Tot ce trebuie să știi despre Centrala termică Motan

Fie ai auzit de la prieteni și cunoscuți sau chiar un membru al familiei se bucură deja de avantajele unei centrale termice Motan, indiferent care ar fi motivul pentru care dorești și tu să instalezi o astfel de centrală în locuința ta, noi suntem aici să te ajutăm să profiți cât de mult posibil de ea. Foarte mulți clienți ai magazinului cazanencetrale.ro au găsi ajutor în seria noastre de ghiduri pentru diferiți producători de centrale termice, iar aici vei afla tot ce trebuie să știi despre centrala termică Motan.

Explicații pentru cele mai comune coduri de eroare Motan și moduri de funcționare eficiente care te vor ajuta să setezi foarte bine centrala, să înțelegi regulile privind presiunea de funcționare și montajul unei centrale performante de ultimă oră.

Informații generale despre Centrala termică Motan

În prezent, când întâlnești un produs Motan pe piață știi deja că este vorba de un produs premium, de calitate care funcționează la standarde europene și care și-a câștigat deja reputația la nivel internațional. Dar conexiunea pe care românii o au cu produsele Motan este mult mai adâncă decât mulți dintre noi cunosc. O centrală termică Motan este rezultatul unei inovații a unei companii românești, mai exact grupul Kober. 

Industria vopselurilor și-a atins apogeul prin intermediul celor de la Kober, iar noi suntem mândri că putem spune asta despre un grup de firme cu baze românești. Cu toate acestea, inovația a îndreptat modelul de business Kober spre producția de centrale termice în condensare Motan. Acestea au început să fie produse abia cu 15 ani în urmă, suficient totuși pentru a aduce un produs atât de complex la cele mai înalte standarde.

Astfel, avem o gamă de centrale termice Motan cu bazele principiilor de business în ideologii românești, la prețuri extrem de accesibile și care dau dovadă de o eficiență concurențială. 

Cea mai bună centrală termică Motan Condens Plus 100

Este dificil să putem spune care este cea mai bună centrală termică Motan deoarece condițiile de utilizare și nevoile beneficiarilor pot să difere, prin urmare și centrala este una diferită. Dar Motan Condens Plus 100 este una dintre centralele care a satisfăcut mii de familii și a garantat că o locuință nu va rămâne niciodată fără încălzire și apă caldă menajeră. Vom enumera doar câteva dintre avantajele pe care Motan Condens Plus 100 le oferă, deoarece o considerăm a fi un concurent redutabil pentru toate celelalte opțiuni disponibile pe piață.

 • Prețul este extrem de avantajos pentru cât de multă tehnologie este înglobată într-o centrală termică dintr-o astfel de gamă.
 • Centrala termică Motan Condens Plus 100 are un panou frontal negru care îi conferă și un design modern care face o integrare mai ușoară în spațiul locuinței.
 • Panoul frontal din sticlă neagră a fost echipat cu tehnologie de atingere tactilă, iar posibilitatea de administrare a programelor de încălzire se poate face integral de pe acest panou.
 • Centrala termică Motan Condens Plus 100 este echipată cu o pompă de circulație Grundfos High Efficiency
 • Tehnologie inteligentă de compensare climatică prin care centrala preia singur informații climatice din exteriorul locuinței pentru optimizarea programelor de încălzire

Tot ce trebuie să știi despre Centrala termică Motan

Presiune Scăzută la Centrala Motan și Coduri de Eroare

Fiind o centrală termică performantă și care este echipată cu suficiente sisteme care cresc eficiența consumului, este normal ca transmiterea informațiilor cu privire la erori sau disfuncționalități să fie făcută cu ajutorul unui barem de coduri de eroare. În funcție de ce cod de eroare va afișa centrala, utilizatorul sau cel care se ocupă de reparație știe exact cauza apariției acesteia și care ar putea fi componenta care are nevoie de mentenanță.

Vom începe cu cele mai frecvente dintre ele și pe măsură ce vom enumera coduri de eroare Motan, vom ajunge și la cele care necesită asistență tehnică obligatorie. 

 • Centrala Motan cod de eroare E10 – Codul de eroare E10 este probabil cel mai frecvent întâlnit cod care te atenționează că funcționarea centralei termice nu se mai face în standardele normale. Un cod de eroare E10 nu este altceva decât un mod simplu prin care se comunică un nivel scăzut al presiunii din instalația termică. 

Pentru a rezolva această eroare, utilizatorul poate acționa singur robinetul care se află la baza cazanului. Pentru a echilibra nivelul presiunii trebuie să urmărești ca aceasta să ajungă la maxim 1,4 bari, deci nu trebuie să lași robinetul deschis după ureche. Răsuciți robinetul înapoi în poziția sa inițială după ce valoarea presiunii s-a restabilit. 

După această operațiune, codul de eroare e10 ar trebui să dispară, iar centrala termică Motan să își reia regimul de funcționare. În caz contrar, se recomandă contactarea unui specialist deoarece presiunea sigur se pierde pe undeva prin instalație, ceea ce înseamnă că ar putea exista o defecțiune.

 • Centrala Motan eroare E20 – Codul de eroare E20 de la o centrală Motan poate apărea și el frecvent fiind unul dintre codurile care este afișat atunci când sistemul întâmpină dificultăți cu folosirea combustibilului pentru ardere. De cele mai multe ori, atunci când se întrerupe accesul la gaze naturale, centrala Motan va afișa eroare E20. În acest caz, repornirea gazului sau reconectarea la o sursă de gaze naturale este obligatorie. Dacă accesul la gaz a fost restituit, centrala trebuie resetată pentru ca eroarea să dispară. În caz contrar, este necesară contactarea unui specialist.
 • Centrala Motan eroare E42 – Când centrala Motan are presiune scăzută, utilizatorul poate face confuzie între cauzele apariției erorilor. Prin urmare, atunci când ecranul digital al centralei afișează eroare E42, trebuie să știi că sistemul are o problemă funcțională. Nu mai este vorba de o eroare de presiune scăzută ci de înfundarea sistemului. Codul de eroare E42 semnifică incapacitatea centralei de a încălzi apa la temperatura dorită. Este necesară asistența unui specialist.

Pe ecranul de la Centrala Motan apare o cheie

Încă o eroare frecvent întâlnită la centrala Motan este o cheie care clipește pe ecranul frontal al acesteia. Într-un fel sau altul, fiecare utilizator va primi această eroare de cheie pentru că ea semnifică data scadentă a reviziei. Atunci când la centrala Motan primești o eroare de cheie care clipește, știi că trebuie să programezi o revizie în cel mai scurt timp. Fiind un sistem de siguranță foarte eficient, Motan a configurat această eroare astfel încât să poată fi ștearsă doar de către un specialist autorizat.

Alte Coduri de Eroare Centrala Motan

Codurile de eroare de la centrala Motan precizate anterior sunt doar cele pe care utilizatorii le pot primi cel mai frecvent într-un regim de utilizare normal. Cu toate acestea, numărul codurilor de eroare și defecțiuni pentru o centrala Motan este de peste 50. Asta pentru că fiecare componentă este legată la acest sistem de siguranță, iar defectarea fiecăreia va afișa un cod de eroare diferit. 

 • Centrala Motan Eroare E01 – Este posibil ca centrala să aibă probleme cu sursa de alimentare 
 • E02 – Defecțiuni ale plăcii electronice
 • E06 – Placa electronică se resetează de prea multe ori
 • E13 – Este o diferență prea mare între temperatura apei de tur și cea de retur
 • E20 – Aprinderea nu a putut fi inițiată după trei încercări
 • E30 – Defecțiuni la senzorul de gaze
 • E35 – Defecțiuni la senzorul de temperatură din mediul extern
 • E45 – Temperatura externă este prea mare

Acestea sunt doar câteva exemple de coduri de eroare care ar putea fi de ajutor în cazul unei defecțiuni. Fiecare eroare care nu este generată de o problemă de presiune la centrala Motan are nevoie de intervenția unui specialist. 

Tot ce trebuie să știi despre Centrala termică Motan
 

Centrala Motan – De ce scade presiunea

Deși codul de eroare de presiune scăzută la centrala Motan poate fi rezolvat destul de ușor doar cu un reglaj din robinet, cauza unei valori anormale a presiunii poate fi și una destul de gravă. Pentru a înțelege cauza presiunii scăzute la centrala Motan, iată câteva scenarii care pot afecta valoarea acesteia și nu ar trebui să amâni reparațiile. 

 • Defecțiunea unui calorifer sau a unor fisuri în instalație poate provoca scăderea presiunii din instalație.
 • Dacă centrala este recent achiziționată și este montată recent, iar după doar câteva ore de utilizare există probleme de presiune scăzută la centrala Motan, este foarte posibil ca problema să nu fie la centrală în sine.

Centrala Motan – Montajul corect

Înainte de a demara procesul de montaj, principala condiție pentru executarea corectă este ca acesta să fie făcut de către o echipă autorizată. Când vine vorba de un astfel de sistem care este cuplat la rețeaua de gaze naturale, nu oricine are voie să pună în funcțiune o centrală termică. Cu atât mai important că prima pornire a centralei trebuie făcută în compania unui specialist autorizat.

Un avantaj important la montajul centralei Motan este să ai toate componentele compatibile și toate elementele de care ai nevoie în ceea ce privește țevile, fitingurile și elementele de conectică. Pentru a garanta că totul este compatibil, poți oricând să cumperi un kit de montaj din magazinul nostru. Echipa noastră a creat aceste kituri de montaj pentru centrala termică Motan special pentru ca beneficiarii să primească toate componentele de care au nevoie fiind siguri că acestea sunt compatibile. 

 • Respectați mereu termenul de revizie după montaj pentru a garanta siguranța maximă în utilizarea sistemului.
 • Centrala Motan trebuie montată într-un spațiu ferit de surse de foc, vânt, intemperii sau factori externi care ar putea deteriora echipamentul
 • După finalizarea montajului centralei Motan, efectuează o verificare de rutină pentru fiecare calorifer, țeavă și robinet din locuință. Nu trebuie să existe scurgeri sau pierderi de presiune.

În magazinul cazanecentrale.ro există zeci de termostate eficiente și inteligente pe care le poți folosi pentru a putea exploata la maxim capacitățile tehnologice ale centralei Motan Condens Plus 100. Cu toate acestea, noi îți recomandăm să alegi un termostat Smart deoarece este mult mai capabil de a controla eficient programele de încălzire ale centralei, dar oferă și un user experience de calitate atunci când chiar și un utilizator începător folosește sistemul. 

Concluzie Centrala Motan

Dacă ai parcurs întreg ghidul despre centrala Motan, ai dobândit cunoștințele de bază pentru administrarea corectă a unei centrale Motan. Codurile de eroare sunt de cele mai multe ori generate de cauze ce pot fi rezolvate rapid, dar în momentele în care defecțiunile sunt serioase, acestea nu se vor rezolva decât cu ajutorul unui specialist și recomandăm acest lucru cu tărie.

O părere despre “Tot ce trebuie să știi despre Centrala termică Motan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: