Uponor Smatrix Pulse - Controlul eficient al temperaturii sistemului de încălzire în pardoseală

Uponor Smatrix Pulse reprezintă un sistem de control al temperaturii cu conectivitate completă.

Aceste automatizări deservesc sistemele integrate în pardoseală care distribuie uniform temperatura agentului care circula prin instalație și asigură o temperatură optimă, în orice moment, folosindu-se un consum mai mic de energie pentru atingerea aceluiași nivel de confort, în comparație cu alte unități de încălzire tradiționale, precum radiatoarele.

Cu Smatrix Wave și Base Pulse (de la Uponor) veți putea deține controlul temperaturilor și să optimizați sistemul dumneavoastra de încălzire (sau răcire) prin pardoseală, oferindu-vă un confort maxim în locuința dumneavoastră, fie că vorbim de un apartament, fie că ne raportăm la o casă.

Puteți utiliza doar vocea pentru controlarea sistemului inteligent Smatrix și pentru a vă seta temperatura, integrarea ecosistemului folosind aplicațiile Google Home și Alexa având un impact direct în economisirea timpului dumneavoastră, energiei consumate și eliminarea unor costuri inutile.

Ce componente conțin pachetele de la Uponor Smatrix?

1). Uponor Smatrix Pulse Communication Module R-208 – folosit pentru conexiunea dintre sistemul Uponor Smatrix Pulse, aplicația Uponor Smatrix Pulse și Uponor cloud

2). Uponor Smatrix Pulse Controller – o unitate de comandă pentru de încălzire / răcire cu o funcție de autoechilibrare  la care se pot conecta până la 6 termostate de cameră și 8 actuatoare. Suportul pentru termostate și actuatoare suplimentare poate fi realizat prin extensia controlerului. Acest produs poate fi utilizat atât pentru instalații wireless cât și cu fir.

3). Termostate Uponor Smatrix Style – Un termostat de cameră elegant, subțire, cu funcție operativă de temperatură și umiditate pentru confort maxim și eficiență energetică.

4). Uponor Smatrix Pulse App – O aplicație intuitivă cu un sistem de instalare interactiv, care oferă o interfață pentru a configura și controla sistemul acasă sau în exterior.

Cum folosim pachetele în funcție de tipul lor?

Varianta “S” – control pentru apartamente sau construcții cu un singur nivel.

Varianta “L” – control pe mai multe zone dispuse pe 2 nivele gen casa cu P+1E sau P+M.

Smatrix Wave Pulse – Varianta mai avansată care realizează conexiune dintre elemente, wireless.

Smatrix Base Pulse – Conexiunea dintre elemente se realizează fu fir.

Specificații tehnice ale seturilor Base Pulse:

Tensiunea de alimentare a unităților de comandă X-245 Bus  6X sa este de 230V dar prezența transformatorului integrat face posibil controlul electric către actuatoare prin 24V. Se pot conecta până la 4 astfel de unități de comandă X-245 Bus 6X într-un singur sistem cu 1 modul de comunicatie R-208. Conectarea între unitățile de comandă Base Pulse se face printr-un cablu cu 3 fire AB-. O unitate de comandă poate comanda până la 6 termostate și 8 actuatoare (24V). Conectarea termostatelor Base la unitatea de comandă se face cu un cablu cu 4 fire dublu ecranat AWG22 de tip AB+-. De reținut la legarea cablului cu 4 fire dublu ecranat ar fi ca respectarea polaritatii este foarte importantă. La fiecare unitate de comandă se poate adăuga câte o extensie ce mai adaugă posibilitatea de a comanda încă 6 termostate cu încă 6 actuatoare de 24V.

 • Unitatea de comandă X-245 Bus 6X conține relee de comandă pentru pompă și cazan
 • Funcție de antigripare pentru pompă și actuatoare
 • Controlul umidității relative
 • Multiple posibilități de conectare (în serie / stea)
 • Protocol comunicație: RS485 serial BUS

Ce oferă Smatrix Base Pulse?

Punct de acces wi-fi temporar pentru acces direct (dacă o conexiune wi-fi nu este disponibilă), realizat cu modulul de comunicatie R-208 ce permite instalatorului sa configureze sistemul chiar dacă nu exista un router disponibil.

Acces local (Wi-Fi) sau acces la distanță (necesită o conexiune la internet) cu aplicația Uponor Smatrix Pulse ce permite clientului final să acceseze sistemul cu ajutorul conexiunii locale wi-fi. Conexiunea dintre router și modulul de comunicație R-208 se poate realiza prin Wi-Fi sau prin cablu Ethernet.

Integrare într-un sistem smart home (Amazon Alexa, Google Home, IFTTT) ce permite clientului final să acceseze sistemul cu ajutorul cloud-ului Uponor. Conexiunea dintre router și modulul de comunicație R-208 se poate realiza prin Wi-Fi sau prin cablu Ethernet.

 • Controlul mai multor locuințe
 • Accesul părților terțe pentru suport la distanță (necesită acordul clientului) (cu R-208)
 • Analiza istoricului de tendințe cu aplicația Uponor Smatrix Pulse (cu R-208)
 • Programare orară (cu R-208)
 • Setări de confort (cu R-208)
 • Verificare temperatură agent (cu R-208)

Avantaje la Wave Pulse pe care Base Pulse nu le oferă

Atât comunicarea dintre 2 sau mai multe unități de comandă Smatrix wave pulse X-265 Bus 6X cât și comunicarea dintre acestea și termostatele Smatrix Wave Style T-169 se face wireless. Copierea și salvarea informațiile, dar și actualizările sunt realizate cu ajutorul unui card microSD.

Wave Pulse afișează informații din unitatea de comandă, poate rula programe pe perioade reduse, oferă posibilitatea limitării temperaturilor maxime și minime. Are setări pentru perioadele de vacanță, se schimbă automat la regimurile de vară sau iarnă și alte funcții precum:

 • Funcție de by-pass cameră (cu I-167)
 • Diagnosticarea sistemului (cu I-167)
 • Analiză istoric tendințe (temperatură setată vs. temperatura camerei etc) (cu I-167)
 • Configurare accesorii (cu I-167)
 • Acces local (Wi-Fi) sau acces la distanță (necesită o conexiune la internet) cu aplicația Uponor Smatrix App (cu R-167)
 • Informații despre starea sistemului și eficiența energetică
 • Salvare date pentru îmbunătățirea eficienței energetice sau mentenanța sistemului

Principalele avantaje ale sistemelor Wave Pulse și Base Pulse

Sunt sisteme inteligente de automatizare care pot funcționa cu sau fără fir, special dezvoltate pentru sisteme de încălzire și răcire radiante. Sunt echipate cu tehnologii moderne care permit folosirea unor funcții performante cum ar fi cea de autoechilibrare care transformă întreg sistemul într-unul economic sporind în același timp confortul.

Se montează ușor, se administrează ușor, are termostate pentru camere diferite, dar și senzori. Nu necesită procese elaborate de mentenanță și suportă până la 4 unități de comandă. Poate fi controlat de la distanță prin aplicația Uponor Smatrix Pulse, se poate integra cu sisteme smart home precum, Amazon Alexa, Google Home.

Autoechilibrare sistem încălzire cu Uponor Smatrix Pulse

Unitatea de comanda Uponor Smatrix poate acționa actuatoarele fie prin semnale pornit / oprit fie prin autoechilibrare folosind semnale de modulație în durată a impulsurilor, adică de tip PWM.

Autoechilibrarea este o funcție prin care sistemul calculează necesarul efectiv al fiecărei zone (cameră individuală) și adaptează puterea de ieșire a fiecărui circuit în funcție de lungimea acestuia. Asta înseamnă că un circuit scurt poate primi 20% din timp iar un circuit mai lung în jur de 60%.

Autoechilibrarea funcționează în mod continuu, indiferent de anotimp și se adaptează la cerințele clientului, dar și la istoricul de utilizare ale fiecărei locuințe, eliminând necesitatea echilibrării manuale.

Acest lucru duce la o uniformizare a temperaturilor din pardoseală și la timpi reduși de reacție a sistemului, cu un consum redus de energie, comparativ cu oricare alt sistem care funcționează după modelul standard pornit / oprit.

Transport Gratuit
Transport Gratuit
-13%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 5.750,00 lei.Prețul curent este: 4.999,00 lei.
-7%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 8.727,00 lei.Prețul curent este: 8.080,00 lei.

Concluzie

Pentru a concluziona toate informațiile oferite în acest articol trebuie să înțelegem care sunt nevoile noastre și ce așteptări avem de la sistemul nostru de încălzire în pardoseală.

Dacă ai nevoie de o libertate mai mare, de funcții de control mai avansate și de ușurarea acestor procese, Uponor Smatrix Wave Pulse este soluția. Dacă vrei servicii la fel de bune, dar cu lipsa unor funcții speciale și inteligente, Uponor Smatrix Base Pulse face o treabă aproape la fel de bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: