Dicționarul explicativ al limbii române definește magnetita ca fiind un minereu de fier de culoare neagră, feromagnetic, care conține mari cantități de fier sub formă de oxizi.

De ce este magnetita principala problemă a centralei noastre termice?

Fiecare dintre noi, în momentul în care alegem o centrală termică pentru casa noastră, căutăm ce e mai bun, un brand cât mai răsunător, cu componente cât mai performante și fiabile.

Deși investim sume importante în achiziția unei centrale termice, uităm sau, în majoritatea cazurilor, nu suntem informați de soluțiile validate pentru ca aceasta să funcționeze la randamentul ei maxim stabilit de producător.

Fenomenul de magnetită, odată depus pe principalele componente ale centralei termice, poate duce la obturarea parțială sau totală a schimbătorului de căldură sau chiar la blocarea pompei de circulație.

Oricare din aceste probleme (obturarea debitului sau blocarea pompei) nu sunt acoperite de garanția oferită de producător dacă pe returul instalației nu a fost montat un filtru antimagnetită care va fi curățat la un anumit interval de timp prin purjarea robinetului de golire.

Magnetul filtrului atrage tot oxidul de fier sau rugina prezentă în instalația termica existentă și astfel randamentul centralei termice va fi ridicat.

Deși costurile inițiale de achiziție pot părea destul de mari, investiția ne va asigura o durată de viață îndelungată a instalației termice dar mai ales a centralei termice.

Efectele magnetitei, în timp, asupra centralei termice pot duce la cheltuieli neprevăzute și considerabile din bugetul casei noastre. O simplă spălare chimică a schimbătorului de căldură sau înlocuirea pompei de circulație cu siguranță vor fi mai costisitoare decât montarea unui filtru antimagnetită de la început.

Marii producători de centrale termice, conștienți fiind de problema magnetitei în instalațiile termice, recomandă cu tărie montarea unui filtru antimagnetită pe returul instalației.

Ariston, unul dintre cei mai mari producători de centrale termice prezent pe piața din Romania, recomandă și comercializează filtrul antimagnetita Fernox.

Cazane și Centrale recomandă filtrul Salus Mag defender pentru că timpul ne-a dovedit că este cel mai eficient. În plus, el vine în pachetul de bază atât cu lichidul inhibitor cât și cu robineții pentru racordare la instalația existentă, indiferent de tipul de țeavă din care aceasta este făcută.

Scopul acestui articol este ca toți clienții noștri să înțeleagă cât de importantă este prezența unui filtru antimagnetită în instalația termică și care sunt beneficiile montării sale.

Ne dorim ca toți clienții noștri să fie bine informați și preveniți de efectele negative ale magnetitei și să achiziționeze un astfel de filtru, indiferent de sursa sau de brandul ales.

Recomandarea noastră, a echipei Cazane și Centrale, este să montați încă de la achiziția centralei filtrul antimagnetita Salus Mag defender pe returul instalației dumneavoastră pentru a evita eventualele surprize neplăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: