Încălzirea în pardoseală, numită și încălzire radiantă, căștigă tot mai mult teren, integrându-se perfect în tendițele designului interior modern. Permite conturarea unor spații și decoruri deschise, calde și primitoare.

Ce anume diferențiază încălzirea în pardoseală de tradiționalele calorifere?

Caloriferele funcționează prin intermediul curenților de convecție, în timp ce încălzirea în pardoseală emite căldură. Astfel, este încălzit nu doar aerul din cameră, ci și obiectele din încăpere, sporindu-se gradul de confort.

Popularitatea acestui sistem de încălzire a locuinței este în creștere, mulțumită multiplelor sale avantaje.

Avantaj #1 – Confort Sporit

Sistemele de încălzire în pardoseală permit o distribuire egală, fără fluctuații a căldurii. Câteodată, calorifere se supraîncing, aerul devine uscat, iar temperatura depășește limita confortului termic.

Când căldura este emanată din pardoseală, asemenea incidente nu au loc, deoarece sistemul este proiectat să mențină umiditatea din aer. În plus, temperatura va avea aceeași valoare la nivelul întregii încăperii și nu vei mai avea colțuri sau zone mai reci.

Contrar unei păreri larg răspândite, sisteme de încălzire în pardoseală pot fi instalate sub majoritatea finisajelor pentru podea. Principala condiție este să alegi sistemul potrivit. Multe persoane sunt convinse că au nevoie de o suprafață solidă, gen piatră sau gresie, pentru a se putea bucura de beneficiile unui sistem radiant. Acesta a fost în așa fel proiectat, încât să emită căldură și când este poziționat sub parchet stratificat sau laminat.

Avantaj #2 – Eficiență Energetică

Studiile arată că încălzirea în pardoseală este, în general, cu 25% mai eficientă decât clasicele calorifere, aducând o importantă contribuție la scăderea cheltuielilor cu utilitățile.

Înțelept este să îți instalezi sistemul de încălzire după ce ai efectuat un test de eficiență. Mulțumită acestuia, vei afla informații folositoare despre cât de rentabilă este izolația casei tale. Astfel,  vei avea posibilitatea să beneficiezi la maximum de instalarea încălzirii în pardoseală. 

Podeaua fiind încălzită, reține mult mai bine căldură. Acest lucru nu se întâmplă când în camere sunt instalate calorifere tradiționale. Odată închise, acestea se răcesc foarte repede, determinând disiparea căldurii pe care au produs-o. Sistemele de încălzire în pardoseală păstrează o temperatură plăcută în locuință, fără a consuma multă energie.

Trebuie menționată și diferența, în ceea ce privește costurile, între sistemele de încălzire bazate pe electricitate și cele care funcționează pe apă. Cele din urmă depind de gaz și sunt mai convenabile din punct de vedere al costurilor de funcționare, dar prețul de instalare este mai piperat.

În schimb, dacă optezi pentru instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală vei plăti mai puțin. Mai mult, acesta oferă o temperatură optimă unei suprafețe largi, transformând podeaua oricărei încăperi într-un calorifer de mari dimensiuni. 

Avantaj #3 – Impact redus asupra mediului înconjurător

Mulțumită eficienței lor energetice, sistemele de încălzire în pardoseală sunt alegerea ideală pentru persoanele care doresc să își reducă impactul asupra naturii. Atât timp cât sunt montate corect, aceste sisteme au nevoie de mentenanță minimă, defecțiunile producându-se rar.

Avantaj #4 – Crește valoarea locuinței

Acest sistem modern și inovator, este tot mai căutat de persoanele care doresc să achiziționeze sau să închirieze o locuință. Prezența acestei caracteristici ridică prețul de vânzare al casei sau al apartamentului tău.

În plus, sistemul este convenabil pentru persoanele care suferă de diverse alergii. Caloriferele determină circulația curenților de convecție și în consecință a prafului în fiecare încăpere. Podelele rămân reci când camerele sunt dotate cu radiatoare sau încălzire prin convecție. Umezeala se poate instala la nivelul solului, conturându-se un mediu proprice pentru acarieni.

Încălzirea în pardoseală iradiează căldura, împiedicând deplasarea alergenilor și dezvoltarea acarienilor. Studiile au dovedit că mulțumită sistemelor radiante, numărul particulelor responsabile de declanșarea reacțiilor alergice este redus cu până 80%.

Avantaj # 5 – Încăperi aerisite, curate și sigure

Acum, îți poți proiecta casa astfel încât să corespundă nevoilor tale de amenajare, fără a mai fi îngrădit (ă) de prezența caloriferelor. Vei economisi materiale și timp prețios, deoarece nu mai trebuie să identifici soluții ingenioase pentru a ascunde privirilor țevile și robinetele inestetice. Curățarea podelelor se face mult mai ușor, acestea uscându-se foarte repede. În acest mod, previi diverse accidente casnice, provocate de alunecarea pe parchetul sau gresia proaspăt spălată. Încălzirea în pardoseală îți aduce numeroase beneficii și îți permite să te bucuri de fiecare încăpere a locuinței tale indiferent de anotimp. Pentru mai multe informații, te invităm să vizitezi magazinul nostru online și să ne studiezi oferta de sisteme de încălzire în pardoseală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: