În momentul în care o persoană începe să facă cercetare despre un produs sau un serviciu, acesta pleacă de la un standard simplu ajungând în cele din urmă la unul ceva mai complex. Fiecare dintre noi ne dorim să găsim un produs foarte ieftin și foarte bun, dar ajungem de cele mai multe ori să cumpărăm un produs de preț mediu care să merite banii, celebra formulă a raportului dintre calitate și preț.

Dar mai există anumite produse despre care nu auzi niciodată, nu sunt în prima linie în magazine și nici producătorii nu se laudă cu ele pentru că altele se vând mai bine. Astăzi vorbim despre Motan Condens Plus 100. O centrală termică de la Kober care ne-a dat standardele peste cap.

Motan Condens Plus 100 – Centrale noi lansate la nivel European

Ar putea fi foarte bine luate ca o colecție nouă, centralele Motan Condens Plus de la Kober nu sunt vârfuri de gamă în ceea ce privește acel design modern cu partea frontală acoperită complet în sticlă, dar este vârful de gamă al centralelor Motan, iar asta spune multe. Când spunem despre această centrală că nu se ridică la standardele unui design modern vorbim strict de elementele din exterior care compun un design plăcut. 

Comparativ cu o centrală poate nu la fel de eficientă, dar complet neagră, Centrala Motan Condens Plus 100 lasă în urmă zeci de centrale de la alți producători și mulțumește și doritorii de design. Iar aceste remarci vin de la o echipă de oameni care comercializează centrale de la toți producătorii, iar un favorit ar fi imposibil de ales.

Motan Condens Plus 100 este doar una dintre centralele incluse în această serie. Are aproximativ 30% din suprafața frontală acoperită de un panou plin de comenzi și unelte menite să te ajute să administrezi orice regim de încălzire, simplu și ușor. Design-ul este fără greșeală, iar centrala arată foarte bine, dar haide să vorbim și despre performanțe.

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

Motan Condens Plus 100 35 – Vârful de gamă Motan

Varianta de 35 kW este și cea mai puternică, celelalte două variante disponibile fiind de 25 și 29 kW. Asta înseamnă că Plus 100 35 este și cea mai scumpă dintre ele, dar la un preț de 4.350 Lei, ne vei da dreptate și vei căuta butonul de “Adaugă în coș” la sfârșitul acestui articol. 

Trebuie să trecem prin detaliile tehnice și componentele importante pe care Kober le-a pus pe această centrală pentru că acolo stau toate valorile unei centrale de calitate. Așa cum spuneam, Motan Condens Plus 100 este o centrală în condensare care concurează direct cu topurile tuturor producătorilor de centrale în condensare și deși nu are finisaje pretențioase la exterior, lucrurile care contează cu adevărat se găsesc înăuntru. 

 • Pompa de circulație Grundfos High Efficiency este una dintre dotările care fac diferența. Kober s-a concentrat foarte mult în ultimii 20 de ani doar pe fabricarea centralelor termice, rezultatul fiind piese de o tehnologie inovatoare capabile de economisirea energiei, cu pompe ce pot regla automat parametrii de funcționare, cu certificări europene și produse comercializate în 23 de țări.
 • Prietenos cu mediul înconjurător.  Majoritatea centralelor termice reușesc să satisfacă nevoile de bază legate de apa menajeră și încălzirea din calorifere într-o locuință. Cu toate acestea există și câteva consecințe. Motan Condens Plus 100 are emisii de noxe semnificativ reduse comparativ cu alte modele de centrale care sunt disponibile pe piață pe tot parcursul anului.
 • Tehnologie Inteligentă. Motan Condens Plus 100 are o funcție specială denumită “Compensare climatică” cu ajutorul cărei centrala poate prelua singură informații despre temperatura exterioară și astfel poate adapta temperatura de încălzire din interior. De ce este un avantaj important? Nu va fi niciodată prea cald sau prea frig, iar centrala nu va funcționa în regim incorect și se va economisi energie.
 • Panoul Tactil.  O utilitate extraordinară s-a putut găsi și pentru nucleul de control al centralei. Panoul de control răspunde la comenzi tactile și oferă acces total asupra tuturor funcțiilor centralei. Folosind cele 13 butoane și ecranul iluminat puternic, utilizatorul poate da orice comandă centralei.
 • Autoaerisire. Motan Condens plus 100 este capabilă să ducă la bun sfârșit un ciclu complet de Autoaerisire ce durează 450 de secunde, în mai multe etape. Acest proces de autoaeririsre este efectuat în asistența echipei de montaj.

Unele componente sunt produse în Danemarca, dacă vorbim despre Pompa de circulație. Alte componente vin tocmai din italia, iar aici ne referim la Vana de Gaz, Ventilatorul cu ajutaj de gaz sau aer, Hidroblocul sau Supapa de siguranță.

Detalii Tehnice Speciale

Motan Condens Plus 100 excelează și nu îți va veni să crezi că la un preț atât de mic, centrala poate dezvolta o eficiență de funcționare de până la 106%. Mai mult decât atât, în timp ce consumă foarte puțin și încălzește într-un regim optim, datorită unui schimbător de căldură Supradimensionat, Motan Condens Plus 100 poate asigura un debit de 13.5 litri de apă pe minut, iar acest lucru este valabil pentru varianta de 25 kW. Dacă vorbim despre cea de 35 kW, vei putea primi 17 litri de apă pe minut.

Schimbătorul de căldură principal este și el atent fabricat din materiale calitative, în principal oțel inoxidabil și are o capacitate de 1.8 litri pentru varianta centralei de 35 kW.

Concluzie

Am putea scrie câte un articol pentru fiecare funcție inovatoarea pe care această centrală o duce la bun sfârșit în fiecare zi. Design modern cu ecran tactil negru și iluminare puternică, eficiență maximă cu un regim simultan de economie și o simbioză clară cu mediul înconjurător. Pentru mai multe informații și pentru a putea achiziționa produsele, accesează link-urile următoare: Motan Condens Plus 100 25 kWMotan Condens Plus 100 29 kWMotan Condens Plus 100 35 kW

18 păreri despre “Motan Condens Plus 100 – De ce nimeni nu vorbește despre o centrală accesibilă, dar excelentă?

 1. David spune:

  slaba, foarte nesatisfacut de produs, este un instant pentru apa calda foarte scump si prost.
  nu moduleaza suficient, daca sunt deschise doar 2-3 circuite (din 14 – incalzire pardoseala), nu incalzeste
  in mai putin de 8 luni (din care 6-7 luni de vreme calda) nu a mai comutat de pe ACM pe incalzire, a trebuit inlocuit un motoras. 2 saptamani pana s-a reparat, am avut bafta ca am semineu si m-am incalzit cu ala.
  daca incalizrea functioneaza si vrei sa faci dus, trece 2 minute pana sa dea apa calda. Daca opresc apa calda si dau drumul iar la apa calda pentru limpezire, dureaza vre-o 2 minute ca sa astept sa curga apa calda, centrala fiind in camera alaturata, iar tevile izolate foarte bine.
  sunt convins ca cei ce vand centralele astea nu le folosesc pt ca sunt frustrante.
  insa mi se pare silentioasa, avand casa foarte bine izolata nu pierde caldura, o aud foarte rar, porneste mai mult noaptea… dar nu bubuie sau ceva zgomote deranjante.

 2. DUMITRU spune:

  Am montat acasa o centrala motan plus 100 29 kw in locul uneia berreta ciao…nu pot exista termene de comparatie intre cele doua centrale…centrala motan plus este cu multe clase peste berreta, viessmann sau ariston clas one de 30 kw.

 3. Cosmin Dogaru spune:

  La cata reclama se face acest produs nu este de calitate bună și vine la pachet cu minciuni și garanții false

  • Lovisteanu Robert spune:

   Într-adevăr am luat teapă si eu! Imi tot apare eroarea E51( pronleme la starea ventilatorului) de 2 ori pe zi resetez manual mereu! Si i am chemat pe ăstia de la service si imi spune că nu are nimic centrala că este de la fluctuatile de tensiune! Am stabilizator le ea plus incâ un stabilizator pe toată casa de 10000vA..Normal trebuie schimbat ventilatorul dar ei imi spun in continuare că nu are nimic cetrala si că este de la curent! Teapă mare am luat!

 4. Sergiu Munteanu spune:

  Ca inginer de mentenanță, recomand cu căldură centralele motan. Sunt cu mult peste toate brandurile de clasă premium la capitolul fiabilitate in special partea electronică, căci cea mecanica este cam la fel la toate, dar totuși și la mecanica soluțiile alese de kober au ținut cont de condițiile care sunt in România.
  Mai țineți cont că la centralele motan piesele de schimb sunt foarte ușor disponibile și mult mai ieftine decât la multi alții.

  • Cosmin Dogaru spune:

   Fals cei de la kober care comercializează acest produs nu vin cu soluții protectoare ca să evite fefectiunile centralei

   • Iulian viorel Oprescu spune:

    Ma intereseaza o centrala de 35 kw sa fie numai ptr incalzire ,am de incalzit 300mp pe 3 niveluri, la apa calda vreau sa folosesc boiler separat dar sa lincalzeasca tot aceasta centrala ,ce parere aveti face fata centrala motan ch1 35kw?

    • iancu cusa spune:

     cred ca se poate un teu un schimbator automat cu trei cai si legatura trmostat la boiler cu placa centralei.

 5. Popescu C spune:

  Am achizitionat o acum o luna.Zgomotoasa pe instalatie,se aude ca la razboi.Apa calda pornea mai iute la Ariston.O sa vedem si consumul.Dar dezamagire pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: