De-a lungul timpului, am primit din partea clienților noștri foarte des întrebarea care face subiectul articolului nostru de astăzi.

Aș vrea pentru început să vă împărtășesc o experiență negativă avută la începutul acestui an, experiență care m-a ajutat să iau decizia potrivită.

De Crăciun am fost împreună cu familia într-un mini concediu, la Bruxelles – oraș pe care vi-l recomand să îl vizitați dacă aveți ocazia. Înainte de a pleca, eu, responsabilul cu economia în casă, am setat termostatul de ambianță (un termostat wireless clasic) la 15˚ C pentru a reduce cheltuielile pe perioada vacanței noastre.

Totul a fost bine și frumos în vacanță… doar că la întoarcere am găsit în casă o temperatură deloc prietenoasă cu noi! Atât copiii mici cât şi noi adulții am stat 2-3 ore bine îmbrăcați, până când temperatura din casă a ajuns la una confortabilă.

Acum mă întreb: Cum ar fi decurs lucrurile dacă aveam un termostat inteligent conectat la internet?

Cu siguranță ar fi fost mult mai bine! Înainte de a decola spre casă, cu ajutorul aplicației de pe telefon, dădeam comandă termostatului să pornească centrala și în momentul în care ajungeam acasă, găseam o casă primitoare și călduroasă, ca și cum nici nu aș fi plecat de acasă.

Aceasta e experiența mea negativă cu termostatele wireless clasice, experienţă care poate fi evitată foarte ușor cu ajutorul unui termostat inteligent.

În concluzie, dacă mă întrebați acum ce tip de termostat aș alege, vă voi spune clar că aș alege un termostat inteligent conectat la internet.

Avantajele unui termostat inteligent conectat la internet sunt:
1. Spre deosebire de majoritatea tipurilor de termostate clasice care pot fi controlate doar manual din locuința dumneavoastră, caracterul smart al acestei categorii de termostate se regăsește în faptul că oferă posibilitatea de a urmări și controla consumul în orice moment, din orice locație.
2. Datorită faptului că putem controla în timp real termostatul, se pot stabili niște parametri de funcționare în funcție de programul de lucru al fiecăruia dintre noi, ceea ce duce la o eficientizare reală a consumului.
3. Dacă la un termostat clasic, după fiecare pană de curent, noi, utilizatorii finali, trebuie să introducem din nou parametrii de funcționare ai acestuia, termostatele inteligente memorează și păstrează setările prestabilite fără nici o problemă, eliminând astfel acest neajuns major și destul de neplăcut.
4. Dacă vorbim de costuri inițiale de achiziție, cu siguranță că ele sunt mai mari în cazul unui termostat inteligent, dar luând în considerare confortul termic şi controlul consumului de gaze naturale pe care acesta îl oferă, merită investiția.

Ținând cont de toate avantajele enumerate mai sus, achiziția unui termostat inteligent este alegerea ideală pentru fiecare dintre noi, cei care ne dorim un consum redus, un confort termic sporit şi o flexibilitate în a programa termostatul indiferent de ora şi de locul în care ne aflăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: