PexKIT este un sistem dedicat instalațiilor de tip încălzire în pardoseală, produs de Valrom, sistem care în prezent este comercializat în magazinul nostru, Cazane și Centrale. Sistemele Pexkit de la Valrom au primit o garanție a duratei de viață de minim 50 de ani, 10 ani pentru sistemul complet, lucruri care ne-au încurajat să îți recomandăm chiar noi aceste kituri. 

Dar Valrom mai oferă un serviciu exclusiv pentru clienții care aleg să monteze un sistem de încălzire în pardoseală cu ajutorul producătorului. Valrom oferă soluții personalizate pentru fiecare client, iar aceste soluții sunt puse în aplicare chiar și în procesul de măsurare, dimensionare și generarea unei oferte tehnico economică, gratuit.

De ce îți recomandăm Sistemele de încălzire în pardoseală Valrom

Pentru că vei primi gratuit planurile cu așezarea și încadrarea circuitelor pentru pardoseală în toate zonele pentru care ai dori un astfel de sistem. Pentru a îndeplini acest serviciu, echipa noastră va avea nevoie de schița construcției sau a locuinței. Astfel, cu ajutorul schiței, noi vom crea gratuit pentru fiecare client, scheme sub formă de proiect, cu toată instalația. Echipa noastră va oferi și consultanță, sfaturi și metode prin care sistemul va funcționa la cele mai înalte standarde.

Componentele sistemului Valrom

Pentru a putea argumenta corect eficiența sistemului de încălzire în pardoseală de la Valrom, vom discuta cele mai importante detalii despre fiecare componentă a acestuia. Evident, vom începe cu cele mai importante și voluminoase, adică țevile. Pentru că există mai multe tipuri de țeavă din care poți alege pentru sistemul tău. 

Valrom este o companie înființată în 1996 si este specializată în producția de țevi, fitinguri și alte produse din materiale plastice pentru instalații, procesul de producție având loc chiar la noi in țară, la București.

Dar revenind la țeava din sistemul pentru încălzirea prin, aceasta este de tip pe-x și vom detalia de la ce provine această denumire și anume grupul de litere PE sunt prescurtarea cuvantului polietilenă iar cu litera X se prescurtează procedeul de creare a legăturilor moleculare încrucișate (cross linked). Aceste tipuri de material tubular sau țevi denumite comun cu numele de pe-x se împart în 4 categorii definite după metoda de reticulare:

  • Pe-xa – metoda de reticulare cu peroxizi
  • Pe-xb – metoda de reticulare cu silani
  • Pe-xc – metoda de reticulare cu radiații
  • Pe-xd – metoda de reticulare azo
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

Teava din pachetele PexKIT comercializate pe site-ul cazanecentrale.ro este de tipul pe-xb care ca și gamă dimensională poate fi cu diametrul de 16, 17 și 20 mm cu o grosime de 2 mm in 3 straturi cu barieră de oxigen evoh, dar poate fi și fără barieră de oxigen, de culoare natur sau roșie și ambalată la colaci de 100, 200 sau 500 de metri. Pe lângă tipurile de tubulatură pe-xa sau pe-xb, Valrom produce si țeavă pe-rt și care se traduce prin țeava de polietilenă rezistentă la temperaturi ridicate. 

Toate tipurile de țeavă produse de Valrom industrie, atât pe-x, cât și pe-rt, dețin toate avizele sanitare, agrementele tehnice și certificările cerute și impuse de organismele naționale și internaționale ce reglementează această industrie.

Suportul pentru Montajul țevilor de încălzire în pardoseală

Renumita placă cu nuturi, cu dimensiuni standard de 1000 pe 500 de mm și o grosime totală de 39 mm sau 57 dacă luăm în calcul și nuturile. Placa permite montajul tubulaturii cu diametre cuprinse între 16 și 18 mm cu un pas minim de 50mm, un pachet acoperind o suprafață de 8 metri pătrați.

Chiar dacă este cea mai comună în pachetele PexKIT, acest tip de placa nu este singurul model pus la dispoziția clienților cazanecentrale.ro. Aceștia pot achiziționa și placa de 1400 pe 800 mm cu folie neagră de protecție detașabilă. Grosimea totală poate fi de 30, 39 sau chiar 49 de mm cu tot cu nuturi.

Sistemele de amestec și pompare Valrom

Cele mai importante aspecte pe care le putem preciza despre Sistemele de amestec și pompare pentru care puteți opta în funcție de contextul tehnic, sunt următoarele caracteristici: Această componentă este formată dintr-un kit de amestec și pompare valabil atât pentru distribuitoare de 1” cât și de 11/4” de la 2 la 12 circuite cu posibilitatea de reglare a temperaturii atât în punct fix cu ajutorul capului termostatat cu senzor imersat sau cu temperatură variabilă cand se optează pentru controlul cu ajutorul unui servomotor, pe vana cu 3 cai. 

Grupul mai este dotat cu o pompă de circulație electronică de la Grundfos UPM3 auto l 15 cu 70 oferindu posibilitatea de a alege dintre cele 10 curbe diferite de funcționare. Un alt avantaj al grupului de pompare și amestec pus la dispoziție de Valrom si comercializat pe site-ul nostru, cazanecentral.ro, este că are în dotare și un racord de by-pass cu un robinet de jumătate de țol, cu rol de a asigura trecerea unei cantități minime de apă în circuitul secundar cu scopul de a proteja pompa. Alte elemente din dotarea grupului ar mai fi: aerisitorul manual; robinete de secționare pentru tur și retur dotate cu termometre; termostat de siguranta în caz de funcționare defectuoasă a capului termostatic acesta oprind alimentarea pompei de circulatie.

Distribuitori și Colectori din sistemele de încălzire în pardoseală Valrom

Distribuitorii pot avea un diametru de 1”, de la 2 la 12 circuite, cu diametrul de 11/4” de la 4 la 12, circuite de alarmă sau de inox cu reglaj cu debitmetre clasice sau reglaj micrometric cu detentori, care, la rândul lor, pot fi și ei echipați cu debitmetre speciale din alamă, cu un debit între 0,5 și 2,4 l/minut.

În acest kit de încălzire în pardoseală Valrom, distribuitoarele vin preechipate cu 2 suporți pentru montaj, dintre care vom încerca să enumerăm în continuare un alt set de accesorii la fel de necesare pentru echiparea distribuitoarelor. Kit de golire aerisire, robinete izolate tur/retur preechipate cu termometre, adaptori eurocon, circuit de by-pass.

Componente care asigură instalarea și montarea la cheie

Avantajul achiziționării unui astfel de kit de încălzire în pardoseală este că îți oferă tot ce ai nevoie pentru a putea instala și pune în funcțiune un sistem de încălzire în pardoseală. Aici vorbim despre elemente care pot fi adăugate și la solicitarea clientului.

Folie hidroizolație cu dimensiuni de 12,5 până la 1 metru, curbe cunducătoare, folosite pentru țevi începând cu 16 și până la 32 mm, casete metalice cu lungimi de 600 la 1200 mm, aditiv pentru șapă la bidoane de 5 sau 10 kilograme, banda perimetrală de 130×8 sau 150×8 cu lungimea rolei de 25 metri.

Rost de dilatatie, bandă pentru rostul de dilatare, tuburi gofrate și materiale folosite la instalarea sistemelor în încăperi de dimensiuni mari. Toate acestea vor putea fi achiziționate și în regim separat. 

Cum achiziționez un pachet PexKIT corect?

Dacă vrei să te asiguri că vei achiziționa exact ceea ce ai nevoie, urmează ghidul de pași de mai jos:

  1. Accesează formularul de contact de pe cazanecentrale.ro
  2. Trimite un mesaj care să includă schițele casei sau a construcției 
  3. Precizează că dorești o ofertă pentru un sistem PexKIT Valrom
  4. Noi vom răspunde cererii, vom genera proiectul și vom trimite documentele
  5. În planuri vei regăsi toate datele tehnice pentru instalarea sistemului
  6. Coletul va conține atât piesele cât și planurile și proiectul tehnic.
Transport Gratuit
Transport Gratuit

O garanție de 50 de ani nu este ușor de obținut, dar cu ajutorul Valrom, ai acum acces la un sistem cu eficiență energetică crescută.

Pentru mai multe detalii, scrie-ne la [email protected]!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: