Dacă nu ai observat deja, am vorbit în detaliu despre tehnologia din spatele unei pompe de căldură. Dacă ești curios, poți verifica ultimul nostru articol de pe blog. Iar astăzi vom discuta și despre un produs reprezentant al acestei categorii de pompe de căldură despre care considerăm că sunt printre cele mai bune de pe piață. Pompele de căldură de la Hyundai. Iată ce trebuie să știi despre aceste pompe și de ce sunt atât de eficiente.

Clasificarea Pompelor de căldură Hyundai

Pompele de căldură aer-apă de la Hyundai se împart în două categorii principale: pompe de căldură monobloc și pompe de căldură split. Pompele monobloc sunt echipamente compuse doar din unitatea exterioară compusă dintr-un sistem complet cu inverter, circuit frigorific cu freon r32 și compresor de înaltă performanță. Tot acest ansamblu este echipat și cu o pompă de circulație, un vas de expansiune și o supapă de siguranță.

Singurul, dar și lucrul important de care trebuie să ții cont atunci când instalezi o astfel de pompă de căldură este că trebuie să conectezi racordul de tur și retur de la instalația casei, direct la schimbătorul de căldură.

Elemente și caracteristici importante pentru Pompele M-Thermal A

  • Funcționează cu freon ecologic, al cărui coeficient de transfer termic este destul de mare și astfel, performanța sistemului este una crescută.
  • Capacitatea de a controla cu o precizie desăvârșită viteza turațiilor. Un mod excelent prin care această pompă de căldură aer-apă reușește să funcționeze eficient și să reducă consumul și costurile pentru energie.
  • Pompele de căldură Hyundai funcționează extrem de eficient chiar și când în exterior se înregistrează temperaturi de până la -25 de grade celsius, iar temperatura maximă a apei din instalație poate ajunge la 65 de grade celsius.
  • Pompele de căldură M-thermal de la Hyundai sunt monofazate și trifazate. Puterile acestor pompe sunt de 6, 8, 10, 12, 14, 16 kW. Ce trifazate sunt de 12, 14, 16 kW.
  • Acolo unde este necesar, sistemele pot suporta până la 16 astfel de pompe, deci o capacitate de încălzire de până la 480 kW.

Aceste pompe de căldură sunt controlate cu ajutorul unui controller cu fir, dar și de la distanță cu ajutorul unei aplicații pentru mobil. Prin această aplicație, utilizatorul poate verifica starea de funcționare a fiecărei piese din sistem. Chiar dacă este vorba de pompa de căldură, de comutator sau chiar de temperatură. În același timp, prin intermediul aplicației se pot seta mai multe programe de încălzire pe două zone.

Pompele de căldură pot fi verificate de către utilizator și se pot crea programe de consum pentru a eficientiza consumul și costurile. Sistemele de mai multe unități funcționează ca un sistem de backup. În cazul în care o unitate se defectează, celelalte vor prelua sarcina care a devenit deficitară.

-9%
Transport Gratuit
-9%
Transport Gratuit
-8%
Transport Gratuit

Automatizare și sisteme – Pompe de căldură Hyundai M-Thermal A

Pompele pot fi automatizate și pot suporta posibilități de presetare pentru patru regimuri diferite: Regimuri de încălzire, apă caldă menajeră, automat și răcire. În același timp, mai pot fi programate și alte 3 regimuri combinate: mod auto-acm, răcire-acm, încălzire-acm.

Utilizatorul poate forța sistemul prin funcția de “fast acm” atunci când este o nevoie urgentă de apă caldă.

Funcția de recirculare este și ea una foarte la îndemână atunci când este nevoie de presetarea anumitor programe de recirculare. Atunci când există cerințe foarte mari de apă caldă menajeră, această funcție asigură o curgere imediată la robinet, eliminând astfel timpii de așteptare.

Coeficientul de Performanță al încălzirii

Sau COP-ul acestor pompe de căldură este în strânsă legătură cu aerul din exterior, adică temperatura acestuia din locul în care pompa de căldură funcționează. Cu cât diferența dintre temperatura din jurul pompei și temperatura la care se vrea să ajungă agentul termic este mai mare, cu atât cop-ul va fi mai mic. Așadar, temperatura este un factor foarte important care decide un astfel de coeficient. Iar când coeficientul de performanță este scăzut, costurile și consumul de energie cresc.

Dar ce avantaje oferă pompele Split?

Pompele split sunt cele care funcționează cu ajutorul a două unități separate. Una dintre ele se află la interior, iar alta la exterior, legătura dintre ele fiind făcută cu ajutorul unei instalații cu freon. Este eliminat riscul de îngheț al apei din instalația din exterior, din racorduri și se câștigă un procent mai mare al coeficientului de performanță.

Pentru mai multe detalii despre pompele de căldură de la Hyundai, nu ezita să verifici detaliile produselor pe website-ul cazanecentrale.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: