Care este cel mai sigur mod de funcționare sau de utilizare al centralei pe gaz? Cum știi că centrala ta, dar și tu sunteți în siguranță în cazul unei defecțiuni sau erori? Echipa noastră de specialiști de la cazanecentrale.ro a cercetat care sunt cele mai importante componente de protecție pentru o centrală pe gaz, iar rândurile de mai jos vom vorbi despre fiecare componentă și despre rolul acesteia în siguranța centralei.

Set de protecție centrala termică pe gaz

Setul de protecție pentru centrala termică pe gaz conține trei componente foarte importante care au grijă de factorii variabili ce pot influența buna funcționare a centralei. Este vorba despre controlul presiunii și al calității apei care circulă prin sistem. Pachetul de protecție pentru centrala termică pe gaz conține un Stabilizator Tensiune Automat 500 VA Kemot, un filtru anti-magnetită Fernox TF1 Compact și un Filtru anticalcar Dosamax Blu ½-½.

Set de protecție centrală – Stabilizator Tensiune Automat 500VA Kemot

Fluctuațiile de tensiune care apar pe sistemul electric la care este conectată centrala termică pot fi prevenite foarte rar. Nu există foarte multe sisteme de siguranță care să împiedice fluctuațiile, dar există soluții de protecție care vor putea salva echipamentul în cazul unei pene de curent sau al unei astfel de diferențe de tensiune care poate apărea dintr-un motiv sau altul.

Pentru protecția împotriva acestui fenomen, echipa cazanecentrale.ro a inclus în acest set de protecție centrală termică pe gaz un stabilizator tensiune automat 500VA Kemot care poate fi folosit pentru o gamă mai largă de electronice, precum calculatoarele, echipamentele de sunet sau cele de iluminare. Stabilizatorul suportă o tensiune de intrare de până la 270 VAC, și o tensiune de ieșire de 230V, monofazată. Poate fi depozitat la orice temperatură cuprinsă între valorile -15 °C si +45 °C.

Stabilizatorul este silențios, durabil și are un timp de reacție instantaneu la fluctuațiile care apar în sistemul electric. Investirea într-un astfel de echipament este indicată și mult mai ieftină decât înlocuirea centralei în cazul unei defecțiuni majore.

Filtru anti-magnetită Fernox TF1 Compact

Filtrele nu sunt altceva decât sisteme compacte care împiedică anumite substanțe sau materiale să ajungă în sistemul în care sunt instalate. În cazul de față, centrala termică este supusă unor depuneri de reziduuri. Printre aceste reziduuri se regăsește și magnetita. Magnetita se depune pe fiecare componentă importantă și funcțională din sistemul de încălzire și poate produce daune ireversibile sau accidente nedorite.

Magnetita poate afecta atât schimbătorul de căldură cât și pompa de căldură, principalele componente care fac posibilă funcționarea sistemului de încălzire. Aceasta se poate depune și pe conducte, calorifere, încălzirea se va face ineficient sistemul fiind incapabil de a mai funcționa în parametrii optimi.

Filtrul anti-magnetită Fernox TF1 Compact a fost creat pentru a capta toate aceste particule de magnetită, dar și alte reziduuri metalice sau impurități care pot ajunge în interiorul sistemului. Este simplu de instalat, simplu de curățat, ideal pentru locuințe mici și medii și nu va afecta în niciun fel randamentul sistemului de încălzire.

Filtru anticalcar Dosamax Blu ½-½ 

La fel ca în cazul filtrului anti-magnetită care are ca scop împiedicarea depunerilor de reziduuri metalice, și filtrul anticalcar are ca scop diminuarea depunerilor de calcar pe zonele sistemului de încălzire unde calcarul devine un adevărat inamic. 

Motivele sunt identice. Depunerile mari de calcar provoacă defecțiuni sau încetinesc sistemul de încălzire. Forțarea sistemului duce și ea la defecțiuni sau la o durată de viață scăzută. Filtrele sunt piese tehnologice simple care economisesc simțitor banii utilizatorului. Dacă nu ne crezi, o vei face cu prima ocazie când o defecțiune apare din cauza lipsei unui filtru.

Filtrul anticalcar Dosamax Blu poate fi instalat pe verticală sau orizontală în funcție de sistemul de încălzire al utilizatorului, are un filet interior semiolandez și suportă o presiune destul de ridicată de 16 bari. Temperatura maximă a apei poate fi de 45 °C.

Verdictul avantajelor

Echipa noastră a creat un pachet nu doar pentru a oferi cele mai bune soluții cât mai rapid, dar și pentru a garanta disponibilitate și flexibilitate. Nu mait rebuie să cumperi piesele din locuri separate și poți fi sigur de compatibilitatea componentelor.  Deoarece sunt incluse într-un pachet și prețul este unul mai avantajos. Filtrul anticalcar vine chiar și cu 6 rezerve polifosfat Dosamax Blu.

Pachetul este rezultatul cercetării echipei noastre interne în care ai avut și vei avea încredere de fiecare dată.

Transport Gratuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: