Încercăm pe cât de mult posibil să educăm publicul, dar și clienții care intră în magazinul nostru despre toate produsele noastre. Cu cât vorbim mai mult despre sisteme de încălzire și despre produsele inovatoarea care apar în piață, cu atât considerăm mai mult că trebuie să fii pregătit pentru a-ți face singur cercetarea înainte de a vorbi cu un specialist.

Astăzi vorbim despre Pompe de Circulație Wilo și despre cum putem descifra denumirile acestor pompe, cum alegem o pompă corectă pentru sistemul nostru, dar și cât de bune sunt produsele de la acest producător.

Wilo – De 23 de ani în România

Compania Wilo a luat naștere cu mult timp în urmă, în anul 1872, iar pe vremea aceea, principalul obiect de activitate era fabricarea de aramă și cupru. Sediul principal se afla în Dortmund. În prezent, Wilo este unul dintre cei mai mari producători de pompe și sisteme de pompare din lume. Se folosesc de cea mai nouă tehnologie, iar de foarte multe ori au fost și cei care au creat tehnologii noi. 

Chiar și în România sunt prezenți cu produse de mai bine de 23 de ani, adică din 1998. 

Unde folosim produsele Wilo?

Toate pompele de circulație de la Wilo sunt adevărate capodopere energetice. Deși sunt responsabile pentru transportul agentului termic, ele tind spre absolut fiind unele dintre cele mai convenabile pompe de pe piață. Pot fi folosite atât pentru clădiri rezidențiale, dar și pentru clădiri comerciale, obiective publice sau pentru puncte municipale. 

Vei putea să integrezi oricând produsele Wilo în sisteme de încălzire, climatizare, răcire, alimentare cu apă, dar și în sisteme unde este vorba despre circularea apei uzate, curată, sau menajeră. În articolul de astăzi ne vom concentra atenția asupra pompelor care sunt special produse pentru sisteme de încălzire, dar au multe alte aplicații și în alte sisteme.

Transport Gratuit

Cum interpretăm denumirea pompelor Wilo?

Pompele Wilo pot fi ajustate atât din punct de vedere al înălțimii de pompare, tipului de pompare, dar și presiunea diferențială este un reglaj disponibil datorită turației pompei. Vom folosi un exemplu practic pentru a oferi cât mai multe clarificări referitoare la denumirea unei Pompe Wilo. Astfel, vei știi să recunoști specificațiile unei pompe și ce produs trebuie să cumperi pentru sistemul tău:

Exemplu –  Wilo Atmos Pico 25/1-6-180

Acum, le vom lua pe toate pe rând pentru a explica ce înseamnă fiecare valoare din nume, iar tu vei putea să interpretezi corect specificațiile pompelor Wilo. Să începem:

Atmos Pico – Atmos Pico este numele pompei revoluționară de la Wilo

25 – Diametrul nominal al pompei valabil pentru cuple de 11/2”

1-6 – Unde 1 este inaltime minima de pompare în mca cu posibilitatea de reglare de până la 0,5 mca iar 6 = înălțimea maximă de pompare în mca la un debit q de 0 mc/h;

180 – lungimea maximă constructivă în mm între racordurile filetate ale pompei care mai poate fi și 130 de mm după caz, la acest model de pompa. 

Dacă vei observa că pompa are un sistem de funcționare pe bază de buton verde, vei știi din prima că acea pompă Wilo este perfectă pentru o clădire rezidențială, dar este și foarte simplu de folosit.

Funcții și reglaje ale unei Pompe de Circulație Wilo

Probabil că deja te gândești să achiziționezi o pompă având în vedere că știi exact ce model ai nevoie pentru sistemul tău. Vom merge mai departe și vom vorbi și despre cum se reglează această pompă, dar și ce moduri de funcționare are.

Acest tip de pompe Wilo au 2 moduri de funcționare cu 3 caracteristici predefinite de presiune diferențială variabilă și cu 3 trepte de turație constantă. Setarea acestor moduri se face manual. Tot manual poți să reglezi și debitul pompei, singura caracteristică automată fiind repornirea.

În timpul regimului de funcționare, ledul care luminează cu lumina verde va sta aprins dacă pompa funcționează corect și va începe să lumineze intermitent dacă pompa intră în avarie.

Pompe Wilo Yonos Pico 1.0

Pompele Yonos Pico 1.0 sunt cele care au înlocuit seria Yonos Pico fiind mai îmbunătățite. Spunem asta pentru că sloganul seriei este “Mai mult confort și mai puțină putere absorbită”. Și aceste pompe au semnul butonului verde care indică eficiența și capacitatea pompelor de a crea un mediu complet confortabil pentru utilizator.

Pompa Wilo Yonos Pico 1.0 vine cu setări prestabilite standard pentru radiatoare și sisteme de încălzire în pardoseală. Yonos Pico este o gamă de pompe ce sunt foarte simplu de pus în funcțiune, acesta fiind unul dintre principalele avantaje ale seriei. Foarte eficiente din punct de vedere energetic și reduc drastic puterea absorbită.

Unde folosim pompele Wilo Yonos Pico 1.0?

Pompele Yonos Pico 1.0 sunt folosite foarte frecvent în sisteme și instalații de încălzire cu apă caldă, aer condiționat sau chiar și la instalații industriale de recirculare. Simbolurile și caracterele care definesc specificațiile acestor pompe se păstrează la fel ca și la gama anterioară.

Mărimi disponibile pentru Yonos Pico 1.0

  • Diametru nominal de racordare de 15mm
  • Înălțimi de pompare de la 1 la 4 și de la 1 la 6
  • Diametru de 25 mm cu înălțimi de pompare ¼ ⅙ ⅛  cu lungimi constructive de 130, dar și de 180mm
  • Diametru de 30 mm cu înălțimi de pompare ¼ ⅙ ⅛ cu lungime constructivă de 180 mm.

În serie există și Pompe Yonos Pico D, adică pompe cu două rotoare despre care poți afla mai multe dacă urmărești clipul nostru explicativ.

Pompe Wilo Yonos Maxo

Pompele Yonos Maxo sunt folosite atât în clădiri rezidențiale, dar și în clădiri comerciale și se pretează foarte bine chiar și pentru clădiri industriale. Yonos Maxo sunt pompe de circulație cu racord de cuplare filetat sau cu flanșă, cu un singur rotor sau cu două rotoare. Pentru că Yonos Maxo sunt pompe extrem de eficienta și tehnologizate, vom exemplifica și pentru un produs din această gamă cum se interpretează simbolurile numelui.

Exemplu – Wilo Yonos Maxo 30/0,5-12

Avem aici o pompă cu diametrul nominal de racordare de 30, cu înălțimi nominale de 0,5 și 12 mca. Pompa este extrem de simplu de montat și setat datorită sistemului simplu de funcționare cu trei moduri, display led și buton verde.

Pompele Yonos Maxo pot fi montate la înălțimi de pompare mai mari, iar distanța dintre racorduri poate ajunge chiar și la 360 de mm în funcție de mărimea pompei. În sistem există și un modul wilo-connect folosit pentru a avea și unele funcții inteligente ceea ce fac din această pompă Wilo o adevărată piesă modernă pentru sistemul tău.

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

În încheiere

Wilo mai are și alte serii de centrale, dar pentru a afla care sunt acestea, trebuie neapărat să vezi și clipul făcut de Nicu pe canalul nostru de YouTube. Pentru a încheia acest articol tot cu o serie de informații ajutătoare, iată câteva avantaje oferite de aceste pompe:  au eficiență energetică maximă, sunt foarte sigure, oferă confort maxim atât la utilizare cât și la instalare, au intefață intuitivă ușor de folosit, sunt ușor de întreținut și vor reporni automat în cazul unei erori sau blocări neașteptate de sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: