Controlul sistemului de încălzire este cunoscut ca fiind nu foarte important, iar majoritatea utilizatorilor folosesc termostatul sau panoul de comandă al centralei doar pentru a seta temperatura sistemului de încălzire. Cu seria de termostate Salus Quantum, complexitatea, controlul și confortul cresc destul de mult, deoarece ele oferă acces la tot felul de funcții.

Salus Quantum este o serie ce conține 4 termostate. O categorie ce poate fi identificată prin tagul WQ, unde avem Termostat programabil Salus Quantum WQ610 și WQ610RF. Tagul WQ provine de la Without Internet Quantum. Celelalte două termostate identificate după tagul SQ, sunt Termostate smart Quantum SQ610 sau SQ610RF, tagul SQ provenind de la Smart Quantum. În funcție de preferințele utilizatorului, termostatele pot fi și smart, vom vedea avantajele și diferențele dintre ele în paragrafele ce urmează.

Termostat Programabil Salus Quantum WQ610 

Le vom lua pe rând pentru a putea evidenția cât mai bine aspectele importante ale fiecărui termostat, dar și pentru a putea deosebi modelele între ele. WQ610 este unul dintre termostate cu fir de la Salus ce pot fi programate în baza unui algoritm foarte inteligent care se concentrează foarte mult pe menținerea unui regim de confort din locuință. ITLC este algoritmul și dacă te informezi bine despre aceste produse, sigur ai mai auzit de el. 

Acest algoritm compensează încărcarea temperaturii interne. Termostatul se poate conecta la centrală doar printr-un fir, lucru care ar putea fi un avantaj pentru unii, dar și un dezavantaj pentru alții. Termostatele WQ au nevoie și să fie conectate la o rețea de energie electrică. Indicat ar fi ca termostatele să fie introduse în doze de 27 de mm. După montaj, peretele va fi aproape liber, iar grosimea de 10 mm a termostatului va face ca totul să pară premium. Va părea că poți comanda un sistem de încălzire foarte performant, lucru care este complet adevărat.

În funcție de modelul de centrală, legăturile de conectare trebuie făcute diferit. Aici vorbim despre centralele care pot susține programul OpenTherm. OpenTherm este un program de control automat al centralei care menține o comunicare continuă între centrală și termostat bazată practic pe comenzi directe de oprire sau pornire la intervale de timp diferite pentru un control eficient al cazanului.

Termostat programabil Salus Quantum WQ610 RF

Radio Frecvența este abilitatea specială a acestui termostat. Tagul RF confirmă acest lucru. Spre deosebire de termostatul precedent, la WQ610RF nu vei avea nevoie de o conexiune prin fir. Centrala va menține o comunicare constantă cu termostatul printr-un receptor radio care va trebui conectat la rețeaua de energie electrică. Majoritatea utilizatorilor folosesc priza la care este conectată centrala pentru a monta și acest receptor care va sta mereu lângă centrală. Termostatul va putea fi liber în locuință fără niciun fir.

Atât termostatul WQ610, cât și WQ610RF funcționează cel mai bine într-un interval de temperatură de la 5 la 35 de grade celsius, iar setările pot fi făcute folosindu-se chiar și variații de 0.5 grade.

Dacă ai nevoie de un termostat ceva mai performant decât WQ610, versiunea RF de la aceste termostate Salus îndeplinește toate funcțiile modelului 610, dar mai este și portabil, poate fi așezat în orice cameră pentru monitorizarea temperaturii și mai este și wireless.

Acum că am stabilit de ce sunt capabile termostatele mai simple, să trecem la ceea ce poate Salus cu adevărat. Sistemul Smart.

Termostat Smart Quantum SQ610

Termostatul Smart Quantum SQ610 poate fi conectat numai prin fir și montat în doză. Este compatibil cu orice alt produs din seria iT600, iar cu ajutorul unui centru de comandă kl08rf, acest termostat va putea controla chiar și sisteme de încălzire în pardoseală.

Deși este un termostat cu fir, SQ610 va putea fi conectat la rețeaua de internet dacă se montează împreună cu un gateway uge600 ce poate fi achiziționat separat din magazinul nostru. Smart Quantum SQ610 este un termostat foarte fiabil și versatil ce poate controla sisteme de încălzire unde sunt prezent centrale termice, pompe de circulație, încălzire în pardoseală. Datorită terminalelor s1 și s2, există și posibilitatea de conectare a senzorilor ambientali.

Adică termostatul va putea opri și porni sistemul de încălzire la prezența unui activator cum ar fi o cartelă de hotel. Dimensiunile termostatelor SQ610 și SQ610 RF sunt identice cu cele menționate șa începutul articolului.

Sistemul Smart Home – Termostatele inteligente de la Salus pot crea programe de încălzire customizate, are senzori de umiditate, poate menține o pardoseală caldă prin programul warm floor. Quantum SQ610 RF este omologul lui WQ RF, adică varianta smart de termostat Salus Quantum inteligent care nu necesită fir pentru a se crea conexiunea.

Concluzie

Indiferent de modelul de centrală pe care îți dorești să îl achiziționezi, fii foarte atent la ce îți poate oferi. Dacă termostatul este limitat, centrala nu va putea da randamentul ei maxim. Investiția într-un termostat inteligent este cea mai bună decizie pentru sistemul tău de încălzire.

Vezi aici produsele din acest articol: Termostat Salus Quantum WQ610Termostat Salus Quantum WQ610RFTermostat Salus Quantum SQ610Termostat Salus Quantum SQ610RF

Transport Gratuit
-13%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 400,00 lei.Prețul curent este: 349,00 lei.
Transport Gratuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: