Sistemele care asigură încălzirea eficientă a locuinței prin instalare în pardoseală au devenit foarte populare în ultimii ani, aducând pe lista opțiunilor termice, soluții discrete și economice de menținere a temperaturii la nivel confortabil. Astfel, ca orice tehnologie găndită pentru casă, și aceste instalații au nevoie de dimensionare și proiectare corectă pentru a funcționa avantajos.

Avantajele încălzirii în pardoseală

Încălzirea în pardoseală deține o mulțime de avantaje atractive, determinând din ce în ce mai mulți propritetarii de locuințe să prefere acest tip de încălzire.

În primul rând, odată cu creșterea prețului energiei, încălzirea în pardoseală a devenit soluția perfectă datorită obținerii unei temperaturi plăcute în cameră cu costuri reduse la consum, dar în același timp, cu o încălzire mai eficientă.

Mai mult, sistemele de încălzire în pardoseală distribuite căldura uniform pe toată suprafața pardoselii. Locuința se încălzește de jos în sus, spre deosebire de celelalte sisteme, unde încălzirea se face întâi sus și apoi la nivelul pardoselii.

Încălzirea in pardoseală este ușor de instalat, mai ales atunci când este vorba de un proiect nou de construcție sau renovare. În plus, te bucuri și de un avantaj suplimentar, în ceea ce privește curățarea, deoarece menținerea camerelor fără praf este mai ușoară, fără colțurile caloriferelor pe care se depozitează deseori praf.

O distribuire uniformă a căldurii prin încălzirea suprafețelor lasă aerul să se liniștească și reduce proporția de praf în aerul încăperii.

Totodată reprezintă și o soluție elegantă, sistemul fiind ascuns cu pardoseală. Acesta poate fi instalat sub mai multe tipuri de pardoseli (piatră, gresie, lemn, chiar și mochetă).

Sisteme complete încălzire în pardoseală

Pachetul Premium de încălzire în pardoseală pus la dispoziția clientilor de către CazaneCentrale.ro este un pachet complet compus din componente de cea mai bună calitate.

Pachetul conține:

1. Țeavă pex Frankische Germania – 30 ani garanție

Țeava pentru încălzire in pardoseală PE-Xa cu barieră de oxigen este o țeavă din polietilenă reticulată. Prin procedeul special de reticulare moleculele de polietilenă se unesc intr-o structură tridimensională care conferă rezistență și durabilitate, caracateristici mecanice și termice superioare pentru utilizarea în instalații de încălzire în pardoseală.

2. Placă cu nuturi Noppjet 20

Noppjet UNI 20 este o placa de polistiren expandat EPS 150, cu o folie hidroizolanta din PS de culoare neagra, cu grosimea de 0,6 mm, atasata pe conturul partii superioare a stratului de polistiren. Aceasta folie este complet separabila de polistirenul termoizolator. Dimensiunile generoase ale placilor 1450 x 850 mm, suprafata bruta, si 1400 x 800 mm, suprafata utila, fac din acest tip de placa un ajutor important pentru instalator, intrucat timpul de montaj este astfel mult diminuat.

3. Distribuitoare cu debitmetre şi conectori Fornara Spa Italia

Setul distriuitor este format din 1 colector tur cu debitmetre, 1 colector retur cu robineti incorporati pentru reglare electrotermica și cu manete manuale plus pachete suporți colectoare.

4. Grup de amestec şi pompare EMMETI cu pompă Wilo

5. Casetă distribuitor Kann SPE

Este reglabilă pe înălțime și adâncime L=565 mm.

6. Automatizări Salus

Acestea beneficiază de 5 ani garanție.

7. Aditiv şapă Ferroli, curbe conducătoare și bandă perimetrală autoadezivă

În sistemele cu agenți termici obișnuiți curgerea este turbionară, curgerea fluidului aditivat cu SOLEN este perfect liniară în țevi și echipamente, fenomen care duce la:

  • reducerea frecărilor cu 45-50%
  • crește transferul termic cu până la 25%
  • reducerea costurilor de energie și combustibil
  • are efect floculant imediat
  • aduna impuritățile și le strange în filtru
  • efect anticoroziv
  • împiedică depunerea compușilor de calcar și magneziu

În concluzie, încălzirea de suprafețe prin pardoseală este confortabilă și ajută la economisirea până la 20% a costurilor încălzirii datorită temperaturilor scăzute de apă.

Îţi stăm la dispoziţie cu consiliere specializată gratuită, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie pentru investiţia în confortul tău şi al familiei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: