Cu cât ești mai informat despre centrala pe care o ai în locuință, cu atât ne simțim mai responsabili să îți spunem tot ce trebuie să știi despre ea și despre modul în care aceasta funcționează. Venim din nou în ajutorul tău cu un mic ghid care cuprinde răspunsuri la cele mai comune întrebări care apar în comunitate. Dacă ai o centrală Ferroli în casă sau în apartament, acest articol va răspunde tuturor întrebărilor tale.

Detalii despre Ferroli și producerea de centrale termice

Trebuie să începem prin a preciza faptul că dacă deții o centrală Ferroli, nu trebuie să te îndoiești niciodată de calitatea sau performanțele acesteia. Ferroli este unul dintre producătorii de top din lume, iar asta se dovedește chiar din următoarele statistici. Ferroli este o companie care a luat naștere acum aproximativ 70 de ani, în Italia. Ca primă activitatea, Ferroli se ocupa de prelucrarea metalelor grele precum fierul sau cuprul.

Sediul central al companiei se află încă în Italia, Verona, iar cifra de afaceri a companiei depășește 600 de milioane de euro. Ferroli este o firmă specializată în servicii și dezvoltarea sistemelor de încălzire sau climatizare, modelul de business cuprinzând patru divizii principale. Încălzire rezidențială și industrială, dar și climatizare rezidențială și industrială.

Deci, chiar dacă ai acasă o centrală termică Ferroli sau o centrală ferroli pe lemne, ori un dispozitiv al acestei companii, iată care sunt cele mai adresate întrebări din comunitate.

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
-1%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 5.575,00 lei.Prețul curent este: 5.499,00 lei.
-2%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 6.649,00 lei.Prețul curent este: 6.499,00 lei.

De ce crește presiunea în centrala termică Ferroli?

Dacă nu ai o eroare exactă care apare pe ecranul centralei, ci doar observi o creștere ciudată a presiunii la fiecare analiză de barometru, este posibil să te confrunți fie cu o avarie foarte ușor de rezolvat, fie există o defecțiune care nu afectează sistemul suficient de mult încât să indice sistemului că trebuie afișat o eroare. În cele din urmă, dacă centrala prezintă scurgeri, vei primi o eroare de presiune.

Totuși, pentru a-ți oferi câteva idei și sfaturi despre ce informații să continui să cauți în continuare, ar trebui să verifici dacă nu cumva există alte probleme în sistemul de calorifere, dacă nu există aer în instalație sau dacă nu cumva este prea multă apă în sistem pe care va trebui să o scoți acționând robinetul special.

Presiunea poate apărea și cu anumite coduri eroare centrală Ferroli. Spargerea vasului de expansiune poate fi unul dintre acele motive. De cele mai multe ori, problemele de presiune pot fi rezolvate atunci când ele apar destul de rar. Dacă observi un dezechilibru care apare chiar dacă rezolvi regulat problema, va trebui să apelezi la un specialist.

Ce înseamnă FH la centrala Ferroli?

În forma în care ai primit eroare ea este scrisă pe display-ul centralei cu litere mici, sub forma “fh”. Există trei categorii diferite de erori ce pot apărea la centralele Ferroli. Cele care conțin litere A, F sau D. Erorile care conțin litera F, sunt cele legate de problemele minore pe care le întâmpină sistemul centralei și de obicei, utilizatorul poate interveni fără probleme pentru a regla sistemul.

fh – este o eroare care semnalează faptul că aerul este circulat de pompa de circulație. După o perioadă de trei minute, acest cod ar trebui să dispară.

Unde se leagă termostatul la centrala Ferroli

Montarea termostatului poate însemna foarte multe pentru tot sistemul de încălzire pe care l-ai pregătit. Dacă termostatul nu este montat așa cum trebuie și nu funcționează la capacitate maximă, tu vei plăti mai mult la factură fără să știi. 

Ceea ce ne spun cei de la Ferroli nu este cum se leagă un termostat, dar mai important este să știi unde și să o faci bine. Poziția termostatului trebuie aleasă în funcție de mai mulți factori. Adică nu trebuie să montezi termostatul lângă ferestre, prea aproape de sol sau de tavan și sub nicio formă în bucătărie. Pentru legăturile pe care trebuie să le faci pentru a conecta firele termostatului la firele centralei, vei avea nevoie de cunoștințe avansate de electronică sau de un specialist în domeniu. 

Sub nicio formă, dacă ai intrat pe internet să cauți ajutor, nu ar trebui să faci aceste legături singur. Riști să te accidentezi și să arzi placa electronică a centralei. Mai mult decât atât, vei pierde și garanția centralei.

Ce înseamnă Eco Confort la centrala Ferroli

Pe unele modele de centrale de la Ferroli, comenzile frontale includ și un buton special pe care este inscripționat textul Eco-Comfort. Acest buton are rolul de a porni o funcție Comfort, care din momentul în care a fost activată, va menține schimbătorul de căldură cu plăci pentru apă caldă menajeră la temperatura setată. 

Funcția ECO îți asigură astfel o funcționare economică pentru momentele în care nu ești acasă sau nu ai nevoie de un consum de agent termic pe o perioadă de mai multe zile.

Transport Gratuit
-10%
Prețul inițial a fost: 985,00 lei.Prețul curent este: 885,00 lei.

Unde sunt fabricate caloriferele Ferroli?

Dacă ești interesat de calorifere Ferroli și vrei să știi dacă reputația producătorului se menține și pentru alte produse care nu sunt implicate neapărat în producerea de agent termic, trebuie să afli că Ferroli are o întreagă colecție de calorifere. Acestea sunt evident fabricate respectând tehnologii Italiene, dar ceea ce este și mai interesant este că Ferroli produce foarte multe tipuri de calorifere.

Colecția de calorifere Ferroli cuprinde calorifere din aluminiu, din oțel, calorifere de tip portprosop, calorifere decorative și evident, majoritatea dintre ele sunt modulare. Caloriferele din aluminiu sunt turnate sub presiune și fabricate dintr-un aliaj de aluminiu care favorizează emisia termică. CU siguranță le-ai întâlnit deja prin magazine.

Ce înseamnă D2 la centrala Ferroli

D2 nu este o eroare gravă sau cel puțin nu așa ne este explicată de către cei de la Ferroli. Vei vedea aceste simboluri D pe ecranul centralei atunci când sistemul se află în proces de schimbare de la un mod de funcționare la altul. Fie sistemul se află într-o pauză, fie are nevoie de câteva secunde sau minute pentru a trece la un alt mod de funcționare.

În final

Aici ai toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea știi când poți interveni pentru a modifica modul de funcționare al centralei, dar și când trebuie să apelezi la serviciile unei firme specializate.

11 păreri despre “Tot ce trebuie să știi despre centrala termică Ferroli

 1. Ionel spune:

  Buna seara,am o centrala Ferroli f32 D iar când i-am dat drumul pe căldură am setat temperatura pe calorifere la 50 grade dar pe ceas îmi arată că se duce in 65 grade ,apoi pornește din doua în două minute.Este normal sa facă așa ?Mă poate ajuta cineva cu un ras! Mulțumesc!!

 2. dumitru lucian spune:

  buna ziua,am o centrala prin condensatie a 51 sau ceva de genul,de vreo cateva sapt a.inceput sa imi.dea eroare A80 si nu mai am apa calda,ii dau restart si isi revine,dar tot apare eroarea pe care nu o gasesc nicaieri im cartea tehnica,A80 eroare ,are cineva idee ce este?

 3. IOSIF spune:

  Buna ziua,
  Am o centrala Ferolli. De cand am pornit-o, am numai necazuri cu ea. Ba scade presiunea apei atunci cand functioneaza, iarna, fie se opreste apa calda. Vine domnul inginer o regleaza, mai schimba un papuc, am apa calda o saptamana si iar se opreste. Am centrala in garantie, nervi cu gramada si domnul inginer spune ca nu trebuie schimbata. Asa o tin de doi ani. Ce sa fac?

 4. Cristina spune:

  Buna ziua! Centrala model Bluehelix Tech RRT, arata pe display —
  Dupa restart scrie co 100,daca o scot din priza porneste pt 20 de sec, timp in care scrie 03 RH. Ce poate fi? Multumesc!

 5. Vlad spune:

  Buna seara, am centrala Ferroli Bluehelix RRT 24, este setata acum pe modul Comfort, încălzește tot timpul și deja e prea cald, as dori sa trec pe modul Eco, sa înțeleg ca acesta încălzește doar apa calda menajera sau si ambientul, dar mai puțin? Si cum fac reglarea? Multumesc!

 6. Marius Cosmin Todorut spune:

  Bună la centrala ferroli îmi apare d2 când cuplează termostatul creste presiunea la apa și temperatura atunci apare d2 și căldură nu mai porneste

  • Oprea Mihai spune:

   Bună ziua!
   Am o centrala Feroli Bluehelix Alpha C
   Și am momtat-o pe GPL
   Dacă vreau sa reduc consumul și las doar 2 calorifere îmi întra des pe d2.
   Atunci când repornește am temperatura afișata de 38 grade. Ce pot sa fac sa merg cu un circuit de calorifere mai redus?

   • Ionel spune:

    Buna seara,am o centrala Ferroli f32 D iar când i-am dat drumul pe căldură am setat temperatura pe calorifere la 50 grade dar pe ceas îmi arată că se duce in 65 grade ,apoi pornește din doua în două minute.Este normal sa facă așa ?Mă poate ajuta cineva cu un ras! Mulțumesc!!

 7. Dumitru Teodora spune:

  Buna seara am și eu o centrala pe butelie Ferroli bluehelix 24c care intra foarte des in d2 ce este de făcut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: