În urmă cu 2 ani, în anul 2019, scriam acest articol în care vorbeam despre motivele importante și reale pentru care radiatoarele și caloriferele din aluminiu de la Fondital sunt cele mai recomandate pentru un utilizator obișnuit. Ne întoarcem acum către clienții noștri tot cu o recomandare de produs care aparține acestui producător și anume, Gama de Radiatoare Fondital Exclusivo.

Radiatoare produse de Fondital

Fondital este o companie care își pune constant amprenta în industria de încălzire pentru locuințe încă din anii 1970. Aceștia au produs și produc în continuare radiatoare decorative pentru băi, radiatoare folosite pentru design, radiatoare din aluminiu, iar începând cu 2009, sistemele de încălzire de la Fondital au inclus și o linie de producție de centrale termice în condensare.

Dacă în 2019 lăudam caracteristicile acestor radiatoare turnate sub presiune, astăzi revenim pentru a întări argumentele de atunci cu ajutorul gamei de produse Exclusivo.

Radiatoare Exclusivo – Turnate sub Presiune

Toate cele 5 variante de modele de radiatoare Exclusivo se pot achiziționa din magazinul nostru, iar în funcție de preferințe, acestea pot avea dimensiuni diferite. Pentru radiatoarele din aluminiu se folosește o măsurătoare exactă, interax, care nu este altceva decât distanța dintre găuri. Astfel, dimensiunile standard pentru radiatoarele Exclusivo sunt 350, 500, 600, 700, 800 milimetri.

Un radiator de calitate are o serie de proprietăți care susțin încălzirea eficientă a locuinței și menținerea temperaturii la costuri cât mai mici. După spusele celor de la Fondital, radiatoarele din gama Exclusivo sunt rezultatul unui proces intens de cercetare și inovare. Acum nu mai vorbim doar de radiatoare clasice. Avem în față produse care sunt eficiente din punct de vedere energetic și termic. Mai mult decât atât, sunt și foarte rezistente în timp. 

Toate radiatoarele Exclusivo vin cu o garanție de 10 ani la toate defectele de fabrică în condiții de instalare asistată.

Pentru utilizatorii care nu au mai folosit până acum radiatoare de aluminiu de la Fondital, vom explica de ce aceste tipuri de radiatoare sunt și ieftine, dar și printre cele mai indicate pentru orice tip de locuință sau suprafață. În primul rând, un radiator de aluminiu va fi mult mai ușor de transportat și montat datorită kilogramelor puține date de materialele ușoare. Deoarece aceste radiatoare pot fi customizabile, iar aici ne referim la numărul de elemenți, vei putea optimiza încălzirea locuinței tale exact așa cum ai nevoie. 

Dacă ai camere mici, vei putea folosi elemenți mai puțini, adică radiatoare mai mici, iar dacă ai camere sau încăperi mari, poți ajunge foarte ușor la un număr destul de mare de elemenți.

Cu toate acestea, elemenții radiatoarelor de la Fondital nu vor avea nevoie de o cantitate mare de apă. Acesta este chiar și principalul avantaj când vine vorba de aceste radiatoare. Spre deosebire de caloriferele obișnuite din fontă, acești elemenți pot menține temperatura crescută cu mult mai puțin agent termic. De aici rezultă un consum mai mic de agent termic, dar și de energie electrică și implicit costurile vor fi considerabil mai mici.

Avantaje de care se bucură clientul atunci când cumpără Fondital

Fondital are mai multe patente internaționale, dar unul dintre ele este foarte special deoarece ajută radiatorul să fie mult mai rezistent împotriva coroziunilor. Acest lucru a fost posibil datorită tehnologiei de vopsire în două straturi. Primul strat este dat prin anaforeză, iar al doilea prin pulbere.

În procesul de fabricație, radiatoarele trec prin mai multe procese și faze. În principal, aceste radiatoare sunt turnate la presiuni foarte mari în matrițe speciale, apoi are loc o prelucrare mecanică pentru a da forma ce a consacrat produsele de la Fondital. Elemenții sunt apoi spălați și tratați chimic chiar înainte de a se trece la procesul de vopsire prin anaforeză.

Așa se ajunge la un radiator eficient din punct de vedere termic și energetic. Un radiator care te ține o viață și menține costurile la un nivel minim.

Acestea radiatoare Exclusivo D3 au fost testate într-o cameră climatică specială, timp de 200 de ore neîntrerupt pentru a se testa rezistența la coroziune. Acest test este impus de o normă europeană din 2014.

Avantajul termic. Datorită formei speciale, radiatoarele Exclusivo de la Fondital sunt capabile să mențină un proces de convecție eficient non-stop, proces care se realizează și foarte rapid. Sunt rezistente la 120 de grade celsius, dar și la presiuni de până la 16 bar. Cu toate acestea, ele nu se vor sparge decât la o presiune de 60 bar.

Bonus – În 2015, Fondital a reușit să creeze încă un patent în urma unei tehnologii noi de îmbinare. Elemenții sunt lipiți între ei prin fuziune termoelectrică și astfel, radiatorul are un singur corp unic din aluminiu, fără urme sau reziduuri de sudură pe interior, fără bavuri exterioare, este mult mai rezistent la transport, iar finisajele sunt impecabile. 

În încheiere

Fondital produce radiatoare de cea mai bună calitate, la prețuri destul de mici și oferind garanții de zeci de ani. După 3 ani de la ultima noastră analiză asupra produselor Fondital, putem spune că în continuare, liderii nu se schimbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: