Se spune că un român consumă în medie 100 – 120 de litri de apă pe zi. Evident, această este o estimare bazată pe rezultatele unor studii, însă dacă ești curios, poți calcula volumul lunar după indexul apometrului de acasă.

Consumul responsabil de apă este necesar pentru sănătatea noastră, însă duritatea apei este o problemă serioasă cu care se confruntă multe zone din România. Folosirea unei astfel de ape poate duce la probleme de sănătate serioase. Și, mai mult decât atât, aparatele electrocasnice care o utilizează, cum ar fi mașina de spălat vase sau cea de haine, se pot defecta mult mai repede din cauza depunerilor de minerale.

Din fericire există dispozitive pentru dedurizarea apei. Dar când știi că trebuie să folosești un astfel de produs? Cum alegi o stație de dedurizare pentru casa ta? Și de ce trebuie să ții cont atunci când faci o astfel de investiție importantă?

Cât de importantă este apa pentru organism?

De ce este ea atât de importantă pentru noi? Ei bine, apa este esenţială pentru sănătatea organismului nostru. Dacă fără mâncare putem supravieţui până la 40 de zile, fără apă nu rezistăm mai mult de 3-5 zile.

Specialiştii spun că apa este răspunzătoare pentru fiecare reacţie şi proces metabolic care se petrece în organismul nostru. De altfel, aceasta are un rol esențial în procesul de digestie, în transportul substanţelor nutritive, sănătatea articulaţiilor, respiraţie, eliminarea substanţelor toxice din organism, termoreglare – menţinerea temperaturii corporale, în buna funcționare a tuturor organelor şi sistemelor din corpul nostru. Dar ce se întâmplă atunci când apa pe care o folosim este dură?

De ce să folosești o stație de dedurizare?

Apa dură este una bogată în minerale, precum calciu, magneziu și mangan. Duritatea acesteia se exprimă cel mai des în grade germane sau franceze. Iar folosirea ei poate afecta sever instalația de apă, boilerul și alte electrocasnice, ceea ce face curățatul hainelor, al vaselor și a părului o adevărată provocare. În plus, în timp poate chiar să-ți atingă sănătatea, provocând afecțiunii la nivelul rinichiilor.

Apa de la robinet este considerată a fi apă care respectă standardele de apă potabilă. Este deja apa tratată. În România, cea mai mare duritate totală admisă a apei potabile este de 28°dH (grade germane). Această valoare nu este dăunătoare pentru sănătate, dar indică apă foarte dură care determină multe depuneri pe baterii, toalete şi piatră de cazan оn instalaţii. În România duritatea medie a apei de la robinet este de 20°dH, deci cu probleme legate de duritatea apei se întâlnesc majoritatea românilor.

Așadar, dacă simți că șamponul și săpunul nu mai sunt eficiente, dacă rămân mereu urme albe pe vase sau hainele nu arată bine după spălare, ori aparatul de cafea are depuneri de calciu, atunci în zona ta există o problemă cu apa dură. Și pentru a rezolva această problemă, specialiștii recomandă folosirea unei stații de dedurizare.

Iar noi vă recomandăm stațiile de dedurizare Viessmann Aquahome. Având trei dimensiuni disponibile – 10/20/30, această instalație dedurizare uz casnic este un instrument eficient și economic (cu un raport foarte bun de capacitate de schimb / consum sare) care te va ajuta să-ți protejezi echipamentele de încălzire și să uiți de problema apei dure.

Ca metode de dedurizare folosite de aceste sisteme Viessmann, amintim capacitatea de microfiltrare fină de impurități mecanice (până la 25 microni) care, combinată cu funcția de curățare suplimentară a stratului filtrant, asigură o puritate absolută a apei din sistemul tău.

O altă facilitate importantă pe care o oferă o stație dedurizare Aquahome este dedurizarea apei potabile, astfel încât, pe lângă echipamentele de încălzire, vei putea avea grijă și de tehnica de uz casnic pe care o folosești în alimentare (aparat de cafea, fierbător electric etc). În plus, datorită unui șir de facilități de programare automată nu este nevoie să monitorizezi lucrul stației. Este suficient să o programezi în modul dorit, iar ea își va face lucrul autonom.

Cum să alegi o stație de dedurizare pentru casa ta?

Când alegem stația de dedurizare a apei, ținem cont de duritatea apei și de consumul de apă sau de numărul de utilizatori din gospodărie. Și este foarte să alegi o dimensiune potrivită. Vrei să ai o stație de dedurizare care să facă față nevoilor din gospodărie, dar nu trebuie să fie prea mare pentru că vei consuma resurse și bani pentru întreținere inutil.

Practic, vei avea nevoie de un aparat mai mare cu cât în gospodăria ta locuiesc mai multe persoane și sunt multe băi. De exemplu, dacă ai o casă cu două băi în care locuiesc maxim 3 persoane, ai nevoie un aparat de dedurizat apa precum Viessmann Aquahome 20. Acesta combină costurile reduse de exploatare cu cele mai recente tehnologii. Mai mult decât atât, una dintre funcţii – alarmă de nivel scăzut de sare – asigură dedurizarea continuă a apei, funcţionarea corectă a dispozitivului şi în consecinţă, prelungirea perioadei de utilizare.

Pe de altă parte, dacă ai mai mult de 3 băi și mai mult de 4 persoane în casă, atunci trebuie să alegi unul mediu spre mare sau chiar mare, precum stația dedurizare Viessmann Aquahome 30. Acest dedurizator apă Viessmann Aquahome are un afişaj luminos pentru recipientului de sare, făcând adăugarea de sare ușoară chiar şi în încăperile întunecate de tip pivniţă, acolo unde este de obicei instalat dispozitivul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: