Dacă ai nevoie de o centrală eficientă și nu dispui de un buget foarte mare sau trebuie să schimbi o centrală care s-a învechit, ori este timpul să echipezi mai multe apartamente sau locuințe cu centrale termice care să dea randament la un preț corect și chiar ieftin, echipa cazanecentrale.ro are pentru tine o listă plină de opțiuni. Am creat pentru tine o selecție de cele mai ieftine centrale termice din 2023, de la producători de top, cunoscuți și care oferă calitate.

Mai mult decât atât, având în vedere cât de mult se scumpesc toate produsele din jurul nostru și mai ales electronicele, reușim să îți oferim toate aceste centrale termice la prețuri mai mici sau în apropierea sumei de 3000 Lei. Așadar, iată care sunt modelele ieftine de centrale termice de 3000 Lei din 2023!

1. Centrala Termică în Condensație cu tiraj Forțat Motan MkDens 20-21 KW – 3.049 Lei

Prima recomandare a echipei noastre, este această minunăție de centrală în condensație de la Motan, care este nu doar ieftină, ci este o centrală termică puțin peste 3.000 de lei care vine cu 3 ani garanție, fără costuri adiționale. Mai mult decât atât, în colet se află și un kit de evacuare inclus, dar beneficiezi și de asistență tehnică gratuită. Pentru fiecare dintre aceste centrale termice pe gaz ieftine vom oferi atât argumente pentru care este recomandat să cumperi o centrală termică puțin peste 3000 de lei, iar acolo unde este cazul vom discuta și despre dezavantaje.

Avantaje pentru Motan MkDens:

 • Este una dintre puținele centrale termice pe gaz ieftine care poate fi folosită și în apartamente ceva mai spațioase. Datorită puterii sale de 21 kW, va reuși să încălzească eficient apartamentele cu 2 camere sau cu chiar 3 camere dacă spațiul este mai redus.
 • Au fost diminuate pierderile de temperatură mulțumită unei izolații din spumă poliuretanică
 • Centrala termica ieftină și bună de la Motan a fost proiectată special pentru a fi eficientă și economă.

În ceea ce privește, dezavantajele, majoritatea acestor produse din cele mai ieftine centrale termice nu prezintă foarte multe puncte forte în design sau aspect. Pentru că tot bugetul de proiectare a fost investit în componente, design-ul este unul cât se poate de simplu, ba chiar conține câteva accente verzi în cazul acestui produs.

2. Centrala termică convențională ARCA Pixel 25F – 25 kW – 2.950 Lei

Despre cei de la ARCA am mai discutat și am mai recomandat produse din oferta lor, iar o centrala termică sub 3000 de lei nu a fost greu de găsit având în vedere cât de echilibrat este raportul calitate-preț în ceea ce privește produsele ARCA. De data aceasta avem o centrală termică ieftină ceva mai puternică, de 25 kW, mai mult decât potrivită pentru încălzirea unei categorii extinse de apartamente și de dimensiuni mai mari. În acest moment stocul este unul destul de limitat deoarece produsul este unul cu cerere destul de mare. Iată ce avantaje îți oferă această centrală termică ieftină de la ARCA:

 • Centrala este considerată una dintre cele mai eficiente din această gamă, cu o eficiență energetică dovedită de 92%.
 • Un cazan cu volum foarte mare de 63L
 • Centrala vine echipată cu o funcție modernă de autodiagnosticare
 • Schimbător de căldură secundar din oțel inoxidabil

În ceea ce privește lucrurile mai puțin avantajoase, menținem ideea că aceste centrale termice ieftine sub 3000 de lei nu au un design foarte modern ci simplist, iar garanția pentru ARCA Pixel de 25 kW este de doar 2 ani.

3. Centrala termică în condensare Ferroli Bluehelix Alpha 24C – 2.925 Lei

Încă ne aflăm în categoria de centrale termice sub 3000 de lei, ceea ce este mai mult decât îmbucurător având în vedere că acest reprezentant de la Ferroli oferă beneficiarilor și un ecran LCD înconjurat de o ramă neagră foarte atractivă conferind un design extrem de plăcut, dar în același timp păstrând această marjă de preț de până în 3000 de lei. Despre Bluehelix avem foarte multe lucruri bune de spus, mai ales pentru că este o categorie de centrale termice ieftine care s-a aflat mereu în top, nu doar la această categorie de preț.

 • Display digital modern ce oferă un design plăcut centralei
 • Centrala vine cu o garanție de 3 ani
 • Bluehelix alpha dezvoltă un randament de 97.1 pentru această variantă 24C
 • Schimbătorul de căldură al centralei nu are absolut nicio sudură din fabrică, și este confecționat din inox AISI 304

Despre dezavantaje nu putem spune aproape nimic. Poate cu mențiunea că această centrală merită o garanție de 5 ani, dar chiar și cu aceștia 3, Ferroli Bluehelix Alpha este probabil cea mai bună alegere pentru o centrală termică sub 3000 de lei și una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua din acest top.

4. Centrală termică sub 3000 de lei Motan Clasic 24 kW – 2.899 Lei

Seria noastră de centrale termice pe gaz ieftine continuă cu un reprezentant al produselor de la Motan, și ei un pretendent veritabil la topul celor mai bune centrale termice din România. Spunem asta pentru că aceleași rezultate se reflectă și în vânzările magazinului nostru unde vedem în fiecare zi cum producători precum MOTAN pun pe piață doar centrale termice performante chiar și la prețuri atât de avantajoase.

 • Centrala este echipată cu un senzor de temperatură al apei
 • Are un sistem de autodiagnosticare
 • Pompa este și ea protejată de o funcție antiblocare
-5%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 2.899,00 lei.Prețul curent este: 2.749,00 lei.
Transport Gratuit
Transport Gratuit

5. Centrala Termică ieftină Motan Sigma 24 kW ERP – 2.999 Lei

La aproape 3000 de lei, 3 ani garanție, un serviciu de punere în funcțiune gratuit și kit de evacuare inclus, Motan Sigma este în topul celor mai bune opțiuni de centrale termice ieftine pe care le poți cumpăra pentru propriul apartament sau propria locuință.

 • Motan Sigma dă dovadă de eficiență ridicată când vine vorba de consumul de energie. Aici intervin schimbătoarele de căldură îmbunătățite și tehnologia combustiei. Împreună cu un transfer de căldură optim, Motan Sigma este o centrală care menține căldura pentru timp îndelungat.
 • Fiabilitatea este încă un motiv pentru care clienții noștri apreciază aceste centrale termice pe gaz ieftine. Motan Sigma este compatibilă și cu sistemele de încălzire în pardoseală și este capabilă să detecteze debitul apei, dar și necesarul de căldură.

6. Centrala Termică Immergas Victrix Omnia 25 – 3.149 Lei

O super centrală termică sub 3300 de lei demnă de atenția oricărui beneficiar care își dorește un adevărat sistem de încălzire eficient ce răspunde tuturor nevoilor unei familii. Centrala termică Immergas Victrix Omnia 25 este o centrală în condensație în toată regula care îndeplinește toate funcțiile unei astfel de centrale, dezvoltă o putere de 20 kW la încălzire și 25 kW la prepararea apei calde ceea ce o face potrivită pentru ambele regimuri de funcționare. 

Partea frontală a centralei este echipată cu o zonă dedicată comenzilor, butoanelor și setărilor pe care le poți face pentru a regla modul de funcționare al centralei. Dacă ai nevoie de o centrală termică de 24 kw ieftină, aceasta este alegerea potrivită.

 • Victrix Omnia dezvoltă o eficiență sezonieră crescută datorită flăcării modulare între 20-100%
 • Tot datorită acestei fiabilității sezoniere se realizează și economii semnificative
 • Centrala termică pe gaz ieftină Victrix Omnia are un sistem de ardere inteligent

7. Centrala termică Motan KPlus 23 kW – 3.199 Lei

Dacă preferi totuși o recomandare de la Motan pentru o centrală termică sub 3.300 de lei, KPlus este un pretendent pe măsură. Un pachet 3 ani garanție, kit de evacuare inclus și posibilitatea de achiziție în rate fac această centrală să învingă majoritatea modelelor concurente. Deși nu excelează la design sau aspectul futurist, Motan KPlus de 23 kW este o centrală termică bună în adevăratul sens al cuvântului, fiind per total un ansamblu durabil, rezistent și fiabil. Motan KPlus este o centrală termică prin condensație ieftină care îți oferă o serie întreagă de avantaje ce vor crea nu doar o experiență de utilizator unică, dar te va ajuta și să obții tot ce poți de la un sistem de încălzire.

 • Pentru ca schimbătorul de căldură să nu depășească temperatura maximă de funcționare, centrala termică pe gaz ieftină Motan KPlus este echipată cu un termostat de siguranță.
 • Toate funcțiile de siguranță precum anti-înghețul sau autodiagnosicarea sunt administrate de o unitate electronică incorporată
 • Circuitele sunt și ele ferite de riscuri de supraîncălzire și uzură datorită senzorului de temperatură

8. Centrala termică Ariston Hs Premium 24 kW – 2.990 Lei

În aceeași gamă de preț cu predecesorul de la Motan, această centrala termică sub 3300 de lei de la Ariston schimbă puțin orientarea producătorului către posibilități extinse de montaj, control și optimizare a programelor de încălzire. Ariston Hs Premium este o centrală termică de 24 kW ieftină, cu 2 ani garanție, ce vine la pachet cu un serviciu de asistență tehnică gratuit și cu kit de evacuare inclus, vei putea la mai puțin de 3300 de lei să achiziționezi o centrală cu potențial de funcționare și zeci de ani dacă este întreținută așa cum trebuie. Ariston Hs este o centrală ce funcționează în condensație, capabilă să reducă cu până la 35% valoarea facturilor la gaze. Este echipată cu o pompă modulantă ce garantează o scădere a consumului de energie electrică cu până la 30%. Astfel, această centrală termică de 24 kW ieftină își câștigă și ea locul în topul nostru.

 • Concept și design italian pentru un aspect demn de o locuință prezentabilă
 • Un afișaj LED pentru setarea și optimizarea programului de încălzire, dar și pentru analizarea parametrilor de funcționare
 • Instalarea și acțiunile de mentenanță sunt mai simple datorită unei noi restructurări interne, ceea ce face intervenția tehnică mult mai simplă, cu mai puține costuri și cu mai puține riscuri de deteriorare
Transport Gratuit
-6%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 3.199,00 lei.Prețul curent este: 2.999,00 lei.
Transport Gratuit

9. Centrala termică sub 3300 de lei, în condensație Ariston Cares S 24 – 3.199 Lei

Dacă vrei să afli mai multe informații despre această centrală, vei găsi pe blogul nostru un articol dedicat unde sunt prezentate mai multe detalii despre cât de multe capabilități poate avea o astfel de centrală termică. De la eficiență energetică, randament și aspect, Ariston Cares este una dintre preferatele noastre. Și pentru Ariston Cares S 24 primești același pachet menționat în cazul precedentelor, dar ce este cu adevărat uimitor este setul de avantaje și caracteristici tehnice de care te vei bucura numai dacă începi să utlizezi această centrală termică ieftină și bună.

Din capul locului, Ariston Cares S 24 are un panou frontal de culoare gri, din materiale metalic unde vei găsi încastrat și un ecran digital cu afișaj LED de o culoare atractivă și modernă. Toate comenzile, butoanele și modurile de setare pentru această centrală termică ieftină se găsesc pe acest panou securizat.

 • Ariston Cares S 24 are un schimbător de căldură din oțel inoxidabil rezistent și durabil
 • Panoul frontal metalic este cireașa de pe tort în ceea ce privește design-ul
 • Centrala este echipată cu un protocol de comunicație BusBridgeNet
 • Butoanele de setare frontale sunt din silicon
 • Tot pe partea frontală este dispus și un monometru pentru un acces mai rapid la statusul presiunii
 • Cu un kit opțional, centrala este compatibilă și cu GPL

Centrale termice pe gaz ieftine de 3500 de lei

Această categorie la care vom trece este cea care cuprinde două modele de centrale termice pe gaz ieftine, dar care depășesc superficial suma de 3300 de lei. Avem două recomandări pentru tine, una de 3500 de lei și una de 3900 de lei. Sumele pot să difere în funcție de momentul în care vizitezi website-ul, dar important este ceea ce primești când achiziționezi una dintre aceste centrale.

10. Centrala termică Immergas Victrix Tera 24/28 – 3.549 Lei

Immergas Victrix Tera este o centrală în condensare care poate ajunge până la o putere de 28 kW. Dar mai mult decât atât, este o mașinărie eficientă, simplă care își face foarte bine treaba pentru care a fost proiectată să o facă. Comparativ cu modelele anterioare, Victrix Tera este o centrală mult mai compactă, mai ușoară, ceea ce o fac ușor de montat în spații limitate. Pe partea frontală se află o interfață cu butoane și comenzi împreună cu un ecran LCD unde sunt afișate informațiile setărilor efectuate de către utilizator. Ceea ce te va bucura la aceste centrale este că pot fi controlate în regim wireless de la distanță cu termostat inteligente. Sunt compatibile și cu termostatele de la Salus, unele dintre cele mai tehnologizate termostate disponibile pe piața din România.

 • Victrix Tera și-a primit numele și datorită faptului că are cel mai mic grad al emisiilor de NOx
 • Producția de căldură este modulară și în cazul acestei centrale, unde vorbim chiar de un interval de producție a căldurii între 18% și 100%
 • Certificată pentru a putea fi montată în interior, dar și în exterior dacă se îndeplinesc condițiile necesare.

11. Centrala termică Ariston Clas One+ Wi-Fi 24 kW – 3.899 Lei

Pentru că tot acest top a cuprins doar centrale termice ieftine, chiar și cel mai scump produs pe care îl vom descrie în aceste rânduri are un preț care nu depășește pragul de 4000 de lei. Ariston Clas One+ este una dintre centralele care a fost lider de piață în cererile clienților și s-a vândut în mii și mii de exemplare. Pentru un preț de 3899 de lei primești o super centrală termică ieftină și bună, ultra-tehnologizată, cu 5 ani de garanție, kit de evacuare inclus și care a fost apreciată de către toți cei care au devenit utilizatori recurenți.

 • Ariston Clas One+ funcționează independent și culege informații despre starea mediului și a temperaturilor din mediul interior, dar și exterior. Practic, este ca un procesator inteligent de informații care pot afecta temperatura ambientală din locuință. Datorită acestor informații culese și analizate în permanență, Ariston Clas One+ știe exact când și cum să optimizeze regimurile de încălzire.
 • Ariston Clas One + este o centrală termică ieftină și bună, dar care poate funcționa și în regim de Comfort. Adică atunci când utilizatorul decide să activeze un regim de funcționare care creează cel mai bun cadru pentru utilizarea unei centrale termice. Doar pornind acest sistem vei dezlănțui adevărata putere a unei centrale termice cu capacitate mare. Având unul dintre programele comfort activate, apa caldă va ajunge la robinetul tău în maxim 5 secunde.
 • Ariston Clas One funcționează prin wifi. Poate fi montată și în spațiile ce ajung la suprafețe de aproximativ 200 mp. Valorile care depășesc această cifră vor impune modificarea modului de comunicare între termostate și receptor.
 • Randamentul maxim dezvoltat de această centrală termică pe gaz ieftină este de 108% și probabil cel mai mare din acest top.

Concluzii

Atunci când încerci să găsești cea mai bună centrală termică ieftină pentru apartamentul sau casa ta, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să compari experiențele și rezultatele celor care deja au folosit aceste sisteme. În lista de mai sus ai 11 centrale termice ieftine de top din 2023, iar echipa Cazane Centrale garantează că fiecare dintre ele poate îndeplini nevoia de agent termic a familiei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: