ai făcut. Dacă de exemplu ai un program de muncă stabil și ești încrezător că în fiecare zi între orele 8-16 nu ești niciodată acasă, este evident că va trebui să programezi centrala să nu funcționeze în acest interval.
Mai mult decât atât, vei putea programa centrala să pornească la un interval de timp predictiv înainte ca tu să ajungi acasă. Practic, dacă termini programul la ora 16, centrala poate porni la ora 15, iar în 90 de minute, este suficient timp pentru ca tu să ajungi acasă la căldură. Dar timp de 7 ore, centrala nu a funcționat și a generat economii pentru tine și familia ta. 

Tot ce trebuie să știi despre Termostatele Salus - Ghidul Utilizatorului

Termostat Salus Aplicație și Avantaje

Aplicația Salus pentru termostat pentru IT500, dar nu numai, are și ea o serie de funcții pe care le poți folosi pentru ca programele de încălzire să fie mult mai eficiente. Iată ce poți face cu aplicația Smart Salus:

 • Aplicația este gratuită și nu trebuie decât să o instalezi pe telefonul smart pentru a o putea utiliza. Este compatibilă cu majoritatea modelelor de telefon și a sistemelor de operare. 
 • Un termostat Salus Wireless controlat prin aplicație are deja programe de încălzire prestabilite ce pot fi alese printr-o simplă apăsare de buton.
 • Poți oricând să intri în aplicație pentru a căuta explicații despre utilizarea unui astfel de termostat.
 • Aplicația are alarme presetate care pot porni atunci când te apropii la o anumită distanță de casă, dar și când te îndepărtezi. de aceasta.

Un termostat Salus IT500 devine din ce în ce mai eficient pe măsură ce îl folosești la capacitate maximă. Costurile vor fi și ele reduse cu atât mai mult cu cât te folosești de uneltele pe care ți le pune la dispoziție.

Dacă nu ai totuși nevoie de un termostat cu un design atât de modern, dar totuși vrei să profiți de eficiența smart și să poți controla centrala termică din aplicație, poți alege un termostat Salus RT310i. Design-ul nu este același, dar prețul este și el mai mic. Eficiența este tot la nivel premium.

Instalarea unui termostat de Ambient Salus

Să instalezi un termostat de ambient Salus nu este foarte complicat, dar echipa noastră vrea să se asigure că nu vei comite nicio greșeală. Așa că tot ce trebuie să faci este urmezi pașii de mai jos pentru a te asigura că instalarea unui termostat de ambient Salus este corectă:

 1. Dacă nu ai deja aplicația instalată, ar fi indicat să descarci aplicația dedicată termostatului tău înainte de a trece la instalare și optimizare. Poți găsi numele corect al aplicației în manualul de instrucțiuni.
 2. Urmează mereu indicațiile pe care le primești în manualul de instrucțiuni deoarece fiecare termostat vine cu o serie diferită de metode de instalare.
 3. Ai grijă unde vei așeza senzorul termostatului. 
 4. Conexiunea receptorului la centrală trebuie făcută corect
 5. Fă un test de siguranță înainte de a porni sistemul. 

Avem un ghid special pe blog pentru cum ar trebui să montezi diferite tipuri de termostate. Te invităm să îl citești pentru a te asigura că montezi corect orice termostat Salus cu fir sau wireless.

Tot ce trebuie să știi despre Termostatele Salus - Ghidul Utilizatorului

Termostatul Salus RT310i este blocat

Dacă un termostat Salus este blocat, are o eroare sau dă semne că nu ar mai funcționa așa cum trebuie, este important să identifici problema care de cele mai multe ori este din cauza bateriilor. Termostatul în sine nu întâmpină de obicei defecțiuni foarte mari. Problema este fie de la baterii, fie de la centrala termică.

Deci, înainte de a trece la acțiuni de reparație sau de modificare a regimului de încălzire, încearcă să inițiezi un proces de deblocare al termostatului Salus. Iată ce trebuie să faci:

 1. Verifică dacă ecranul termostatului mai pornește sau dacă mai afișează informații la o intensitate la fel de mare.
 2. Scoate bateriile din termostatul Salus RT310i și oferă-i o pauză de aproximativ 10 minute până să introduci din nou bateriile. 
 3. Nu introduce același set de baterii ci înlocuiește-l cu unul nou. Recomandarea echipei noastre sunt bateriile alcaline de tip AA
 4. Asigură-te că bateriile sunt așezate corect, iar carcasa este inchisă.
 5. Termostatul va porni fără nicio problemă dacă nu există defecțiuni, iar impedimentul era provocat doar de baterii.

Dacă nici după schimbarea bateriilor, termostatul Salus de ambient nu pornește sau întâmpinați probleme de funcționare, acesta va avea nevoie de o revizie de service. Foarte rare sunt ocaziile în care un termostat salus nu mai merge, iar dacă bateriile nu sunt problema, cu siguranță este ceva ce trebuie rezolvat cu cineva care are pregătire de specialitate.

Recomandări de Termostate Salus 

Fiecare dintre clienții magazinului nostru au bugete diferite și sisteme de încălzire diferite. Prin urmare vom lista chiar aici toate termostatele Salus pentru centrala termică pe care le poți vedea pentru a decide care este cel mai potrivit pentru tine. Toate aspectele descrise în acest ghid și funcțiile inteligente ale unui astfel de termostat sunt prezent pe toate cele recomandate într-o măsură mai mică sau mai mare.

Alege termostatele Smart Salus

Un termostat Salus inteligent, cu fir sau wireless poate crește enorm de mult eficiența sistemului tău de încălzire. Acest lucru se datorează tuturor programelor de încălzire, al sistemelor de monitorizare și al controlului eficient. Sistemul tău nu va mai funcționa greșit, la ore nepotrivite și la temperaturi care nu au nevoie de o cantitate mare de agent termic.

Contactează echipa cazanecentrale.ro pentru mai multe informații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: