Schimbătoarele de căldură în plăci Napotherm sunt o tehnologie dezvoltată chiar în țara noastră, magazinul nostru cazanecentrale.ro fiind un comerciant fidel al acestora. Vom încerca să vorbim în detaliu despre aceste schimbătoare de căldură cu precizarea că sistemele unde sunt incluse sunt destinate celor care știu cu adevărat ce performanțe își doresc de la sistemele lor de încălzire. Ele sunt customizabile în funcție de proiect, dar despre aceste detalii vei găsi informații în paragrafele următoare. 

Schimbător de căldură în plăci Napotherm – Detalii generale

Cel mai important aspect care trebuie menționat despre aceste schimbătoare în plăci este că ele pot fi construite astfel încât să fie maxim de eficiente pentru fiecare sistem în parte. Clientul trebuie să ofere detalii tehnice exacte despre fiecare factor și criteriu tehnic al sistemului său. Asta înseamnă că nivelul de seriozitate trebuie să fie extrem de ridicat pentru că numai așa, schimbătoarele în plăci vor fi potrivite sistemului. Presiunea, Temperatura, capacitatea și chiar și natura fluidelor din sistemul de încălzire sunt detalii ce trebuie oferite de către client.

Un schimbător de căldură în plăci Napotherm este potrivit pentru producerea de agent termic și încălzire, dar și pentru prepararea apei calde menajere. Ele pot funcționa cu agent termic de la rețeaua urbană de termoficare sau chiar de la o centrală termică locală. Pot fi instalate în sisteme cu agent termic primar abur, pentru aplicații cu apă geotermală sau cu agent termic provenit de la pompe de căldură. Sunt fiabile, fiind potrivite chiar și pentru sisteme solare sau sisteme de cooling-climatizare, ori sisteme de frig industrial.

Ce natură poate avea fluidul din sistem?

După cum probabil v-ați dat seama, schimbătoarele de căldură se recomandă prin eficiență și fiabilitate. Pentru că sunt compatibile cu foarte multe sisteme și tipuri de agenți termici, ele pot funcționa cu foarte mulți agenți de lucru. Apa, apa mineralizată, apa geotermală, agenți termici agresiv chimic, produse alimentare, produse farmaceutice și cosmetice, apa de mare, uleiuri minerale și sintetice, chimie și petrochimie, agenți frigorifici, abur, iar lista poate continua.

Schimbătoare de căldură în plăci (SPC) produse la Cluj

Vom tot continua să promovăm acest produs ca fiind unul excelent și suntem mândri că este produs la noi în țară. Schimbătorul de căldură în plăci de la Napotherm poate fi identificat dacă sunt citite toate detaliile plăcuței de timbru. Aceste date includ informații precum tipul schimbătorului de căldură, anul fabricației, seria de fabricație, capacitatea nominală în kw, suprafața de transfer în m2, presiunea de lucru maximă, presiunea de încercare, temperatura de lucru maximă trecută în grade celsius și cota de strângere minimă.

Tehnologia cu care sunt create aceste schimbătoare de căldură este de ultimă generație, iar dimensionare și proiectarea sunt procese care au loc în condiții și standarde care dictează performanțe maxime.

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

Detalii tehnice pentru Schimbător de căldură în plăci Napotherm

Un astfel de echipament are în componența sa următoarele elemente: batiul scp-ului care este compus dintr-o placă fixă, o placă mobilă, câte o bară de ghidare superioară și una inferioară și un picior de sprijin. Tiranții de strângere sunt folosiți pentru a strânge pachetul de plăci interioare.

Dimensiunea și numărul tiranților depinde de tipul de schimbător de căldură. Pachetul de plăci este compus din plăci nervurate, ce au un canal de garnitură pe margine și de jur împrejurul orificiilor. Numărul plăcilor poate să difere, ca și dimensiunea lor, de rezultatul termic necesar. În funcție de aplicație, se pot folosi plăci de oțel inoxidabil, de titan sau alte materiale speciale. În canalul de garnitură cu care sunt prevăzute plăcile se află garnitura specială. 

Scopul garniturii, este să împiedice amestecarea lichidelor și scurgerea lor în exterior. Garniturile sunt alese astfel încât să se potrivească combinatiei reale de temperaturi, mediu chimic și alte condiții posibile care trebuie luate în considerare. Ele pot fi din viton sau fkm, un cauciuc din elastomeri fluorocarbon cu o gamă largă de compatibilitate chimică, un interval larg de temperaturi de lucru, compresie redusă și caracteristici excelente de îmbătrânire.

Garniturile mai pot fi și din nitril (nbr) sau epdm (etilen-propilen-dien-monomer), o membrana monostrat sintetic 100%, stabilă din punct de vedere chimic obținută dintr-un cauciuc compus din izobutil și izopren cu o rezistență excelentă la factori exteriori, la agenții chimici și la radiații uv.

Avantajele unui astfel de schimbător de căldură

Tehnologia este una mai mult decât nouă și mult mai accesibilă pentru cei care își doresc performanțe bune în sistemele de căldură. Printre cele mai importante avantaje oferite de aceste schimbătoare produse la Cluj, trebuie să amintim următoarea listă:

  • Foarte eficiente din punct de vedere termic datorită turbulenței create de nervurațiile plăcilor
  • Fluidul se distribuie uniform pe suprafața plăcii datorită design-ului canalelor din zona de admisie
  • Gama largă de profile pentru nervurații permite limitarea pierderilor de presiune
  • Nervurațiile au un design special care le asigură rezistența mecanică, punctele de contact dintre plăci fiind foarte puține.
  • Sistemele de fixare a garniturilor pe placă, în canale, asigură păstrarea elasticității acestora la demontări/remontări repetate
  • Curățare, inspecție și întreținere simple și eficiente prin demontare. 
  • Utilizatorul are posibilitatea de a extinde suprafața de transfer termic prin simpla adăugare de plăci.

Concluzie

Cazanecentrale.ro este unul dintre magazinele care comercializează aceste schimbătoare de căldură în plăci Napotherm produse chiar la Cluj. Iar pentru că eficiența și performanța sunt la un nivel extrem de mare, nu putem să nu lăudăm un asemenea produs. Pentru mai multe informații, nu ezita să ne contactezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: