Coșul de fum este o soluție inovativă pentru eliminarea noxelor și dioxidului de carbon produse în timpul arderilor lemnului și a altor materiale împreună cu anumiți combustibili, toate folosite pentru încălzirea unui spațiu din locuință. Cu cât coșul de fum este mai eficient, cu atât eliminarea fumului și a dioxidului de carbon se va face mai eficient. În același timp, depunerile care apar pe coșurile de fum și cantitatea acestora într-o anumită perioadă de timp sunt indici pentru cât de eficient este coșul de fum pe care l-ai cumpărat sau urmează să îl cumperi.

În acest articol vom vorbi despre ce înseamnă un coș de fum sigur și de ce ai nevoie de unul. Rămâi cu noi! Te așteaptă și o surpriză la final!

Ce este un coș de fum sigur și la ce trebuie să te uiți când îl cumperi?

Coșurile de fum nu au fost întotdeauna o componentă a sistemului de încălzire din locuințele oamenilor. Acestea au evoluat atât din punct de vedere al design-ului, dar și din punct de vedere al materialelor pe parcursul anilor. În prezent, cele mai folosite coșuri de fum sunt confecționate din ceramică și inox. 

Pentru ce este responsabil coșul de fum? Pentru a evacua cât se poate de repede și eficient fumul din camera sau locul de ardere.

Un coș înalt este mai eficient?

Acesta este un mit. Depunerile pe coșurile de fum se acumulează atunci când fumul se răcește din ce în ce mai mult aproape de gura de evacuare a coșului. Din cauza răcirii și a condensului format, acumularea depunerilor este favorizată. Așadar, cu cât un coș de fum este mai înalt, cu atât fumul va fi mai rece până la evacuare rezultandu-se depuneri în cantități mai mari și nevoia de o întreținere periodică mai deasă.

Cum arată un coș de fum sigur eficient?

De obicei, un coș de fum eficient nu este foarte înalt, este foarte bine construit și este prevăzut cu straturi izolatoare. Izolația unui coș are rol de a menține o temperatura crescută pe tot canalul coșului pentru a evita depunerile mari pe gudron. Cu cât coșul este mai curat pentru perioade mai lungi de timp, cu atât riscul de a se înfunda și de a provoca un incendiu este mai mic. 

În același timp și nevoia de întreținere a coșului este mai mică.

Iată două variante de coșuri premium, foarte sigure pentru orice tip de locuință.

Pentru ambele variante se poate opta la plata în 12 rate FĂRĂ DOBÂNDĂ.

Sistemul profesional coș de fum PremiumHorn care este disponibil pe mai multe mărimi începând de la 5 metri lungime și până la 10 metri. 

Sistem cos de fum premium

Acest coș de fum are un strat izolator triplu, fiecare strat fiind reprezentat de un material diferit. Sistemul format asigura izolarea eficientă pe tot canalul coșului. Straturile sunt compuse din Manta de beton ușor, Vată minerală bazaltică cu un indice de densitate mare și de un tub șamotă de cea mai bună calitate care poate rezista și la 600 de grade Celsius.

Sistemul profesional coș de fum PremiumHorn poate fi achiziționat în 12 rate FĂRĂ DOBÂNDĂ

Coș de fum KaminInox D cu izolație din vată bazaltică

Coșurile din Inox sunt produsele de top în ceea ce privește această gama de produse utilizate pentru evacuarea fumului din camera de ardere. Inoxul este un bun izolator, mai ales când acest coș este și dotat cu un strat de vată bazaltică de 25 mm cu o densitate de 90 kg/mc

Coșul de fum KaminInox D cu izolație din vată bazaltică poate fi achiziționat în 12 rate FĂRĂ DOBÂNDĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: