De ce să aleg o centrală termică cu boiler incorporat?

Primim des întrebări de la clienții noștri legate de sistemul în care funcționează centrala pe care își doresc să o achiziționeze. Aceste întrebări se rezumă la principalele categorii de centrale termice cu boiler incorporat în centrală sau dacă ar trebui să cumpere o centrală termică instant. Evident, răspunsurile sunt împărțite și în funcție de necesități, dar iată de ce noi te sfătuim să alegi o centrală termică cu boiler incorporat.

Pe parcursul articolului îți vom da și câteva exemple foarte bune de centrale ce merită achiziționate direct din magazinul nostru.

Spațiul disponibil rămas la montaj

Și nu doar cel rămas liber, dar și spațiul pe care ți-l ocupă din punct de vedere vizual o centrală cu un boiler exterior nu este deloc cel mai estetic lucru. O centrală termică cu boiler incorporat este de dimensiuni medii deoarece au incluse acel boiler care ajută întreg procesul de încălzire și susținere al consumului de apă caldă. Spun dimensiuni medii deoarece nu ocupă nici foarte mult spațiu ca acelea care au un boiler extern, dar nu sunt nici la fel de compacte precum o centrală instant.

În același timp, cel mai mare grad de eficientă este susținut de centralele cu boiler incorporat. Sunt capabile să producă agent termic, să încălzească apa din calorifere, să livreze apă menajeră, iar datorită boilerului, vor putea să livreze și suficientă apă caldă la mai mulți consumatori în același timp. Peste toate aceste avantaje, nu ocupă nici foarte mult spațiu.

Centrală termică, boiler incorporat Viessmann Vitodens 111-W 25 kW

Centrala Viessmann Vitodens este exemplul perfect pentru ce tocmai am afirmat cu 3 rânduri mai sus. Este perfectă pentru cei care vor să își ia de pe umeri responsabilitatea și stresul pe care apa caldă insuficientă îl provoacă. Are un boiler de 46 de litri incorporat, lucru care garantează de fiecare dată că indiferent cât de mult stai în duș sau cât de mult timp îți acorzi pentru a spăla vasele, vei avea suficientă apă caldă pentru toate. Boilerul este foarte recomandat și pentru faptul că reduce din diferențele de presiune dacă există mai mulți consumatori în același timp.

Viessmann Vitodens este o centrală termică în condensare care nu necesită mentenanță specială, este foarte ușor de întreținut și este echipată direct din fabrică cu un ecran touch-screen pe care se pot vizualiza toate informațiile despre temperaturi și programe de încălzire, astfel vei putea programa centrala cum îți dorești.

Această centrală este disponibilă în magazinul nostru și în varianta de 32 kW. Click aici!

De ce să aleg o centrală termică cu boiler incorporat?

Centrala cu boiler incorporat – Eficiență și fiabilitate

De cele mai multe ori, centralele clasice, instant, fără boiler incorporat se descurcă numai în situațiile în care ai o nevoie minimă de apă caldă, iar numărul de consumatori este redus. Într-un astfel de scenariu se încadrează perfect birourile cu puțini angajați, firmele mici, locuințele cu maxim 2 persoane. Acest lucru se datorează puterii limitate pe care o are o centrală instant. Apa este încălzită la comanda consumatorului, iar livrarea apei calde nu poate fi susținută în permanență, mai ales dacă este amplasată într-o locuință mai mare cu mai mulți consumatori.

Dacă te gândești că este posibil să ai nevoie de o eficiență mai mare deoarece consumul tău este mai mare, o centrală cu boiler integrat este perfecte deoarece poate susine un debit chiar și de 20 de litri pe minut.

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

Centrala termică Ariston Clas B One Plus WiFi 24 kW

Pentru prețul accesibil de care dă dovadă, centrala termică Ariston Clas B One Plus WiFi îndeplinește toate condițiile și criteriile unei centrale cu boiler incorporat despre care ți-am vorbit până acum. Mai mult decât atât, această centrală vine echipată cu 2 rezervoare a câte 20 de litri fiecare, care din nou este cel mai important aspect la acest gen de centrale. Spre deosebire de o centrală instant, cu acest Ariston Clas B One Plus WiFi ai mereu o rezervă de 40 de litri de apă caldă pe care să o folosești. În plus are și WiFi incorporat.

Datorită ansamblului compus din 2 rezervoare, pentru acestea s-a dezvoltat și un sistem eficient de schimb de căldură.

Consumul este redus drastic datorită dotării cu o pompă cu turații variabile. Centrala este fabricată din oțel inoxidabil, lucru care din nou ajută la eficientă centralei, oțelul inoxidabil fiind foarte eficient în schimburile de căldură. Ariston Clas B One este disponibilă și în varianta de 35 kW.

Centrala termica Saunier Duval IsoTwin Condens T 26 CS/1, 20 KW

Centrala termică Saunier Duval IsoTwin Condens T 26 CS/1 cu boiler incorporat de 42 litri reprezintă soluția optimă pentru gospodăriile care necesită un nivel ridicat de confort termic, fiind ideală pentru case cu până la 8 persoane. Această centrală oferă un flux constant de apă caldă menajeră, menținând o temperatură stabilă chiar și în condiții de utilizare simultană, ceea ce o face extrem de eficientă pentru familiile numeroase sau pentru casele cu cerințe ridicate de apă caldă.

Unul dintre cele mai remarcabile avantaje ale centralei Saunier Duval IsoTwin Condens T 26 CS/1 este capacitatea sa de a încălzi un spațiu de locuit de până la 200 m², oferind astfel o soluție completă atât pentru încălzire, cât și pentru necesarul de apă caldă. Centrala dispune de două recipiente integrate de apă caldă, fiecare cu o capacitate de 21 de litri, permițând furnizarea rapidă a 200 de litri de apă la o temperatură de 40°C în decurs de zece minute, fără fluctuații sau întârzieri.

Eficiența energetică este un alt punct forte, centrala  fiind dotată cu tehnologia de condensare FlameFit care asigură un consum redus de gaz. În plus, ajustarea automată la tipul de gaz și calitatea acestuia înseamnă că centrala se adaptează perfect la condițiile locale, optimizând performanța și reducând costurile. Aceasta îmbunătățește eficiența și reduce impactul asupra mediului.

Pentru utilizatori, centrala oferă o experiență de utilizare prietenoasă și intuitivă. Panoul de control, similar cu un smartphone, facilitează ajustarea setărilor și monitorizarea consumului. În plus, cu ajutorul aplicației MiGo, utilizatorii pot controla centrala de la distanță, ajustând temperatura și modul de funcționare, pentru o eficiență și confort sporite.

Costurile sunt tot de partea centralelor cu boiler incorporat

Singura diferență de preț care se poate observa între o centrală instant și una cu boiler incorporat este că cea din urmă va fi mereu puțin mai scumpă datorită dotării cu boiler și alte sisteme de gestiune care îți vor crește substanțial confortul de utilizare. În ceea ce privește consumul, centrala cu boiler incorporat are un cost asemănător cu orice altă centrală.

Diferența dintre cele două este că o centrală instant va încălzi apa doar o dată înainte de a fi livrată, în timp ce o centrală cu boiler incorporat investește energie pentru a menține temperatura în rezervoare. Totuși, acea energie este economisită datorită izolației termice calitative, a modurilor de gestionare a sistemelor de încălzire, a materialelor premium care împiedică pierderile de căldură. Plus că o centrală termică în condensare este cu până la 30% mai eficientă decât una clasică.

De ce să aleg o centrală termică cu boiler incorporat?

Concluzie

Ai toate motivele să cumperi o centrală termică cu boiler incorporat deoarece la costuri asemănătoare, vei avea parte de o experiență de utilizare mai bună și mai confortabilă. 

 Alege una dintre aceste două modele recomandate de magazinul nostru:

Centrală termică, boiler incorporat Viessmann Vitodens 111 W 25 kW

Centrală termică Ariston Clas B One Plus WiFi 24 kW

Centrală termică Saunier Duval IsoTwin Condens T 26 CS/1 20 kW

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: