Bine ai venit pe unul dintre articolele unde echipa noastră încearcă să răspundă cât mai clar și prompt la întrebările puse de comunitatea de clienți. De data aceasta, avem în prim plan un alt producător de top și anume Vaillant. La fel ca și în cazul altor producători, întrebările sunt similare, dar răspunsurile sunt necesare pentru administrarea corectă și confort în caz de orice nelămurire. 

Scurt istoric despre Vaillant

Vaillant este un nume foarte important în piața de sisteme de încălzire la nivel mondial și pe bună dreptate, toată această reputație este bazată pe o serie de cifre și pe mai bine de o sută de ani de experiență, export și afaceri. Vaillant este o companie de origine germană care a luat naștere în anul 1874. În 2004, compania asigura salariile pentru mai bine de 9300 de angajați, iar cifra de afaceri depășea 1,75 miliarde de euro. Ceea ce este și mai greu de procesat este că din fabricile Vaillant au plecat peste 2 milioane de centrale termice.

În magazinele din România, dar și din toată lumea vei vedea marcate ca fiind produse de Vaillant atât centrale cât și boilere. Cu aproape 150 de ani de activitate, iată care sunt răspunsurile la cele mai comune întrebări despre acest producător.

Ce înseamnă clepsidra la centrala Vaillant?

Pentru cei dintre voi care dețin o centrală termică Vaillant cu un display pentru afișarea informațiilor și tocmai ați observat că există un simbol de clepsidră care refuză să mai dispară, nu ar trebui să te îngrijorezi chiar atât de repede. Există două simboluri de tip clepsidră care pot apărea pe acel ecran în funcție de eroare și de tipul de dispozitiv pe care îl folosești. Primul, care arată ca o clepsidră cu mânere este și cel care apare cel mai frecvent. 

Acesta semnalează activarea unui sistem de siguranță care nu va permite centralei sau boilerului să treacă prin mai mult stadii on sau off pe parcursul unui ciclu de funcționare. Se întâmplă acest lucru pentru a prelungi viața dispozitivului. Un alt motiv des întâlnit pentru apariția acestui simbol este pentru că centrala se află într-un stadiu de așteptare. Apoi, al doilea simbol care doar seamănă cu o clepsidră și este identificat ca două triunghiuri unite la vârf, indică o defecțiune a valvei de gaz.

Cine produce centrala Vaillant?

Dacă te întrebi sub ce nume este posibil să mai întâlnești produsele celor de la Vaillant sau care sunt țările unde există fabrici care produs aceste centrale, avem câte un răspuns pentru ambele variante ale acestei întrebări. În primul rând, fabricile sunt localizate în 8 țări pe tot teritoriul european, dar și în China. Acestea sunt apoi vândute în peste 80 de țări din întreaga lume. 

Pentru că modelul de business al celor de la Vaillant este foarte complex, compania este reprezentată de numele Vaillant Group care cuprinde mai multe companii. Așadar, dacă vei vedea următoarele nume, vei știi că la bază, aparțin grupului Vaillant. Saunier, awb, Bulex, DemirDokum, Glow-worm, Hermann Saunier, Protherm.

-2%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 4.199,00 lei.Prețul curent este: 4.099,00 lei.
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

De ce crește presiunea în centrala termică Vaillant?

Presiunea unei centrale poate crește din mai multe motive, iar acest lucru se va vedea imediat pe display-ul centralei sau în comportamentul acesteia. Este foarte important să afli cât mai repede care este cauza acestei creșteri și să rezolvi cât mai repede problema în modul cel mai potrivit. Toate centralele termice au un barometru care indică presiunea din sistem. Cea mai bună valoare a presiunii centralei este de 1.5 bari. 

Când centrala are o presiune mai mică de 0.8, aceasta va da eroare de avarie pentru a nu funcționa fără apă. Dacă presiunea depășește 2.5 bari sau 2 bari pentru unele centrale, sistemul trebuie depresurizat manual de la un robinet special sau pur și simplu se va scurge apa printr-o supapă. Dacă se întâmplă acest lucru, probabil ai apă pe jos acolo unde se află centrala.

Presiunea poate crește din cauză că aerul a pătruns în instalație, este mult prea multă apă în sistemul instalației sau chiar vasul de expansiune a suferit o defecțiune.

Cum resetez centrala Vaillant?

Centrala termică pe gaz Vaillant se poate reseta folosind butonul dedicat pentru această funcție. Fie poți apăsa butonul On/Off al centralei. Acesta poate avea și simbolul O/I. Dar există și varianta în care centrala poate fi resetată de la butonul RESET în cazul unor erori. De exemplu, eroarea F28 este una dintre erorile care poate apărea dintr-o serie multiplă de motive, iar resetul manual poate soluționa problema. 

Ce înseamnă F28 la centrala Vaillant?

Chiar și un proces simplu de reglare presiune centrală termică Vaillant poate determina eroare F28 să apară pe display-ul centralei. Nu trebuie să te sperii deoarece există o listă destul de lungă cu posibile scenarii în care această eroare poate apărea pe ecranul centralei tale. Iată o listă completă de scenarii:

 1. Împământare insuficientă la centrala termică Vaillant
 2. Defecțiuni ale vanei de gaz
 3. Erori în timpul reglajului gazului
 4. Dacă la pornirea centralei nu se află gaz în sistem
 5. Defecțiuni ale plăcii electronice
 6. Alte defecțiuni ce pot fi rezolvate numai prin intervenția unui specialist

Cât costă o centrală pe gaz Vaillant?

Vaillant are o gamă foarte bună de centrale care se încadrează în toate categoriile de preț și buget. Dar ceea ce trebuie să știi este care este bugetul tău și ce nevoie are locuința ta. De acolo, poți verifica produsele disponibile și poți alege care este cel mai bun atât din punct de vedere al calității, dar și al eficienței. 

Prețurile pentru o centrală termică Vaillant pornesc de la 3.700 Lei și pot ajunge chiar și la 20.000 Lei pentru cele cu putere foarte mare. Dar cu aproximativ 4.350 Lei, vei reuși să cumperi o centrală Vaillant Ecotec Pure de 26 kW care poate satisface toate nevoile unei locuințe de dimensiuni medii.

Concluzie

Încercăm să oferim răspunsuri cât mai elaborate pentru fiecare întrebare și astfel, sperăm că răspundem amplu și la alte întrebări pe care le-ai putea avea despre o centrală termică Vaillant.

7 păreri despre “Tot ce trebuie să știi despre centrala termică Vaillant

 1. Gabriela spune:

  Buna seara ,va rog frumos imi puteti spune cum pot pune centrala pe modul de vara .Am o centrala Vaillant eco tec pure.Va multumesc

 2. Marian Dumitrescu spune:

  Buna ziua. Aveti idee cum sa fac sa nu imi mai apara mesajul ” I-03 Intretinere necesara” la un Vaillant de 26,4 KW Ecotec plus VU? mesajul a aparut la 12 luni de la data montarii centralei,plus /minus 1 zi! Apare si pictograma cu omuletul cu cheie la picior…!

  • Snagoveanu Gabriel spune:

   Bună seara. Aveți idee cum se fac sa nu mai imi apara mesajul I-03 întreținere necesară la un Vaillant de 26.4 KW ecoTEC plus. Apare și pictograma cu omulețul și cheia la picior

   • Razvan Ionita spune:

    Buna ziua. Aveti idee cu sa fac sa nu mai imi apara mesajul I-O3 intretinere necesara la un Vaillant ecoTec Plus. Apare acea pictograma cu omultetul si cheia la picior (e primul an in care ii dau drumul…. nu are nici 2 luni de fctionare).

 3. Costel spune:

  Concret cum pun centrala VAILLANT ECO PURE pe ON pentru pornire a căldurii căci vine iarna.
  CE BUTON APAS SI CATE SECUNDE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: