Pentru că se observă o cerere cât mai mare a sistemelor de încalzire în pardoseală pe piața din România, observăm că în același timp apar și foarte multe întrebări legate de calitate, funcționalități și chiar montajul acestor sisteme de încălzire. Pentru a răspunde la toate întrebările și pentru a pune bazele unui manual al utilizatorului, am scris în acest articol despre ce înseamnă un kit încălzire în pardoseală de calitate, cum funcționează acestea, de câte feluri sunt și care sunt miturile în jurul cărora se construiesc anumite zvonuri despre încălzirea în pardoseală. Dacă vrei să optezi pentru un astfel de sistem, citește în continuare!

Încalzire in pardoseală – Clasificarea sistemelor de incalzire în pardoseală

Clasificarea se poate face și în funcție de materialele care sunt folosite, de tehnologie și chiar de modul în care este efectuat montajul. cu toate acestea, pentru a evita producerea confuziilor, am inclus atât materiale încălzire în pardoseală cât și toate sistemele în două mari categorii.

  •  Încalzire in pardoseala cu sistem electric

Încălzirea în pardoseală poate fi efectuată prin covorașe electrice, avantajul fiind montarea mai ușoară sau prin cabluri care pot fi introduse în beton în pardoseală locuinței. De cele mai multe ori, încălzirea în pardoseală folosind cabluri electrice este utilizată atunci când o construcție este în renovare.

Cablurile electrice pot fi folosite atât la case cât și la apartamente. Deși indicat ar fi să instalezi această instalație atunci când construiești clădirea, un montaj încălzirea în pardoseală efectuat corect poate fi efectuat pe aproape orice tip de podea, pe sape, sape autonivelante și pot fi montate chiar și sub tipuri de parchet.

  • Încălzire în pardoseală prin sisteme hidraulice

Diferența dintre cele două modalități de încălzire în pardoseală este doar de natură a montajului țevilor. În cazul sistemelor hidraulice, țevile sunt de cele mai multe ori montate în sapă și ar fi indicat că montajul să fie făcut în momentul în care sapă este turnată.

Avantajele folosirii unui pachet încălzire în pardoseală și principiul de funcționare

La baza, încălzirea în pardoseală funcționează pe același principiu pe care funcționează și clasicele calorifere. Diferența este că atât cablurile electrice sau cele prin care va trece apă fierbinte sunt poziționate sub podea(gresie, parchet, marmură etc) pentru a crea o stare de confort mai mare și pentru a economisi spațiu în camere.

Un alt avantaj este modul în care se propagă căldură în mod egal în întreaga încăpere și senzația pe care o creează atunci când pășești cu piciorul pe o podea care nu mai este rece. Senzația este unică și nu poate fi înlocuită de nimic altceva.

Vei avea un beneficiu din punct de vedere al economiei. Un sistem de încalzire în pardoseală este mai econom, atât pe partea financiară cât și din punct de vedere al spațiului despre care vorbeam anterior. Costurile devin și mai mici dacă apelezi la un sistem care este echipa cu o pompă de căldură ori cu o centrală termică.

Aerul respirat în locuința ta va fi considerabil îmbunătățit datorită lipsei suprafețelor foarte fierbinți ale caloriferelor care ardeau praful și particulele din camere.

Tot în capitolul avantajelor se încadrează și fiabilitatea sistemelor de încălzire în pardoseală. Caloriferele sau corpurile de încălzit sunt supuse unor riscuri ridicate de a fi deteriorate datorită loviturilor, accidentelor etc. Sistemele de încălzire în pardoseală și mai ales cele electrice sunt în permanență protejate de materialul în care au fost încastrate.

Un avantaj foarte important al unui montaj incalzire în pardoseală este eficiența foarte crescută pentru spațiile foarte înalte. În special pentru case, clădiri înalte, birouri futuriste sau încăperi unde înălțimea este foarte necesară. Deoarece aerul cald tinde să se ridice, acesta va pleca uniform din pardoseală parcurgând și încălzind întreagă camera, Indiferent de înălțime.

Mituri privind Sistemele de încălzire în pardoseală

  • Prețul unui kit încălzire în pardoseală este foarte mare

Dacă privești costurile de achiziție și montare, ai putea spune că prețul este mai mare atunci când vorbim despre sistemele pentru pardoseală. Poate este vorba de o creștere cu 25% în ceea ce privește costul total. În același timp, datorită eficienței de consum și a necesității de întreținere aproape nule, prețul se va ameliora pe termen lung, iar facturile la curent electric vor scădea substanțial.

  • În locuința mea va fi frig

Niciodată nu vei simți că suprafața pardoselei tale frige, așa cum ar face un calorifer. Dar un sistem de încalzire în pardoseală este capabil să mențină o temperatură de 25 °C. Pentru a nu avea pierderi de căldură, poți seta temperatura dorită folosind termostatul.

  • Încălzirea durează mai mult, temperatura variază

Încălzirea în pardoseală este un mod foarte eficient prin care poți menține o temperatura stabilă în locuința. Da, încălzirea se va face mai lent, dar variațiile de temperatura nu vor există. Trebuie să îți configurezi foarte bine programul de încălzire folosind termostatul sistemului.

  • Încălzire în pardoseală este dedicată suprafețelor de podea

Deși numele te îndrumă exact către scopul acestor sisteme de încălzire, ai putea să rămâi surprins aflând că un sistem de încălzire în pardoseală poate fi montat atât pe tavan cât și pe pereții laterali ai unei camere.

  • Încălzirea în pardoseală afectează sănătatea

În vremurile în care tehnologia nouă de încălzire în pardoseală era nouă pe piață din Europa, dar și din România, sistemele nu erau foarte bine configurate, iar unele persoane se plângeau de o afecțiune minoră cu un mic simptom de umflare a picioarelor. Acest lucru nu se mai întâmplă de foarte mult. Cauza pentru care apărea acea afecțiune era temperatura de 35 de grade celsius care se resimțea în podea. Acum sistemele sunt foarte sigure, iar afecțiunile asupra corpului uman sunt inexistente.

  • Nu se poate monta parchet deasupra unui pachet încalzire în pardoseală

Parchetul nu mai este unul dintre materialele pe care să nu le mai poți folosi împreună cu un sistem de încălzire. În trecut, aceste sisteme provocau umezeală care ducea la umflarea lemnului parchetului. Dacă acum vrei să fii în continuare sigur că lemnul nu va fi afectat, folosește plăci cu o lățime de peste 15 cm și nu vei avea probleme.

Concluzie

Sistemele de încălzire în pardoseală nu mai reprezintă un moft, nu mai sunt atât de costisitoare și au capacitatea de a-ți îmbunătăți calitatea vieții din locuința ta cum nu ți-ai închipuit niciodată. Pentru mai multe detalii despre aceste produse, dar si despre alte sisteme de încălzire și pachete avantajoase, te invit să consulți oferta magazinului nostru.

Te invităm să citeşti şi următoarele articole de pe Blog:

5 Avantaje ale Încălzirii în Pardoseală

Sistem încălzire în pardoseală – Plăcut, confortabil, eficient energetic!

-8%
Prețul inițial a fost: 6,50 lei.Prețul curent este: 6,00 lei.
-14%
Prețul inițial a fost: 289,00 lei.Prețul curent este: 249,00 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: