Când vine vorba de alegerea unei centrale noi, probabil ați aflat deja că cele mai de calitate și rentabile sunt cazanele în condensare, mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelele vechi cu ardere standard.

Există zeci de opțiuni disponibile pentru fiecare categorie de preț, cu modele de cazane și prețuri ce variază începând de la 2.500 Lei, de până la 10 ori mai mult. Cu toate acestea, să știți exact ce să căutați poate fi dificil, așadar noi, cei din echipa CazaneCentrale.ro, am întocmit o listă cu cele mai populare, fiabile și de calitate modele de centrale termice în condensare în 2021. 

În acest ghid veți găsi cele mai bune mărci de centrale termice disponibile în România, cele mai bune opțiuni din fiecare categorie importantă și câteva sfaturi despre cum să alegeți cea mai bună opțiune pentru casa dvs. și, desigur, să economisiți cât mai mult. Din fericire, vă puteți restrânge opțiunile în funcție de casa, bugetul și locul în care locuiți și apoi, să alegeți pe baza unor factori precum costul, valoarea și garanția.

 • Un cazan de înaltă eficiență vă poate economisi până la aproximativ ~2.000 de Lei pe an, așadar o investiție mai scumpă poate fi amortizată încă din primul an dacă alegeți un model de calitate
 • Cele mai populare centrale din România sunt cele combi
 • Costul în raport cu calitatea medie, de obicei, este cuprins între 2.500 – 5.000 Lei
 • Cei mai buni producători de cazane sunt Immergas, Ferolli, Motan, Ariston, Vaillant și Viessmann 

Cu toate că avem zeci de modele de cazane din fiecare categorie, nu există o variantă care să se plieze absolut oricărui ambient. Cea mai bună centrală este cea care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dvs. specifice – oferind în același timp calitate și durabilitate în funcție de preț. 

3.500,00 lei 3.309,00 lei
3.600,00 lei 3.499,00 lei
5.925,00 lei 5.500,00 lei

Cele mai bune mărci de centrale

Alegerea unui cazan bun începe cu alegerea unui brand bun. Deși marca nu este singura de luat în considerare, este important să înțelegem că un brand cunoscut are deja un renume deoarece oferă calitate și durabilitate.

1. Ariston

Ariston este, fără nici o îndoială, în top când vine vorba de calitate și tehnologie inovativă. Este o companie respectată de centrale care fabrică soluții ușor de utilizat de încălzirea temperaturii și a apei de mai bine de 50 de ani. Marca Ariston face parte din grupul Ariston Thermo, una dintre cele mai importante mărci din lume în industria de încălzire a apei. Dedicată reproiectării și îmbunătățirii constante a produselor sale, Ariston nu este recomandat doar de experți și ingineri, ci și de o gamă largă de clienți din mai mult de 150 de țări.

Cunoscătorii descriu centralele Ariston ca fiind „produse inteligente”, deoarece au capacitatea de a învăța obiceiurile utilizatorilor și pot fi controlate prin intermediul aplicațiilor și smartphone-urilor pentru a optimiza simplitatea, precum și a maximiza nivelul de confort și economisirea de energie. Cu ajutorul modelelor combi, sistemelor și modelelor simple disponibile în diferite puteri de la 24kW la 35kW, este clar că Ariston și-a proiectat colecția de centrale pentru a se potrivi tuturor nevoilor oamenilor.

2. Viessmann

Aceste centrale pe gaz în condensație sunt printre cele mai eficiente cazane disponibile nu numai la noi, ci în întreaga lume. De asemenea, majoritatea au prețuri atractive în comparație cu alte cazane disponibile în România. De cele mai multe ori, oamenii au impresia că Viessmann sunt doar niște centrale ieftine. Însă nu și în cazul lor! Își permit aceste prețuri deoarece majoritatea componentelor și le produc singuri. Centralele Viessmann sunt printre dintre cele mai avansate cazane tehnologice disponibile în acest moment pe piață. 

În ceea ce privește supremația cazanelor de înaltă eficiență, Viessmann sunt lideri incontestabili în Germania și în cea mai mare parte a Europei cu o cotă de piață de aproape 70%. Germanii preferă calitatea și eficiența, în timp ce pentru români, prețul și reputația mărcii sunt cei mai mari factori motivaționali. Totuși, toate acestea se schimbă pe măsură ce cota de piață a mărcii Viessmann în România crește de la an la an.

3. Vaillant

Cazanele Vaillant cu motor german au o calitate extrem de bună și la fel ca și Bosch, au garanții fantastice și ingineri proprii dedicați relațiilor cu clienții, dacă este necesar. De asemenea, produc cazanele cu cea mai mare rată de încălzire de pe piață (au câștigat și un premiu). În ciuda faptului că este un brand german, piesele sunt întotdeauna disponibile și în România și, după părerea noastră, sunt printre cele mai bune mărci premium de pe piață.

4. Immergas

Immergas este unul dintre cei mai mari producători de centrale din Europa. Sunt în funcțiune de mai bine de jumătate de secol și au produs până în prezent peste 5 milioane de cazane, cu o capacitate de producție de până la 300.000 de cazane pe an. Atât în calitate, cât și în tehnologie, centralele Immergas oferă acum ratinguri de eficiență de peste 96,6%, crescând economiile la energie. Fiind fabricate în Italia, centralele Immergas nu doar că sunt de înaltă calitate și fiabilitate, ci și proiectate cu un accent deosebit asupra esteticii.

5. Motan

Cazanele MOTAN sunt fabricate pe baza proiectelor tehnice create pentru piața românească. Aceste cazane reunesc componente importate de cea mai bună calitate. Rezultatul: un produs finit care respectă calitatea standardelor internaționale, având avantajul adaptării la cerințele pieței locale, pentru a obține cea mai bună eficiență. Așadar, aceste centrale sunt extrem de potrivite pentru instalațiile din casele românești!

6. Ferolli

Ferroli se mândrește cu producția internă, care vine ca o veste excelentă pentru clienți. De ce? Deoarece arată că brandul are un control complet și autonom nu numai asupra calității produselor sale, ci și asupra livrării și relațiilor post-vânzare cu clienții.

Compania se mândrește cu eficiență, accesibilitate și fiabilitate și fabrică intern centrale la prețuri competitive încă de la înființarea sa în Verona, Italia, în anii ’50. Ferroli ne-au adus beneficiile inovației italiene, precum și impresionante performanțe ecologice, servind piața din România de peste două decenii.

Cele mai bune modele de centrale în condensare în 2021

1. Ariston Alteas One Net

Dacă vă doriți calitate și un aspect premium ce se integrează luxurios în orice ambient, atunci aceasta centrală este exact ceea ce căutați pentru casa dvs. Alteas One Net este o centrală combi unică în condensare, care se evidențiază de toate celelalte modele de pe piață prin panoul său frontal din sticlă temperată neagră Ultrasafe, care îi conferă un finisaj modern de înaltă tehnologie. Are un asamblaj elegant cu o interfață digitală ce permite conectarea online la aplicația Ariston NET, economisind astfel cu până la 40% mai mult în comparație cu consumul unei centrale tradiționale.

Proiectată și fabricată de Ariston, această centrală combi are dimensiuni compacte și poate fi montată pe perete pentru a ajuta la economisirea spațiului în jurul casei tale. În ciuda dimensiunii sale compacte, acesta este un cazan extrem de puternic, varianta de 35kW fiind suficientă pentru a satisface cerințele de încălzire și apă caldă ale unei case mari cu 2 sau mai multe băi. De asemenea, este disponibilă și la puterea de 30kW, care este potrivită și pentru locuințe de dimensiuni mari. ALTEAS este, de asemenea, un cazan de înaltă eficiență, cu un rating ErP A+ și Boiler Plus de mare performanță.

Am ales-o ca fruntașă în clasament deoarece este vedeta noii game de cazane în condensare de la Ariston, fiind una dintre cele mai bune centrale termice existente pe piață:

Schimbătorul de căldură XTRATECH: Încălzire care durează

Tehnologia ONE de condensare oferă performanțe fiabile și de durată pentru confortul zilnic. Datorită noului design al schimbătorului de căldură XtraTech din oțel inoxidabil, secțiunea tubului se mărește, ceea ce asigură că apa circulă mai bine pentru a crește performanța de încălzire. Așadar, centrala va funcționa întotdeauna la fel ca în prima zi și după foarte mulți ani.

Conectare inteligentă cu Ariston NET și economii la superlativ

O nouă generație de conectivitate pentru a configura, gestiona și controla centrala cu ușurință, obținând o economie anuală de energie nemaivăzută pe piață, cu până la 40% mai mare față de consumul unei centrale obișnuite. 

Are Ecran LCD touchscreen și Sistem WIFI ce permit comunicarea cu centrala la distanţă prin aplicația gratuită Ariston NET.

Control total pentru confort maxim

Cazan în condensare cu design exclusiv, cu funcție automată și funcție de confort. Un set unic de funcții inteligente și inovatoare pentru a atinge rapid o temperatură stabilă, precum și o personalizare ușoară pentru a satisface fiecare dintre nevoile dvs. de confort.

Funcția CONFORT a centralei Ariston Alteas One poate furniza apă caldă menajeră instantaneu, economisind risipa de apă rece. Funcția „AUTO” permite adaptarea automată a temperaturii după vreme.

Amortizor de sunet îmbunătățit și cea mai nouă tehnologie de izolare fonică

Eficiență maximă

 • Performanță crescută cu 142% față de seriile anterioare
 • Eficiența energetică este A+
 • Cel mai recent senzor de cameră Ariston CUBE
 • Sistem aprindere cu control automat al arderii și adaptabilitate la gaz pentru performanțe optimizate
 • Schimbător de căldură pentru maximizarea performanței Xtratech
 • Garanție 5 ani

2. Viessmann Vitodens 100

În ceea ce privește topul cazanelor de înaltă eficiență, am ales Viessmann pe locul 2 deoarece sunt lideri incontestabili în Germania și în cea mai mare parte a Europei cu o cotă de piață de aproape 70%. Germanii preferă calitatea și eficiența indiferent de preț, în timp ce în România, prețul și reputația mărcii sunt cei mai importanți factori când vine vorba de achiziționarea unei noi centrale.

Suntem siguri că putem fi cu toții de acord că ingineria germană este clădită pe eficiență și inovație. Prin ce se remarcă Viessman: Schimbătorul de căldură din oțel inoxidabil patentat din Inox-Radial. Sună destul de complicat, nu? Însă această componentă internă specifică, descrisă ca fiind „o bijuterie” de instalatori și ingineri deopotrivă, este unică mărcii Viessmann. Spre deosebire de multe alte mărci de cazane și centrale din România, care își furnizează schimbătorii de căldură din aluminiu de la alte fabrici, Viessmann are această tehnologie brevetată și o produc chiar în interiorul companiei lor. 

Acesta este un factor important în superioritatea centralelor Viessmann Vitodens:

 • Oțelul inoxidabil, în special Inoxul, este cel mai înalt grad de oțel inoxidabil disponibil pe piață. Oțelul inoxidabil este mai eficient, mai fiabil și rezistent la coroziune în comparație cu aluminiul.
 • Acest lucru face ca Viessmann Vitodens să obțină 94% eficiență ErP pe 100 W și 98% eficiență ErP pe 200 W. Aproape toți producătorii majori de cazane din Europa își fabrică schimbătorul de căldură din aluminiu și îl procură de la alte fabrici.
 • Fabricarea schimbătorului de căldură în interiorul companiei le oferă libertatea de a-și vinde cazanele la un preț extrem de atractiv. Așadar, avem calitate impecabilă la un preț incredibil de bun.

Pe lângă câștigarea multor premii și creșterea uimitoare a eficienței sezoniere la 94% și 98%, iar inginerii și instalatorii au numai laude pentru Viessman, noi credem că verdictul este destul de evident. Pur și simplu nu puteți greși atunci când alegeți o centrală Viessmann în 2021, în special Vitodens 100-W. Și pentru că schimbătorul de căldură din oțel inoxidabil Inox-Radial este special construit pentru rezistență, ne așteptăm ca aceste cazane să aibă o durată de viață de zeci de ani.

3. Viessmann Vitodens 050

Viessmann Vitodens intră în forță în categoria celor mai bune cazane în condensare la un „buget modest” și se ridică la un nivel de calitate și o fiabilitate cum foarte puține alte centrale din această gamă de preț o fac. 

Viessmann Vitodens 050 se ridică la standarde de calitate aproape imposibil de atins de alte centrale din aceeași categorie, respectând în același timp standardele de mediu în vigoare. Tehnologia de funcționare a acesteia permite un randament crescut și o eficiență foarte mare, reducând cu 30% consumul de energie.

Astfel, veți beneficia de cheltuieli mai mici la utilități prin simpla funcționare și utilizare a centralei, fără nici un alt sacrificiu sau efort. Investiția în produse ce utilizează noile tehnologii în domeniu este foarte rentabilă și vă va îmbunătăți radical viața de zi cu zi.

Centrala termică pe gaz Viessmann Vitodens asigură un confort deosebit în privinţa încălzirii şi preparării apei calde menajere, cu un raport calitate-preț deosebit de avantajos.

Schimbătorul de oțel inoxidabil Vitodens 050-W este robust și de încredere mai ceva ceva ca primul dvs. Nokia. Le mai țineți minte, nu? Vitodens este dotat cu caracteristici utile și care prelungesc durata de viață a cazanului:

 • Ultra-compact – doar 707 mm înălțime
 • Disponibil atât în varianta 24 kW, cât și de 33 kW
 • Schimbător de căldură Inox-Radial de înaltă calitate din oțel inoxidabil
 • Apă caldă instantanee
 • Eficiență ridicată – până la 98%
 • Emisii reduse de CO2 
 • Interfață digital cu ecran LCD
 • Compatibil cu termostate wireless
 • Un rating de eficiență energetică de top: A

Aceste caracteristici fac ca centrala Viessmann Vitodens 050-W să fie un Best-Buy garantat. Singurul motiv pentru care nu ar trebui să cumpărați un Viessmann Vitodens 050-W, este doar dacă decideți să mergeți pe sora ei mult mai impresionantă Viessmann Vitodens 100-W de pe Locul 3.

4. Vaillant ecoTEC Pure

Acesta este un model cu un potențial foarte ridicat de economisire a energiei și costurilor. Centrala termică Vaillant este un produs durabil, fiabil și în același timp la un preț avantajos. Centrala ecoTEC Pure face economii cu până la 30% în comparație cu modelele anterioare și este perfectă dacă doriți să înlocuiți cazanale vechi, convenționale. Prețul este extrem de atractiv pentru calitatea incredibilă ce o oferă. 

Vine în două variante de 20 kW și 26 kW, așadar puteți să alegeți modelul în funcție de mărimea casei voastre. În funcție de model, centrala încălzește spații începând de la apartamente până la case cu suprafețe extinse.

De ce este, pe scurt, Vaillant ecoTEC Pure una dintre cele mai bune centrale de cumpărat pentru economii?

 • Utilizarea mai eficientă a tehnologiei de condensare, chiar și în modul pentru gătit cu apă caldă menajeră, permite modernizarea și raționalizarea eficientă a costurilor de energie, așadar făcând economii majore.
 • Schimbătorul principal de căldură făcut din oțel inoxidabil nu permite risipa de căldură.
 • Economie datorită rezervei suplimentare de energie pentru producția de apă caldă, ceea ce împiedică supradimensionarea capacității de încălzire a centralei.
 • Cu o economisire crescută cu 30% în comparație cu modelele anterioare, centrala ecoTEC Pure este ideală pentru înlocuirea încălzitoarelor vechi, convenționale.
 • Disponibilă în varianta combi pentru încălzire şi apă caldă menajeră.

Manipularea confortului

Cele două butoane de selecție „plus” și „minus” se folosesc pentru a seta sau pentru a citi informațiile de pe ecran. Mai mult, butonul de pornire și stângere (ON / OFF) îndeplinește și o funcție de resetare. Acest model de centrală termică în condensare Vaillant este disponibil în varianta combi pentru încălzire şi apă caldă menajeră.

Aqua-condens-System

Modernizarea și raționalizarea eficientă a costurilor de energie se datorează utilizării mult mai eficiente a tehnologiei de condensare, chiar și în modul pentru gătit cu apă caldă menajeră. Garanția siguranței perfecte este asigurată printr-un mecanism care, atunci când este activat, închide calea gazelor arse către sistemul de canalizare. Această centrală se poate conecta și dispozitivelor inteligente controlate prin internet datorită terminalului eBUS.

Aspect și eficiență energetică

Înfățișarea compactă și ergonomică permit montarea centralei în orice tip de cameră. Respectă directivele ecologice UE, având în același timp un consum redus de energie electrică datorită pompei integrate de încălzire de înaltă eficiență.

Aqua-Power-Plus pentru un confort optim de apă caldă

Supradimensionarea capacității de încălzire a centralei este împiedicată datorită sistemului Aqua-Power-Plus, care are o rezervă suplimentară de energie pentru producția de apă caldă. Centralele ecoTEC oferă o putere sporită de mai mult de 20% pentru confortul apei calde.

5. Ariston Genus One

Gama GENUS vine în două variante cât se poate versatile. Prima este ideală pentru încălzirea spațiilor ambientale de orice mărimi și a apei calde, însă clasa PREMIUM face față absolut tuturor cerințelor și celor mai mari suprafețe, inclusiv spațiile nerezidențiale. Să nu ne înțelegi greșit, ambele au ajuns în topul nostru datorită performanței lor excepționale! Am ales ambele variante pentru jumătatea clasamentului ca să se plieze, așadar, mai multor tipuri de bugete. Dacă e calitate și tehnologie performantă ceea ce vă doriți, atunci recomandăm să alegeți un Genus One în funcție de mărimea spațiului locuinței.

GENUS ONE NET sunt centrale ultra performante pe gaz în condensare și de înaltă încredere, proiectate și fabricate de Ariston ca o unitate compactă pentru perete ce excelează prin calitate și tehnologie.

Aceasta este o centrală extrem de eficientă, așa cum arată ratingul ErP de A + și Boilerul Plus. Un nivel de putere de 35 kW face ca unitatea să fie perfectă pentru casele mai mari, cu 2 sau mai multe băi și o cerere mai mare de încălzire și apă caldă. Gama GENUS ONE NET include, de asemenea, puteri de 24 kW și 30 kW pentru cerințe mai mici de încălzire și apă caldă.

 • Această unitate vine cu o varietate de caracteristici și beneficii, inclusiv: o pompă de înaltă eficiență cu o greutate de numai 29,7 kg, ceea ce face ca și cazanul să fie ușor de montat pe perete; spațiu suplimentar în cazan pentru a facilita instalarea, punerea în funcțiune și repararea; acces frontal ușor la toate componentele, precum și la piese; silențioasă în funcționare datorită unui amortizor nou de sunet și a celei mai noi tehnologii de izolare fonică și un ecran LCD ușor de utilizat, cu butoane tactile și o interfață uimitoare.
 • Centrala este dotată cu cea mai recentă tehnologie wireless Ariston, ceea ce o face capabilă să gestioneze zone de încălzire separate. Schimbătorul de căldură XTRATECH (patentat Ariston) este excepțional de robust datorită materialului de oțel inoxidabil din care este fabricat, oferind rezistență la coroziune (țevi cu 142% mai late pentru a permite trecerea mai eficientă a apei prin schimbătorul de căldură). Permite un transfer mai bun de căldură datorită schimbătorului de căldură îmbunătățit, testat pentru calitatea și utilizabilitatea siguranței.
 • Toate cazanele din seria ONE includ o funcție automată încorporată care îmbunătățește performanța cazanului și ajută eficiența energetică și o funcție COMFORT care asigură că apa conținută în schimbătorul de căldură secundar este preîncălzită. Activarea funcției COMFORT asigură că centrala poate furniza apă caldă menajeră aproape instantaneu când este necesar. Aceste caracteristici inovatoare mențin schimbătorul de căldură secundar încălzit în perioadele de inactivitate. Beneficiile acestei funcții includ timpul de așteptare redus la încălzire și o risipă mai mică de apă rece.
 • În plus, există, de asemenea, un sistem de control al combustiei care permite instalatorilor să selecteze pur și simplu setarea relevantă de gaz, iar cazanul va trece automat la gaz natural sau GPL fără alte dificultăți. 

Ca și cazan combi, acesta este tipul de centrală perfect pentru proprietăți atât mai mici, cu spațiu limitat, deoarece nu este nevoie de rezervoare sau cilindri externi, cât și pentru spații extinse, în varianta Premium. Garanția calității este asigurată, iar dvs. puteți avea liniștea că această unitate nu vă va dezamăgi niciodată.

6. Immergas Victrix Tera

Immergas, cu linia sa inovatoare, își mărește gama catalogului său, cu aceste centrale special concepute pentru persoanele care solicită atât calitate, practicalitate, cât și ușurință în utilizare. Toate cazanele Victrix TERA sunt în condensație și, mai ales, cu pre-amestecare, care permit economisirea facturilor la gaz. Dimensiunile sale foarte mici permit poziționarea centralelor practic peste tot, adaptându-se ușor la instalațiile noi sau la înlocuirea celor vechi. Pot fi montate și în exterior în spații parțial acoperite. Ce este incredibil la acest model este faptul că se potrivește excepțional în sistemele cu țevi tradiționale, dând randament în orice tip de locuință, veche sau nouă.

Vine în variantă combi cât și simplă, așadar, în funcție de buget, vă puteți alege o centrală pentru încălzirea temperaturii și a apei menajere sau numai pentru încălzirea locuinței. Prețul este extrem de atractiv, ideal pentru bugete mai modeste, însă calitatea Immergas nu lasă de dorit, mai ales la modelul Victrix TERA. Nu degeaba centralele Immergas sunt recomandate de absolut toți instalatorii și pricepuții în domeniu.

Centrala termică în condensare Immergas:

 • Performanța eficienței crescute se datorează modulului de condensare din oțel inoxidabil și noii pompe de circulație cu consum scăzut de energie. Susține și face față la instalații vechi sau noi, deci e ideală dacă vreți să schimbați centrala, însă nu și întreg sistemul de țevi prin casă;
 • Interfața principală dispune de butoane de reglare, butoane de selectare și de un afișaj LCD care arată starea de funcționare sau eventualele coduri de eroare. Cazanele VICTRIX TERA se pot conecta atât la termostate obișnuite, cât și cele smart/touchscreen;
 • Ecologică și practică: cele mai scăzute emisii de NOx (clasa 6) conform Standardelor Europene și cu 2 kg mai ușoară decât anteriorul Victrix EXA;
 • Modularea căldurii: de la 18% la 100%, Consum redus al pompei ErP, Sistem by-pass reglabil, Consum electric de stand-by redus;
 • Se poate monta atât în ​​interior, cât și în exterior în locuri semi protejate/acoperite;
 • Centrala Immergas vine cu un kit de protecție standard anti-îngheț până la -5°C (opțional și până la -15°C);
 • Integrare armonioasă în diferite tipuri de ambient;
 • Costurile de funcționare sunt reduse datorită controlului electronic, îmbunătățind astfel performanța cazanului. Având o eficiență sezonieră înaltă, centrala Immergas Victrix Tera funcționează atât cu gaz natural, cât și GPL.

7. Ariston Clas One

Centrala Clas One Combi este un cazan în condensare extrem de fiabil, cu o varietate de caracteristici și avantaje. Are o impresionantă cotă de eficiență de 90%, clasa A. Această centrală are o putere de 30kW, ceea ce o face perfectă pentru proprietățile mai mici. Fiind una dintre cele mai căutate centrale de apartament, acest cazan a fost special proiectat pentru a fi ergonomic, fiabil și ușor de montat pe perete.

Centrala pe gaz în condensație Ariston Clas One vine cu o funcție AUTO unică – folosită pentru a optimiza eficiența centralei și a sistemului de încălzire. Cercetările au arătat că face o economie de 6% mai mare comparativ cu cazanele fără această funcție. Schimbătorul de căldură cu o singură bobină îmbunătățit este robust și extrem de eficient, datorită suprafeței de condensare îmbunătățite și a performanțelor hidraulice sporite.

Această centrală a fost proiectată ca o unitate ușoară, ce poate fi montată cu spor în orice apartament. Cazanul are, de asemenea, o configurare simplă și un ecran cu codaj color. Toate aceste caracteristici ajută la o instalare mai rapidă și mai ușoară, economisind atât timp, cât și bani. 

 • Clas One vine cu o gamă largă de caracteristici și beneficii, inclusiv noul schimbător de căldură XTRATECH patentat Ariston, care este excepțional de robust datorită materialului de oțel inoxidabil din care este fabricat, oferind astfel rezistență la coroziune. (Țevi cu 142% mai late pentru a permite trecerea mai eficientă a apei prin schimbătorul de căldură). Dispune de căi navigabile mai largi care permit un transfer mai bun de căldură.
 • Acest model prezintă o suprafață de condensare crescută. Vine cu componente marca Ariston și este extrem de silențioasă datorită celei mai recente tehnologii Ariston de amortizare a sunetului. Este o centrală ideală, așadar, pentru cei care nu dispun de un spațiu prea mare și nu vor să fie deranjați de nici un zgomot. 
 • Fiind un cazan combi, este excelentă și pentru casele în care spațiul este mai limitat. Centrala Clas ONE este un model ergonomic datorită faptului că nu necesită un rezervor de apă sau un cilindru extern, deoarece dispune de tot ceea ce are nevoie centrala înăuntrul carcasei sale. Această achiziție excelentă are o garanție de 3 ani pentru a vă oferi liniște și confort și durabilitatea pe ani extinși. O alegere excepțională pentru apartamente!

8. Motan MKDens

Centrala MKDens este o centrală cu schimbător secundar, grup hidraulic de bronz si pompă cu turație variabilă. Este o centrală cu o reputație foarte bună și cu o rezistență excelentă în timp datorită componentelor sale de mare calitate.

Centrala termică Motan cu condensare este asamblată din cele mai calitative componente:

 • Schimbător de căldură Circond – Valmex (Italia);
 • Pompă de circulație Grundfos (Danemarca);
 • Robinet de gaz SIT (Italia);
 • Duză încorporată cu gaz-aer SIT (Italia);
 • Hydroblock de alamă Fugas (Italia);
 • Supapă de siguranță Kramer / Bitron (Italia)

MKDens 25 este o centrală termică Motan în condensație pentru încălzirea instantanee a spațiului ambiental și apei menajere. Acest cazan customizat este conceput pentru încălzirea spațiului cu debit de temperatură mai mic și încălzirea prin pardoseală. Un candidat excelent dacă doriți o centrală fiabilă, care vă va ține ani buni datorită grijii și calității cu care a fost concepută. Siguranța în plus este dată de combustia care are loc într-o cameră de ardere închisă și este independentă de aerul din exterior. Este o alegere ideală pentru spațiile și casele mai mici, la un preț extrem de atractiv și la o calitate grozavă.

Această centrală termică Motan de 25kW în condensatie a fost proiectată și construită pentru eficiență maximă și funcționalitate cât mai economică, conform ultimelor cerințe legislative europene. Se integrează excepțional cu încălzirea în pardoseală.

Câteva caracteristici importante:

 • Centrala considerată de cea mai înaltă calitate din întreaga gamă MOTAN;
 • Ecologică prin reducerea semnificativă a emisiilor de NOx, CO și CO2 – clasa Nox5;
 • Proiectată pentru eficiență maximă și economie, în conformitate cu cele mai recente legi europene – pompa are un consum redus de energie;
 • Protejată împotriva presiunii joase și a suprapresiunii;
 • Posibilitatea de a fi conectată un termostat, telecomandă și / sau sondă de temperatură externă; 
 • Centrala termică de apartament Motan MKDens25 conține KIT EVACUARE inclus
 • Eficiență maximă: cazanul funcționează cu un sistem de condensare – 4 stele **** CLASA DE EFICIENȚĂ, iar schimbătorul de căldură secundar cu 26 de plăci este clasificat de 3 stele*** (conform EN 13203);
 • Schimbător de căldură principal din oțel inoxidabil;
 • Funcție de ventilație a unității;
 • Panou digital LCD

Prețul modest și garanția calității fac din Motan MKDens o alegere ideală pentru cei practici, ce au nevoie să încălzească spații mici-medii prin metode convenționale sau cele în pardoseală.

9. Ferroli Bluehelix Prima

BLUEHELIX PRIMA a fost proiectat pentru a fi introdus cu ușurință în sistemele bazate pe cele mai noi tehnologii. Sistemul SUN EASY simplifică conectarea cu panourile solare cu circulație naturală și forțată. Cu ajutorul unui senzor amplasat pe circuitul sanitar, aceasta monitorizează continuu temperatura apei preîncălzite de panourile solare, asigurând aprinderea arzătorului numai dacă acesta scade sub nivelul necesar pentru a vă garanta confortul suprem.

Funcția STOP AND GO

Când oamenii vor să se clătească rapid pe mâini, majoritatea robinetelor sanitare care sunt scurte sau foarte scurte, încep procedura de aprindere a cazanului, apoi o opresc imediat. Persistența acestor „începuturi false” poate compromite, pe termen lung, durata medie de viață a centralei. Din acest motiv, BLUEHELIX PRIMA are un parametru electronic prin care permite întârzierea aprinderii arzătorului (Stop and Go) prin activarea acestuia doar când este absolut necesar.

Instalare EXTERIOARĂ – Funcție ANTI-ÎNGHEȚ

Pentru a exploata la maxim spațiile disponibile, noul cazan BLUEHELIX PRIMA 24C poate fi instalat pe perete datorită kitului special; iar pentru instalații mai deosebite și în locuri complet descoperite, care nu sunt protejate de agenții atmosferici, este disponibil kit-ul anti-îngheț. În cazul în care temperatura din cazan scade la -5° C, respectiv -15, arzătorul se pornește automat și circulatorul este activat pentru a proteja aparatul de îngheț. Această funcție se activează dacă centrala este alimentată de circuitul de gaz și sub tensiune electrică.

Funcție Sanitară ECO-Confort

În funcționarea ECO, producția de apă caldă menajeră are loc în conformitate cu standardele tradiționale care permit economii de energie în perioadele de neutilizare. În funcționarea COMFORT, datorită sistemului special pentru menținerea schimbătorului de căldură la temperatură, livrarea apei calde menajere devine extrem de rapidă și confortabilă. 

Raport calitate-preț EXCELENT

Bluehelix Prima vine la un preț excepțional de modest și este concepută și construită în conformitate cu noile directive ErP pentru design și etichetare ecologică, situându-se în vârful categoriei sale. Centrala Ferroli Bluehelix Prima 24C se caracterizează printr-o eficiență foarte ridicată (până la 106,9%) și este unul dintre cele mai atractive cazane în condensație de pe piață!

10. Immergas Victrix Omnia

Deși ultima în clasamentul nostru, vrem să atenționăm cititorii că Immergas Victrix Omnia este una dintre cele mai bune centrale de la Immergas datorită eficienței sezoniere ridicate atât în producția de încălzire a ambientului, cât și în cea a apei calde (clasa A). Cazanele Victrix OMNIA cu condensare completă pot funcționa cu gaz natural sau GPL! Cu ce vine în plus această centrală pe gaz în condensație: oferă uscarea sigură a instalațiilor de încălzire în pardoseală cu funcția sa de uscare cu șapă, care poate fi făcută săptămânal.

Tehnologie de condensare inovatoare

Cazanele VICTRIX OMNIA în condesare completă au clasa de protecție electrică IPX5D. Poate îngheța protecția până la -5° C și are dimensiuni compacte. Este extrem de silențioasă și poate funcționa integrat și cu pompe de căldură hibride TRIO, fiind soluția ideală pentru toate instalațiile. Dacă o centrală la un preț modest este ceea ce căutați sau vreți să o înlocuiți pe cea veche, Victrix Omnia este alegerea corectă. 

Confort sporit și economii uriașe!

Centrala termică în condensare IMMERGAS VICTRIX 25 kW poate fi reglată foarte ușor cu noul panou, afișând toate stările de funcționare și codurile de eroare printr-un ecran digital iluminat. Oferă extra confort și economii la facturi datorită senzorului său de exterior.

Datorită noului schimbător de căldură din oțel inoxidabil, arzătorului, pompei de circulație cu consum redus, modulării adaptabile a flăcării de la 20% până la 100% și sistemului electronic de control al combustiei, centrala asigură eficiență ridicată de până la 106,8% în comparație cu modelul anterior.

Ecologică și prietenoasă cu mediul

Clasa ecologică 6 (Standardele europene UNI 297 și 483): cele mai reduse emisii de oxizi de azot (NOX). Tehnologie ecologică: respectă directivele europene ErP și ELD, permite realizarea unor clase de eficiență energetică ridicate în încălzirea și producția de apă caldă.

Raport calitate-preț EXCELENT


Recomandăm să analizați atent raporturile calitate-preț însă și kiturile sau accesoriile ce sunt recomandate pe lângă centrale. În funcție de dorințele și de bugetul dvs., puteți alege acum cu încredere și să mergeți la sigur cu una dintre recomandările noastre din acest top de centrale. Așteptăm în comentarii părerile și experiențele voastre pentru a-i ajuta mai departe și pe alții să facă alegerea corectă! 

Cu drag, 

Echipa CazaneCentrale.ro

Vă recomandăm să ciţiti şi totuldesprecasa.ro!

3.100,00 lei 2.899,00 lei
3.300,00 lei 3.269,00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: