Articolul de astăzi este dedicat unei colecții foarte apreciate de clienții magazinului nostru, unei serii de produse pe care le comercializăm zilnic și unii dintre noi chiar le folosim. Este vorba de seria de Centrale termice în condensație de la Viessmann Vitodens.

Gama de produse cuprinde 4 cazane, fiecare cu tehnologia și performanțele pentru care a fost proiectat. Reprezentantul gamei este Centrala termică în condensație combi Viessmann Vitodens 100-W, care este disponibilă în magazinul nostru atât în varianta de 25 kW, dar și de 32 kW. Celelalte două centrale sunt Viessmann Vitodens 111-W, cu boiler incorporat, centrale foarte fiabile despre care vei afla foarte multe informații dacă citești până la final.

Viessmann Vitodens 100-W

Toate cele 4 centrale în condensație de la Viessmann fac parte din colecția S1, iar cu excepția faptului că cele din urmă au boiler incorporat, deosebirile nu sunt foarte multe. Înainte să trecem direct la Vitodens 100-W, trebuie să precizăm faptul că în această colecție S1 de la Viessmann, vei putea găsi centrale combi, adică acele centrale care sunt responsabile și de încălzire, dar și de prepararea apei calde menajere, dar și centrale care sunt responsabile doar pentru încălzire.

Centralele vor putea fi montate mural, adică prinse direct pe perete, cu precizarea că Viessmann a lansat și o gamă de produse, Vitodens 111-f ce pot fi montate pe pardoseală. 

Design-ul centralelor Vitodens 100-W

Un lucru de apreciat pentru centralele din colecția S1 este aspectul. Fiecare dintre ele are muchii diamond edge, iar partea frontală este ultraplată, lucru care elimină acel sentiment de centrală mare și voluminoasă. Culoarea albă perlată se camuflează foarte bine în camerele tehnice sau în bucătării, unde utilizatorii noștri aleg să monteze aceste centrale Vitodens 100-W.

Sunt compacte, au design minimalist și se potrivesc oriunde, aspecte valabile atât pentru cele murale, cât și pentru cele care vor fi montate pe podea. 

Un alt avantaj demn de menționat este strâns legat de afișajul electronic ce oferă posibilitatea controlului prin senzori tactili. Ecranul este organizat pe 7 segmente și datorită pictogramelor intuitive de dimensiuni mari, orice utilizator poate înțelege și administra programele de încălzire.

Digitalizarea centralelor termice Viessmann Vitodens 100-W

Cu cât echipamentul nostru de încălzire și de pregătire a apei calde menajere este mai digitalizat, cu atât viața noastră va fi mai ușoară, iar confortul va crește. Toate centralele menționate în colecția S1 pot fi conectate la Wi-FI, ceea ce oferă utilizatorului libertate și accesibilitate. Centrala va putea fi controlată de la distanță putând fi făcute modificări de temperatură, regim de încălzire și alte setări mai avansate.

Aplicații mobile de la Viessmann speciale pentru Vitodens

Când vorbim despre digitalizare, vorbim despre aplicații dedicate ce pot fi instalate doar cu scopul de a putea beneficia mai ușor de programele oferite de centralele de la Viessmann. ViCare App este aplicația folosită de utilizator, iar Vistart este aplicația folosită pentru punerea în funcțiune a centralelor.

Fără aplicația de start, unele setări nu vor putea fi realizate, deci suntem martorii unui nou prag de digitalizare a centralelor termice.

O altă aplicație pusă la dispoziție de Viessmann este Vitoguide, o aplicație menită să ofere toate informațiile parametrilor de funcționare a centralelor Vitodens 100-W sau Vitodens 111-W. Vitoguide este folosită pentru momentele în care centrala este în mentenanță, în service sau când se află într-un proces de depanare.

Conectivitate cu termostate cu sau fără fir

O centrală termică Viessmann Vitodens 100-W sau 111-W poate fi conectată cu un termostat, conexiunea putând fi realizată atât cu fir sau wireless. Un ansamblu de centrală și un termostat la care se adaugă și un senzor de temperatură exterioară poate transforma centrala Vitodens 100-W într-o mașinărie eficientă și foarte economă.

Utilizatorul poate folosi aplicația ViCare pentru a monitoriza modul în care centrala funcționează și poate ajusta de la distanță regimul de preparare a apei calde. 

Tot cu ajutorul unui termostat, centrala poate fi schimbată în regim on/off sau pornit/oprit tot de la distanță și cu orice termostat se dorește. Pentru utilizatorii care își doresc să beneficieze și de funcția low power a centralei, va fi nevoie de un termostat special, Virtual Smart Room Control Lite, comercializat tot de către Viessmann.

Sistemul de comunicare  Plus Bus – Acest sistem de comunicare cu centrala termică poate permite utilizatorului să monitorizeze și să gestioneze încă un circuit de încălzire. Vorbim despre circuite cu vană de amestec, pompă sau preselector hidraulic cu panouri solare. 

-3%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 5.590,00 lei.Prețul curent este: 5.399,00 lei.
-2%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 6.449,00 lei.Prețul curent este: 6.329,00 lei.
Transport Gratuit
Transport Gratuit

Eficiență mulțumită Componentelor Premium

Un design modern cu o capacitate de digitalizare foarte mare nu erau posibile fără un ansamblu tehnic de nota 10. Atât centralele Vitodens 100 și Vitodens 111, sunt echipate cu piese performante de la ce mai mică piuliță și până la arzător.

Iar dacă tot am precizat de arzător, aceste centrale sunt echipate cu Arzătoare Matrix Plus din oțel inoxidabil ce dau dovadă de o eficiență crescută în relație cu Regulatoarele Lambda Pro despre care scriam anul trecut și care au ajuns în sfârșit pe centralele accesibile. Ce fac aceste două componente împreună? Ajustează automat modul în care este ars gazul, iar în funcție de parametrii acestuia, componentele vor avea grijă ca arderea să fie completă, perfectă și la cea mai mare eficiență posibilă.

Dar un randament optim nu va putea fi menținut fără un Schimbător de Căldură din oțel inoxidabil

Pentru cei care sunt interesați și de un aspect mai tehnic al acestor centrale, este imperios necesar să precizăm faptul că absolut toate centralele Vitodens S1 sunt capabile să funcționeze la un regim de încărcare minim de 3.2 kW. Acest lucru este datorat domeniului de modulare de 1 la 10. Centralele funcționează în permanență doar pe baza cerințelor sistemului de încălzire. De aici vine economia.

Concluzie

Vitodens S1 este o gamă de centrale pe care un prieten ți le-ar recomanda din proprie experiență. Sunt acele produse de care poți afla doar din recomandări, dar pentru că magazinul nostru le comercializează, te invităm să ai parte de cea mai bună achiziție din viața ta. 

Vitodens 100-W sau Vitodens 111-W sunt centrale disponibile în mai multe variante de putere, de 25 kW sau de 32 kW. Alege-o pe cea care se potrivește locuinței tale.

2 păreri despre “Noua gamă de centrale în condensație Viessmann Vitodens

 1. Ciubotărașu Benone spune:

  Sigur, o centrală ultrasofisticată pe care specialiștii noștri nu prea știu să o pornească.
  Am achiziționat recent un model vitodens 100 de 32 KW, numai încălzire, iar meseriașii nu știu să o pornească. Mai precis, pe încălzire funcționează dar apa calda, din părți. Vor acum să-i schimbe un senzor de presiune și mai vedem noi.
  Nu mi se pare normal ca la un produs nou să ai asemenea probleme.
  Urmează o rescriere a softului probabil și ce o mai fi.
  Sunt total dezamăgit de produs.

 2. Lungu Florin spune:

  Bună ziua
  Am o curiozitate. Vreau sa schimb centrala termica și nu știu ce sa cumpăr. Omul care mi-a făcut service la centrala veche mi-a sugerat sa cumpăr o CT Viessmann vitodens 050 24 KW, iar ofertele pe care le vad sunt viessmann vitodens 050 25 KW.
  Care este diferența. Vreau sa cumpăr și nu sunt edificat.
  Va mulțumesc.
  Cu stima,
  Florin Lungu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: