Ghid: Cum să alegi pachetul perfect de încălzire în pardoseală

Cea mai simplă metodă pentru a putea alege toate componentele unui pachet de încălzire în pardoseală este crearea unei liste de produse necesare, personalizată în funcție de necesitatea ta, de dimensiunile camerelor încălzite și de modul de funcționare. Pe website-ul nostru este disponibil un Calculator încălzire pardoseală ce poate fi folosit pentru generarea unei liste de componente în funcție de necesitățile fiecărui client. 

Înainte de a-ți spune exact cum funcționează calculatorul pentru încălzire în pardoseală, iată câteva informații generale despre cum funcționează un astfel de sistem și ce înseamnă să montezi un sistem de încălzire în pardoseală în locuința ta.

Încălzire în pardoseală – Informații de bază despre principiile încălzirii moderne

În România, încălzirea în pardoseală încă nu se practică atât de mult de la începerea construcțiilor clădirilor înalte, dar este din ce în ce mai abordată de consumatorii care își construiesc noi case sau își reconfigurează aspectul apartamentelor adăugând și această opțiune. Diferența cea mai mare pe care o oferă un sistem de încălzire în pardoseală este că acesta garantează un confort termic mai mare și încălzește camera sau încăperea uniform. În același timp, te scapă de țevile trase prin locuință și de caloriferele care ocupă spațiu.

Deși este un sistem mai eficient, este puțin mai greu de instalat, cu ajutorul unor specialiști și cu o lista de cumpărături corectă, nu vei avea nicio problemă. Corpurile care sunt direct responsabile de încălzire sunt montate sub nivelul podelei între șapă și finisajul pus peste acesta. Finisajele pot fi de orice fel, începând de la parchet și până la piatră naturală.

Principiul de funcționare al sistemului de încălzire în pardoseală

Încălzirea în pardoseală funcționează pe același principiu ca și sistemele clasice. Chiar dacă este vorba de un sistem de încălzire în pardoseală electric sau care folosește apă caldă, acesta emană căldură în urma circulației apei calde sau a curentului electric prin corpurile de sub podea. Căldura se va propaga în întreaga încăpere. Avantajul este că a crescut substanțial confortul, senzația de picior pus pe o podea caldă este foarte plăcută, iar senzație unei camere încălzite constant fără efort și dezechilibru este un plus.

Clasificare și avantajele oferite de încălzirea în pardoseală

Cum spuneam și în rândurile trecute, încălzirea în pardoseală se poate realiza în două moduri: În mod electric folosindu-se cabluri incalzitoare prin care trece curentul electric. Sau pe baza de agent termic încălzit, folosindu-se apă caldă, în podea fiind montate țevi care folosesc apă încălzită de sistemul de încălzire al centralei termice.

Avantajele unui sistem de încălzire amplasat în pardoseală sunt incontestabile și nu pot fi resimțite cu niciun alt mod de încălzire:

 • Senzație plăcută la atingere. Cum altfel să îți începi o dimineață de iarnă răcoroasă dacă nu pășind pe o podea încălzită? Senzația este unică și face să merite fiecare bănuț investit.
 • Împreună cu o centrală termică în condensare, un sistem de încălzire în pardoseală poate să producă și economii. După ce s-au realizat câteva calcule, s-a ajuns la concluzia că o încălzire în pardoseală economisește până la 15% din costuri comparativ cu un sistem de încălzire clasic. Aici se pot justifica și costurile ușor crescute de achiziție și montaj al încălzirii în pardoseală.
 • Praful nu mai este ars de caloriferele încinse, iar mișcarea acestuia este exponențial redusă, astfel, vei avea un aer mai curat în încăperea unde este amplasat sistemul de încălzire.
 • Scapi de elemenții de încălzire sau de caloriferele amplasate în încăpere. Fiind introdusă în pardoseală, încălzirea prin țevi sau cabluri îți oferă șansa să eliberezi și mai mult camerele.

Care sunt pașii de urmat în montarea unui sistem de încălzire în pardoseală

Înainte de a începe să cumperi tot ce ai nevoie pentru a monta sistemul de încălzire în pardoseală, îți recomandăm să intri pe acest Calculator încălzire pardoseală pentru a calcula corect suprafața și pentru a ști exact ce trebuie să achiziționezi. Fii sigur că știi locația exactă pentru amplasarea sistemului de distribuire și de colecție deoarece de acolo se vor controla temperaturile și debitul agentului termic.

Ai grijă să știi care sunt spațiile din podea unde vei vrea să amplasezi țevi și unde nu. Este foarte important să nu încălzești de exemplu și spațiile unde vei avea mobilă. De aici va începe procesul de montaj al benzilor de dilatație și a plăcilor termoizolante peste care se vor amplasa și țevile, dar și conectarea la distribuitor. Se va turna șapa și apoi se va monta pardoseala.

Ghid: Cum să alegi pachetul perfect de încălzire în pardoseală

Cum folosim Calculatorul pentru Încălzirea în Pardoseală

Poți accesa calculatorul apăsând un click pe acest link: www.cazanecentrale.ro/calculator-incălzire-pardoseala/ 

Principalul avantaj pe care ți-l oferă acest calculator este că în funcție de preferințele tale și de spațiul în care vrei să montezi un sistem de încălzire în pardoseală, după calcule, vei primi o listă personalizată de componente necesare pentru montaj. Astfel, nu vei avea probleme și nici nu îți va lipsi nimic.

Pasul 1 – După ce ai ajuns pe pagina calculatorului, completează câmpurile necesare pentru numele și adresa ta de email. 

Pasul 2 – Trebuie să adaugi numărul exact de camere pe care vrei să le echipezi cu un sistem de încălzire în pardoseală. 

Pasul 3 – În funcție de fiecare lungime și lățime a camerei, trebuie să completezi corect valorile.

Pasul 4 – După ce ai completat dimensiunile pentru fiecare cameră, în dreapta ți se va genera un total de metri pătrați și de exemplu, la testul nostru am folosit dimensiuni mai mari pentru a testa eficiența calculatorului. După ce am introdus valori pentru 4 camere, avem un total de 11889 de metri pătrați..

Pasul 5 – Apasă buton “Afișați Produsele Necesare”

Lista de cumpărături se poate descărca și în format PDF, iar pentru fiecare componentă ai și un număr necesar de bucăți. Pentru testul nostru am primit o listă ce include:

 • Placă cu nuturi IVAR
 • Țeavă cu barieră de oxigen
 • Conectori pentru pex
 • Curbe conductoare
 • Element capăt distribuitor cu robinet golire și aerisitor automat
 • Calculator încălzire Pardoseală
 • Casetă distributor
 • Aditiv pentru șapă

Dar am primit și câteva produse pentru automatizarea acestui sistem: Centru de comandă, modul pentru comanda pompei și centralei termice Salus. Mai mult decât atât, calculatorul îți spune și ce termostate să cumperi.

Pentru mai multe informații, nu ezita să ne lași un comentariu sau să ne contactezi direct sau poți accesa direct pachetele gata configurate în funcție de suprafață.

Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 7.630,00 lei.Prețul curent este: 6.794,00 lei.
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 7.249,00 lei.Prețul curent este: 7.158,00 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: