Încercăm mereu să oferim clienților noștri toate informațiile de care aceștia au nevoie pentru a putea lua cea mai bună decizie atunci când aleg o centrală termică pentru sistemul lor de încălzire. De data aceasta am dori să te informăm și mai mult despre fiecare dintre producătorii de top care vând centrale în România. Astfel, am cules cele mai frecvent puse întrebări de comunitate și am răspuns prompt la fiecare dintre ele. 

Dacă vrei să afli cele mai importante răspunsuri, la cele mai comune întrebări despre centralele termice Viessmann, articolul de mai jos conține tot ceea ce trebuie să știi.

Ce înseamnă F2 la centrala Viessmann?

Dacă ai ajuns aici în urma unei erori pe care ai primit-o la centrala ta Viessmann, probabil te întrebi ce ar trebui să faci și dacă situația este sau nu foarte gravă. În primul rând, nu trebuie să te panichezi. Din fericire, F2 nu este o eroare foarte gravă. Viessmann, folosește litera F pentru fiecare dintre erorile posibile ale centralei. F2 este una dintre erorile care pot fi rezolvate și de către utilizator în măsura în care acesta poate administra centrala singur. 

Când pe ecranul centralei vei primi F2, asta înseamnă că centrala termică Viessmann fie are lipsă de apă, fie are un dezechilibru de presiune care o împiedică să mai funcționeze corect. Ar trebui ca pe centrala ta să existe un robinet special pentru a da drumul la un canal de apă care va umple centrala și va restabili astfel presiunea. Dacă intervenția la robinet nu rezolvă problema sau dacă centrala pierde presiune foarte des, adică zilnic sau săptămânal, aceasta va avea nevoie de o revizie.

Coduri de Eroare la Centralele Noi din gama S1

Este foarte important de menționat faptul că pentru Centralele Viessmann Vitodens S1, nu vei mai vedea coduri de eroare precum cele clasice formate din litere și cifre. Deci nu mai există coduri de eroare precum F2 sau F4. În schimb, ele vor apărea pe ecranul centralei sub formă de perechi de cifre. Iată câteva exemple:

Eroare 7 – Senzorul pentru temperatura apei menajere a fost întrerupt. Centrala nu mai prepară apă caldă menajeră.

Eroare 49,50 – Arzătorul se află în avarie. Cauza poate fi un scurtcircuit sau p întrerupere a senzorului de temperatură a gazelor arse.

Eroare 102 – Lipsă de conexiune la internet.

Datorită sistemelor de siguranță, foarte multe defecțiuni sau cauze vor forța arzătorul să intre în avarie. Deci pe ecran este posibil să vezi mai multe coduri de eroare. 63, 67, 69, 71, 73, 95, 160, 161, 163, 185, 184, 346, 349, 350, 351, 352, 354, 357, 359, 361, 365, 366, 367,369, 370-478. 

Toate codurile de eroare de mai sus reprezintă avaria arzătorului, iar cauzele sunt la fel de multe. Va trebui să încerci doar ceea ce poți face în calitate de utilizator. Altfel, contactează o firmă de specialitate.

-1%
Transport Gratuit
-3%
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

Cum reglez presiunea Centrala Viessmann?

Reglajul se face la fel de simplu precum ți-am explicat în paragraful de mai sus, dar dacă tot am descoperit că utilizatorii fac greu diferența dintre pierderi de apă și pierderi de presiune, iată care sunt principalele motive pentru care centrala pe gaz Viessmann ar putea să piardă presiune.

  1. Vasul de expansiune nu mai are o presiune stabilă sau a scăzut. De cele mai multe ori, această defecțiune are loc numai în regimul de încălzire, deci are șanse să apară mai des în timpul iernii.
  2. Robinetul de încărcare a fost uita deschis. Ori nu a fost suficient de bine închis la ultima operațiune de administrare. De obicei, o simplă verificare a robinetului va putea repara problema cu presiunea
  3. Alte cauze sunt de natură mai tehnică și necesită intervenția unui specialist la fața locului. De exemplu, schimbătorul de căldură se poate fisura sau în cazul izolat al boilerului, serpentina se poate sparge.

Cum se resetează centrala Viessmann

Este posibil ca resetarea centralei să fie una dintre cele mai rapide soluții pentru a putea scăpa de codurile de eroare. Acestea apar de obicei cu un motiv bine întemeiat, dar dacă după rezolvarea problemei, codul de eroare nu dispare sau este nevoie de o resetare, poți să apeși simultan butoanele OK și MODE timp de trei secunde. Centrala ar trebui să repornească. Poți să închizi și complet centrala apăsând butoanele 1 și 0.

Unde sunt fabricate centralele Viessmann

Primul front de fabricare al centralelor Viessmann a fost în Germania unde compania a și luat naștere exact ca un producător de centrale termice. Asta se întâmpla în anul 1917, deci vă puteți imagina anii de moștenire și experiență din spatele unuia dintre cei mai mari producători de centrale din lume. Producătorul a continuat să dezvolte tehnologii noi și să fabrice centrale pe teritoriu german până în anul 1972. De atunci, a început să deschidă fabrici în Franța, America, Canada. 

Ei sunt cei care au produs centrala termică în condensație, deci putem oare să spunem că ei sunt cei mai buni din lume? Viessmann este o companie cu peste 12000 de angajați și este clar că tehnologia germană este la rădăcina acestor centrale.

Unde se leagă termostatul la centrala Viessmann

Montajul unui termostat la centrala Viessmann se face la fel ca în cazul fiecărei centrale care există pe piață. În funcție de centrală și tipul de termostat pe care îl folosești, montajul poate avea mai multe sau mai puține etape. Un lucru este clar, trebuie neapărat să te folosești de manualul de instrucțiuni. Termostatele clasice respectă tehnici de montaj diferite în funcție de sistemele performante pe care le au. Cu siguranță va trebui să oprești curentul deoarece va trebui să conectezi firele termostatului la panoul centralei.

Este nevoie de îndemânare electronică, deci dacă nu ai mai interacționat cu fire electrice, indicat ar fi să nu începi această procedură neasistat.

Ce înseamnă F4 la centrala Viessmann

F4 este o altă eroare foarte serioasă pe care dacă o întâmpini, este posibil să nu o poți repara singur. F4 a fost o eroare setată să apară atunci când arzătorul nu are suficient gaz pentru a arde sau nu ajunge deloc gaz în sistemul centralei. De obicei, această eroare are un motiv întemeiat pentru care a apărut și tot ceea ce poți face tu este să verifici dacă nu cumva accesul la gaz a fost întrerupt, dacă senzorul interior de detectare a scurgerilor de gaze a fost activat sau dacă centrala are o altă problemă care împiedică accesul la gaz. 

Evident, este posibil ca electrovalva să fie cauza, iar în acel moment, vei avea nevoie de o depanare.

Cum reglezi senzorul extern centrală termică Viessmann

Fiecare reglaj al senzorilor externi poate fi diferit în funcție de climă, centrală și sistem de utilizare al sistemului. Ideea unui astfel de senzor este să te ajute să determini în mod automat care este timpul la care temperatura dorită va fi atinsă. El reglează avansul cu care pornește centrala. Deci, temperatura trebuie setată în funcție de diferența dintre tur și retur. Cu cât vei avea o temperatură mai mică, cu atât centrala va da un randament mai bun deoarece condensația este mult mai eficientă.

Pentru ca un astfel de senzor să fie eficient, ar trebui ca sistemul să aibă un set de calorifere de foarte mare calitate pentru a putea face față cerințelor de încălzire cu un agent termic de doar 50-60 de grade. 

-1%
Transport Gratuit
-2%
Transport Gratuit
6.335,00 lei
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

Concluzie

Centralele Viessmann sunt cu ușurință unele dintre cele mai bune din lume, iar asta este dovedit de reputație, experiență și notorietate. Dacă mai ai nevoie de alte informații legate de aceste centrale, nu ezita să ne întrebi în comentarii.

O părere despre “Tot ce trebuie să știi despre o centrală termică Viessmann

  1. Mihai Dumitrescu spune:

    As dori sa achiziționez o centrală in condensare dar care sa fie fabricata in alta tara nu Turcia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: