Cele mai bune 10 centrale termice în condensare în 2021

Când vine vorba de alegerea unei centrale noi, probabil ați aflat deja că cele mai de calitate și rentabile sunt cazanele în condensare, mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelele vechi cu ardere standard.

Există zeci de opțiuni disponibile pentru fiecare categorie de preț, cu modele de cazane și prețuri ce variază începând de la 2.600 Lei, de până la 10 ori mai mult. Cu toate acestea, să știți exact ce să căutați poate fi dificil, așadar noi, cei din echipa CazaneCentrale.ro, am întocmit o listă cu cele mai populare, fiabile și de calitate modele de centrale termice în condensare în 2021

În acest ghid veți găsi cele mai bune mărci de centrale termice disponibile în România, cele mai bune opțiuni din fiecare categorie importantă și câteva sfaturi despre cum să alegeți cea mai bună opțiune pentru casa dvs. și, desigur, să economisiți cât mai mult. Din fericire, vă puteți restrânge opțiunile în funcție de casa, bugetul și locul în care locuiți și apoi, să alegeți pe baza unor factori precum costul, valoarea și garanția.

 • Un cazan de înaltă eficiență vă poate economisi până la aproximativ ~2.000 de Lei pe an, așadar o investiție mai scumpă poate fi amortizată încă din primul an dacă alegeți un model de calitate
 • Cele mai populare centrale din România sunt cele combi
 • Costul în raport cu calitatea medie, de obicei, este cuprins între 2.500 – 5.000 Lei
 • Cei mai buni producători de cazane sunt Immergas, Ferolli, Motan, Ariston, Vaillant și Viessmann 

Cu toate că avem zeci de modele de cazane din fiecare categorie, nu există o variantă care să se plieze absolut oricărui ambient. Cea mai bună centrală este cea care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dvs. specifice – oferind în același timp calitate și durabilitate în funcție de preț. 

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

Cele mai bune mărci de centrale

Alegerea unui cazan bun începe cu alegerea unui brand bun. Deși marca nu este singura de luat în considerare, este important să înțelegem că un brand cunoscut are deja un renume deoarece oferă calitate și durabilitate.

1. Ariston

Ariston este, fără nici o îndoială, în top când vine vorba de calitate și tehnologie inovativă. Este o companie respectată de centrale care fabrică soluții ușor de utilizat de încălzirea temperaturii și a apei de mai bine de 50 de ani. Marca Ariston face parte din grupul Ariston Thermo, una dintre cele mai importante mărci din lume în industria de încălzire a apei. Dedicată reproiectării și îmbunătățirii constante a produselor sale, Ariston nu este recomandat doar de experți și ingineri, ci și de o gamă largă de clienți din mai mult de 150 de țări.

Cunoscătorii descriu centralele Ariston ca fiind „produse inteligente”, deoarece au capacitatea de a învăța obiceiurile utilizatorilor și pot fi controlate prin intermediul aplicațiilor și smartphone-urilor pentru a optimiza simplitatea, precum și a maximiza nivelul de confort și economisirea de energie. Cu ajutorul modelelor combi, sistemelor și modelelor simple disponibile în diferite puteri de la 24 kW la 35 kW, este clar că Ariston și-a proiectat colecția de centrale pentru a se potrivi tuturor nevoilor oamenilor.

2. Viessmann

Aceste centrale pe gaz în condensație sunt printre cele mai eficiente cazane disponibile nu numai la noi, ci în întreaga lume. De asemenea, majoritatea au prețuri atractive în comparație cu alte cazane disponibile în România. De cele mai multe ori, oamenii au impresia că Viessmann sunt doar niște centrale ieftine. Însă nu și în cazul lor! Își permit aceste prețuri deoarece majoritatea componentelor și le produc singuri. Centralele Viessmann sunt printre dintre cele mai avansate cazane tehnologice disponibile în acest moment pe piață. 

În ceea ce privește supremația cazanelor de înaltă eficiență, Viessmann sunt lideri incontestabili în Germania și în cea mai mare parte a Europei cu o cotă de piață de aproape 70%. Germanii preferă calitatea și eficiența, în timp ce pentru români, prețul și reputația mărcii sunt cei mai mari factori motivaționali. Totuși, toate acestea se schimbă pe măsură ce cota de piață a mărcii Viessmann în România crește de la an la an.

În 2021, Viessmann a reușit să creeze o compatibilitate între centralele de generație nouă și sistemele de colectare a energiei solare.

Acum toți utilizatorii pot instala o aplicație dedicată, ViCare pentru a debloca funcții noi și pentru a putea administra sistemele și regimurile de încălzire folosind telefonul mobil. ViCare oferă informații despre tot ceea ce se întâmplă cu sistemul de încălzire, consum, randament și poate ajuta la reducerea costurilor.

3. Vaillant

Cazanele Vaillant cu motor german au o calitate extrem de bună și la fel ca și Bosch, au garanții fantastice și ingineri proprii dedicați relațiilor cu clienții, dacă este necesar. De asemenea, produc cazanele cu cea mai mare rată de încălzire de pe piață (au câștigat și un premiu). În ciuda faptului că este un brand german, piesele sunt întotdeauna disponibile și în România și, după părerea noastră, sunt printre cele mai bune mărci premium de pe piață.

4. Immergas

Immergas este unul dintre cei mai mari producători de centrale din Europa. Sunt în funcțiune de mai bine de jumătate de secol și au produs până în prezent peste 5 milioane de cazane, cu o capacitate de producție de până la 300.000 de cazane pe an. Atât în calitate, cât și în tehnologie, centralele Immergas oferă acum ratinguri de eficiență de peste 96,6%, crescând economiile la energie. Fiind fabricate în Italia, centralele Immergas nu doar că sunt de înaltă calitate și fiabilitate, ci și proiectate cu un accent deosebit asupra esteticii.

5. Motan

Cazanele MOTAN sunt fabricate pe baza proiectelor tehnice create pentru piața românească. Aceste cazane reunesc componente importate de cea mai bună calitate. Rezultatul: un produs finit care respectă calitatea standardelor internaționale, având avantajul adaptării la cerințele pieței locale, pentru a obține cea mai bună eficiență. Așadar, aceste centrale sunt extrem de potrivite pentru instalațiile din casele românești!

Anul 2021 a fost marcat de echipa de la Motan de un premiu pentru inovație, Ringie Technology Innovation pentru secțiunea de Industrie plastică pentru dezvoltarea unui nou model de uscător rapid. Producerea acestor echipamente va începe abia peste o scurtă perioadă de timp, dar premiul a fost acordat în 17 Martie, 2021. 

Ce spune asta despre un producător precum Motan? Că inovația nu are limite și că poți câștiga un premiu pe acest segment chiar și fără ca produsul tău să fie lansat pe scară largă.

6. Ferolli

Ferroli se mândrește cu producția internă, care vine ca o veste excelentă pentru clienți. De ce? Deoarece arată că brandul are un control complet și autonom nu numai asupra calității produselor sale, ci și asupra livrării și relațiilor post-vânzare cu clienții.

Compania se mândrește cu eficiență, accesibilitate și fiabilitate și fabrică intern centrale la prețuri competitive încă de la înființarea sa în Verona, Italia, în anii ’50. Ferroli ne-au adus beneficiile inovației italiene, precum și impresionante performanțe ecologice, servind piața din România de peste două decenii.

Deoarece foarte mulți utilizatori nu știu acest lucru, Ferroli oferă soluții excelente și pentru locuințele care nu au acces la gaze naturale sau altă formă de combustibil. Chiar și pentru cei care refuză să folosească combustibili solizi, Ferroli are o gamă de centrale electrice.

Deși este un regim de încălzire mai scump, o centrală electrică are și foarte multe avantaje. Programarea se face mult mai simplu, nu există emisii de noxe, sistemul este foarte silențios, iar programarea regimurilor de funcționare este mult mai simplă. 

Chiar și durata de viață crește mai mult. Vezi centralele electrice LEB TS!

Cele mai bune modele de centrale pe gaz în condensare în 2021

1. Ariston Alteas One Net

Dacă vă doriți calitate și un aspect premium ce se integrează luxurios în orice ambient, atunci aceasta centrală este exact ceea ce căutați pentru casa dvs. Alteas One Net este o centrală combi unică în condensare, care se evidențiază de toate celelalte modele de pe piață prin panoul său frontal din sticlă temperată neagră Ultrasafe, care îi conferă un finisaj modern de înaltă tehnologie. Are un asamblaj elegant cu o interfață digitală ce permite conectarea online la aplicația Ariston NET, economisind astfel cu până la 40% mai mult în comparație cu consumul unei centrale tradiționale.

Proiectată și fabricată de Ariston, această centrală combi are dimensiuni compacte și poate fi montată pe perete pentru a ajuta la economisirea spațiului în jurul casei tale. În ciuda dimensiunii sale compacte, acesta este un cazan extrem de puternic, varianta de 35kW fiind suficientă pentru a satisface cerințele de încălzire și apă caldă ale unei case mari cu 2 sau mai multe băi. De asemenea, este disponibilă și la puterea de 30kW, care este potrivită și pentru locuințe de dimensiuni mari. ALTEAS este, de asemenea, un cazan de înaltă eficiență, cu un rating ErP A+ și Boiler Plus de mare performanță.

Am ales-o ca fruntașă în clasament deoarece este vedeta noii game de cazane în condensare de la Ariston, fiind una dintre cele mai bune centrale termice existente pe piață:

Schimbătorul de căldură XTRATECH: Încălzire care durează

Tehnologia ONE de condensare oferă performanțe fiabile și de durată pentru confortul zilnic. Datorită noului design al schimbătorului de căldură XtraTech din oțel inoxidabil, secțiunea tubului se mărește, ceea ce asigură că apa circulă mai bine pentru a crește performanța de încălzire. Așadar, centrala va funcționa întotdeauna la fel ca în prima zi și după foarte mulți ani.

Conectare inteligentă cu Ariston NET și economii la superlativ

O nouă generație de conectivitate pentru a configura, gestiona și controla centrala cu ușurință, obținând o economie anuală de energie nemaivăzută pe piață, cu până la 40% mai mare față de consumul unei centrale obișnuite. 

Are Ecran LCD touchscreen și Sistem WIFI ce permit comunicarea cu centrala la distanţă prin aplicația gratuită Ariston NET.

Control total pentru confort maxim

Cazan în condensare cu design exclusiv, cu funcție automată și funcție de confort. Un set unic de funcții inteligente și inovatoare pentru a atinge rapid o temperatură stabilă, precum și o personalizare ușoară pentru a satisface fiecare dintre nevoile dvs. de confort.

Funcția CONFORT a centralei Ariston Alteas One poate furniza apă caldă menajeră instantaneu, economisind risipa de apă rece. Funcția „AUTO” permite adaptarea automată a temperaturii după vreme.

Amortizor de sunet îmbunătățit și cea mai nouă tehnologie de izolare fonică.

Eficiență maximă

 • Performanță crescută cu 142% față de seriile anterioare
 • Eficiența energetică este A+
 • Cel mai recent senzor de cameră Ariston CUBE
 • Sistem aprindere cu control automat al arderii și adaptabilitate la gaz pentru performanțe optimizate
 • Schimbător de căldură pentru maximizarea performanței Xtratech
 • Garanție 5 ani

2. Viessmann Vitodens 100-W 32 kW

Viessmann Vitodens 100-W în varianta 32 kW nu poate primi o introducere mai bună decât includerea ei în topul celor mai puternice centrale termice în condensare. Lansată proaspăt în 2021, Vitodens 100 32 kW este pur și simplu fără greșeală și mai mult decât perfectă pentru cei care nu vor să simtă că o centrală termică este responsabilă pentru încălzirea locuinței, ci o adevărată capodoperă inginerească.

Vitodens 100-W 32 kW are o durată de viață prelungită care poate fi foarte ușor argumentată la o simplă privire în lista componentelor și dă dovadă de o fiabilitate extraordinară. A mers foarte bine pe urmele predecesorului din anii precedenți, dar vine cu îmbunătățiri de ultimă oră. Design, eficiență și un rezultat în vânzări care nu lasă stocurile să se acumuleze. 

Iată de ce vrei și tu să cumperi Viessmann Vitodens 100-W 32 kW din 2021

 • Design-ul modern al anului 2021 care a dat startul trendului ecranelor mari din sticlă neagră de pe partea frontală a fost adăugat și pe Vitodens 100-W 32 kW. Comparativ cu modelul precedent unde nu s-a pus deloc accent pe un asemenea factor. Incorporat pe această bandă neagră se află un Display LCD ce servește administrării și controlului complet al centralei.
 • Noul Arzător MatriX-Plus – Arzător fabricat din oțel inoxidabil și o piesă tehnologică impresionantă care a rezultat în urma unui proces de dezvoltare și inovare cu investiții foarte mari. Este extrem de rezistent la temperaturi crescut, lucru care îi crește extrem de mult eficiența și durata de viață
 • Poate fi instalată într-un sistem de încălzire în pardoseală, caracteristică foarte cerută de către utilizatorii care își vor schimba modul de încălzire a locuinței. Vitodens 100-W 32 kW este o centrală în condensare hibrid.

Nu doar că poate comunica și cu un senzor amplasat în exteriorul locuinței pentru a optimiza încălzirea mai bine, dar nu se va face simțită nici în regimul de funcționare normal pe timp de sezon rece. Spre deosebire de modelele precedente care aveau o eficiență de 98%, Vitodens 100-W 32 kW poate scoate un scor impresionant de 108%. 

Să mai spunem și faptul că este foarte prietenoasă cu mediul înconjurător?

3. Viessmann Vitodens 050

Viessmann Vitodens intră în forță în categoria celor mai bune cazane în condensare la un „buget modest” și se ridică la un nivel de calitate și o fiabilitate cum foarte puține alte centrale din această gamă de preț o fac. 

Viessmann Vitodens 050 se ridică la standarde de calitate aproape imposibil de atins de alte centrale din aceeași categorie, respectând în același timp standardele de mediu în vigoare. Tehnologia de funcționare a acesteia permite un randament crescut și o eficiență foarte mare, reducând cu 30% consumul de energie.

Astfel, veți beneficia de cheltuieli mai mici la utilități prin simpla funcționare și utilizare a centralei, fără nici un alt sacrificiu sau efort. Investiția în produse ce utilizează noile tehnologii în domeniu este foarte rentabilă și vă va îmbunătăți radical viața de zi cu zi.

Centrala termică pe gaz Viessmann Vitodens asigură un confort deosebit în privinţa încălzirii şi preparării apei calde menajere, cu un raport calitate-preț deosebit de avantajos.

Schimbătorul de oțel inoxidabil Vitodens 050-W este robust și de încredere mai ceva ceva ca primul dvs. Nokia. Le mai țineți minte, nu? Vitodens este dotat cu caracteristici utile și care prelungesc durata de viață a cazanului:

 • Ultra-compact – doar 707 mm înălțime
 • Disponibil atât în varianta 24 kW, cât și de 33 kW
 • Schimbător de căldură Inox-Radial de înaltă calitate din oțel inoxidabil
 • Apă caldă instantanee
 • Eficiență ridicată – până la 98%
 • Emisii reduse de CO2 
 • Interfață digital cu ecran LCD
 • Compatibil cu termostate wireless
 • Un rating de eficiență energetică de top: A

Aceste caracteristici fac ca centrala Viessmann Vitodens 050-W să fie un Best-Buy garantat. Singurul motiv pentru care nu ar trebui să cumpărați un Viessmann Vitodens 050-W, este doar dacă decideți să mergeți pe sora ei mult mai impresionantă Viessmann Vitodens 100-W 32 kW de pe Locul 2.

4. Vaillant ecoTEC Pure

Acesta este un model cu un potențial foarte ridicat de economisire a energiei și costurilor. Centrala termică Vaillant este un produs durabil, fiabil și în același timp la un preț avantajos. Centrala ecoTEC Pure face economii cu până la 30% în comparație cu modelele anterioare și este perfectă dacă doriți să înlocuiți cazanale vechi, convenționale. Prețul este extrem de atractiv pentru calitatea incredibilă ce o oferă. 

Vine în două variante de 20 kW și 26 kW, așadar puteți să alegeți modelul în funcție de mărimea casei voastre. În funcție de model, centrala încălzește spații începând de la apartamente până la case cu suprafețe extinse.

De ce este, pe scurt, Vaillant ecoTEC Pure una dintre cele mai bune centrale de cumpărat pentru economii?

 • Utilizarea mai eficientă a tehnologiei de condensare, chiar și în modul pentru gătit cu apă caldă menajeră, permite modernizarea și raționalizarea eficientă a costurilor de energie, așadar făcând economii majore.
 • Schimbătorul principal de căldură făcut din oțel inoxidabil nu permite risipa de căldură.
 • Economie datorită rezervei suplimentare de energie pentru producția de apă caldă, ceea ce împiedică supradimensionarea capacității de încălzire a centralei.
 • Cu o economisire crescută cu 30% în comparație cu modelele anterioare, centrala ecoTEC Pure este ideală pentru înlocuirea încălzitoarelor vechi, convenționale.
 • Disponibilă în varianta combi pentru încălzire şi apă caldă menajeră.

Manipularea confortului

Cele două butoane de selecție „plus” și „minus” se folosesc pentru a seta sau pentru a citi informațiile de pe ecran. Mai mult, butonul de pornire și stângere (ON / OFF) îndeplinește și o funcție de resetare. Acest model de centrală termică în condensare Vaillant este disponibil în varianta combi pentru încălzire şi apă caldă menajeră.

Aqua-condens-System

Modernizarea și raționalizarea eficientă a costurilor de energie se datorează utilizării mult mai eficiente a tehnologiei de condensare, chiar și în modul pentru gătit cu apă caldă menajeră. Garanția siguranței perfecte este asigurată printr-un mecanism care, atunci când este activat, închide calea gazelor arse către sistemul de canalizare. Această centrală se poate conecta și dispozitivelor inteligente controlate prin internet datorită terminalului eBUS.

Aspect și eficiență energetică

Înfățișarea compactă și ergonomică permit montarea centralei în orice tip de cameră. Respectă directivele ecologice UE, având în același timp un consum redus de energie electrică datorită pompei integrate de încălzire de înaltă eficiență.

Aqua-Power-Plus pentru un confort optim de apă caldă

Supradimensionarea capacității de încălzire a centralei este împiedicată datorită sistemului Aqua-Power-Plus, care are o rezervă suplimentară de energie pentru producția de apă caldă. Centralele ecoTEC oferă o putere sporită de mai mult de 20% pentru confortul apei calde.

5. Ariston Genus One

Gama GENUS vine în două variante cât se poate versatile. Prima este ideală pentru încălzirea spațiilor ambientale de orice mărimi și a apei calde, însă clasa PREMIUM face față absolut tuturor cerințelor și celor mai mari suprafețe, inclusiv spațiile nerezidențiale. Să nu ne înțelegi greșit, ambele au ajuns în topul nostru datorită performanței lor excepționale! Am ales ambele variante pentru jumătatea clasamentului ca să se plieze, așadar, mai multor tipuri de bugete. Dacă e calitate și tehnologie performantă ceea ce vă doriți, atunci recomandăm să alegeți un Genus One în funcție de mărimea spațiului locuinței.

GENUS ONE NET sunt centrale ultra performante pe gaz în condensare și de înaltă încredere, proiectate și fabricate de Ariston ca o unitate compactă pentru perete ce excelează prin calitate și tehnologie.

Aceasta este o centrală extrem de eficientă, așa cum arată ratingul ErP de A + și Boilerul Plus. Un nivel de putere de 35 kW face ca unitatea să fie perfectă pentru casele mai mari, cu 2 sau mai multe băi și o cerere mai mare de încălzire și apă caldă. Gama GENUS ONE NET include, de asemenea, puteri de 24 kW și 30 kW pentru cerințe mai mici de încălzire și apă caldă.

 • Această unitate vine cu o varietate de caracteristici și beneficii, inclusiv: o pompă de înaltă eficiență cu o greutate de numai 29,7 kg, ceea ce face ca și cazanul să fie ușor de montat pe perete; spațiu suplimentar în cazan pentru a facilita instalarea, punerea în funcțiune și repararea; acces frontal ușor la toate componentele, precum și la piese; silențioasă în funcționare datorită unui amortizor nou de sunet și a celei mai noi tehnologii de izolare fonică și un ecran LCD ușor de utilizat, cu butoane tactile și o interfață uimitoare.
 • Centrala este dotată cu cea mai recentă tehnologie wireless Ariston, ceea ce o face capabilă să gestioneze zone de încălzire separate. Schimbătorul de căldură XTRATECH (patentat Ariston) este excepțional de robust datorită materialului de oțel inoxidabil din care este fabricat, oferind rezistență la coroziune (țevi cu 142% mai late pentru a permite trecerea mai eficientă a apei prin schimbătorul de căldură). Permite un transfer mai bun de căldură datorită schimbătorului de căldură îmbunătățit, testat pentru calitatea și utilizabilitatea siguranței.
 • Toate cazanele din seria ONE includ o funcție automată încorporată care îmbunătățește performanța cazanului și ajută eficiența energetică și o funcție COMFORT care asigură că apa conținută în schimbătorul de căldură secundar este preîncălzită. Activarea funcției COMFORT asigură că centrala poate furniza apă caldă menajeră aproape instantaneu când este necesar. Aceste caracteristici inovatoare mențin schimbătorul de căldură secundar încălzit în perioadele de inactivitate. Beneficiile acestei funcții includ timpul de așteptare redus la încălzire și o risipă mai mică de apă rece.
 • În plus, există, de asemenea, un sistem de control al combustiei care permite instalatorilor să selecteze pur și simplu setarea relevantă de gaz, iar cazanul va trece automat la gaz natural sau GPL fără alte dificultăți. 

Ca și cazan combi, acesta este tipul de centrală perfect pentru proprietăți atât mai mici, cu spațiu limitat, deoarece nu este nevoie de rezervoare sau cilindri externi, cât și pentru spații extinse, în varianta Premium. Garanția calității este asigurată, iar dvs. puteți avea liniștea că această unitate nu vă va dezamăgi niciodată.

6. Immergas Victrix Tera

Immergas, cu linia sa inovatoare, își mărește gama catalogului său, cu aceste centrale special concepute pentru persoanele care solicită atât calitate, practicalitate, cât și ușurință în utilizare. Toate cazanele Victrix TERA sunt în condensație și, mai ales, cu pre-amestecare, care permit economisirea facturilor la gaz. Dimensiunile sale foarte mici permit poziționarea centralelor practic peste tot, adaptându-se ușor la instalațiile noi sau la înlocuirea celor vechi. Pot fi montate și în exterior în spații parțial acoperite. Ce este incredibil la acest model este faptul că se potrivește excepțional în sistemele cu țevi tradiționale, dând randament în orice tip de locuință, veche sau nouă.

Vine în variantă combi cât și simplă, așadar, în funcție de buget, vă puteți alege o centrală pentru încălzirea temperaturii și a apei menajere sau numai pentru încălzirea locuinței. Prețul este extrem de atractiv, ideal pentru bugete mai modeste, însă calitatea Immergas nu lasă de dorit, mai ales la modelul Victrix TERA. Nu degeaba centralele Immergas sunt recomandate de absolut toți instalatorii și pricepuții în domeniu.

Centrala termică în condensare Immergas:

 • Performanța eficienței crescute se datorează modulului de condensare din oțel inoxidabil și noii pompe de circulație cu consum scăzut de energie. Susține și face față la instalații vechi sau noi, deci e ideală dacă vreți să schimbați centrala, însă nu și întreg sistemul de țevi prin casă;
 • Interfața principală dispune de butoane de reglare, butoane de selectare și de un afișaj LCD care arată starea de funcționare sau eventualele coduri de eroare. Cazanele VICTRIX TERA se pot conecta atât la termostate obișnuite, cât și cele smart/touchscreen;
 • Ecologică și practică: cele mai scăzute emisii de NOx (clasa 6) conform Standardelor Europene și cu 2 kg mai ușoară decât anteriorul Victrix EXA;
 • Modularea căldurii: de la 18% la 100%, Consum redus al pompei ErP, Sistem by-pass reglabil, Consum electric de stand-by redus;
 • Se poate monta atât în ​​interior, cât și în exterior în locuri semi protejate/acoperite;
 • Centrala Immergas vine cu un kit de protecție standard anti-îngheț până la -5°C (opțional și până la -15°C);
 • Integrare armonioasă în diferite tipuri de ambient;
 • Costurile de funcționare sunt reduse datorită controlului electronic, îmbunătățind astfel performanța cazanului. Având o eficiență sezonieră înaltă, centrala Immergas Victrix Tera funcționează atât cu gaz natural, cât și GPL.

7. Ariston Clas One 24kW

Centrala Clas One Combi este un cazan în condensare extrem de fiabil, cu o varietate de caracteristici și avantaje. Are o impresionantă cotă de eficiență de 90%, clasa A. Această centrală are o putere de 24kW, ceea ce o face perfectă pentru proprietățile mai mici. Fiind una dintre cele mai căutate centrale de apartament, acest cazan a fost special proiectat pentru a fi ergonomic, fiabil și ușor de montat pe perete.

Centrala pe gaz în condensație Ariston Clas One vine cu o funcție AUTO unică – folosită pentru a optimiza eficiența centralei și a sistemului de încălzire. Cercetările au arătat că face o economie de 6% mai mare comparativ cu cazanele fără această funcție. Schimbătorul de căldură cu o singură bobină îmbunătățit este robust și extrem de eficient, datorită suprafeței de condensare îmbunătățite și a performanțelor hidraulice sporite.

Această centrală a fost proiectată ca o unitate ușoară, ce poate fi montată cu spor în orice apartament. Cazanul are, de asemenea, o configurare simplă și un ecran cu codaj color. Toate aceste caracteristici ajută la o instalare mai rapidă și mai ușoară, economisind atât timp, cât și bani. 

 • Clas One vine cu o gamă largă de caracteristici și beneficii, inclusiv noul schimbător de căldură XTRATECH patentat Ariston, care este excepțional de robust datorită materialului de oțel inoxidabil din care este fabricat, oferind astfel rezistență la coroziune. (Țevi cu 142% mai late pentru a permite trecerea mai eficientă a apei prin schimbătorul de căldură). Dispune de căi navigabile mai largi care permit un transfer mai bun de căldură.
 • Acest model prezintă o suprafață de condensare crescută. Vine cu componente marca Ariston și este extrem de silențioasă datorită celei mai recente tehnologii Ariston de amortizare a sunetului. Este o centrală ideală, așadar, pentru cei care nu dispun de un spațiu prea mare și nu vor să fie deranjați de nici un zgomot. 
 • Fiind un cazan combi, este excelentă și pentru casele în care spațiul este mai limitat. Centrala Clas ONE este un model ergonomic datorită faptului că nu necesită un rezervor de apă sau un cilindru extern, deoarece dispune de tot ceea ce are nevoie centrala înăuntrul carcasei sale. Această achiziție excelentă are o garanție de 3 ani pentru a vă oferi liniște și confort și durabilitatea pe ani extinși. O alegere excepțională pentru apartamente!

Este disponibilă și în versiunile de 30 EU si 35 EU.

8. Motan Condens Plus 100

Deși este succesorul modelelor Motan MKDens, Motan Condens Plus 100 nu pare să fi împrumutat nimic de la fratele mai mic, iar noi suntem foarte fericiți că o astfel de centrală termică în condensare a ajuns în magazinul nostru. Motan Condens Plus 100 este disponibilă în trei variante, de 25 kW, 29 kW și 35 kW, toate având o garanție inclusă de 5 ani de zile.

Produsul marchează ciclul evolutiv al centralelor care îndeplinesc o funcție vitală de design. Într-o locuință din cea mai tehnologizată eră, centralele Motan vin și ele cu un aport satisfăcător. 

Motan Condens Plus 100 a investit foarte mult în customizarea părții frontale de pe cea mai nouă centrală în condensare și spre deosebire de concurență care a ales varianta mai ieftină a unei bare negre ce se întinde de la un capăt la celălalt al feței principale, Ecranul de culoare neagră are o forma de trapez rotunjit foarte atractiv pentru ochi. Va aduna foarte multe laude dacă va fi amplasată la vedere, lucru pe care te încurajăm să îl faci. 

De ce este Motan Condens Plus 100 recomandată de echipa noastră:

  • Are cele mai bune caracteristici de până acum atât din punct de vedere al performanței, dar și al design-ului, fiind vorba despre o centrală perfectă pentru apartamente mici, medii sau mari.
  • Ecranul din sticlă neagră ocupă mai bine de 30% din suprafața părții frontale a centralei, loc unde este încorporat și ecranul de 4,3 inch folosit pentru a porni, opri sau administra programele de încălzire. Totul se face prin comenzi tactile.
 • Schimbător de căldură CIRCOND VALMEX. Dacă accentul Italian nu vă spune nimic, tehnologia italiană pusă în acest schimbător de căldură o va face. Italia este unul dintre principalii concurenți la tehnologia Germană, cu rezultate excelente în ultimii ani.
 • O pereche de două schimbătoare de căldură pentru o eficiență maximă

Cu o eficiență de peste 105%, aspect etalon al anului 2021, Motan Condens Plus 100 are emisii de noxe reduse și se poate conecta la o sondă externă sau un cronotermostat. Această centrală în condensare este foarte ușor de montat în orice locuință. 

Dimensiuni: 750x400x345 mm

9. Ferroli Bluehelix Maxima

Centrala BlueHelix Maxima 28C - Încălzire smart și eficientă

Bluehelix Maxima este acea centrală termică la care te uiți direct cu uimire în momentul în care intri în magazin pregătit pentru achiziția unei soluții pentru sistemul tău de încălzire. Este printre primele centrale care a ajuns în topul vânzărilor când a fost lansată. A fost subiect de discuție și de laudă pentru influenceri de tech din România.

De ce se vinde Bluehelix Maxima atât de bine?

Este centrala în condensare cu unul dintre cele mai extravagante ansambluri de design de pe piață. La prima vedere, Bluehelix Maxima arată ca un echipament destul de greu de încadrat într-o categorie aparte. Un începător nu ar crede că este o centrală termică. Bluehelix Maxima este acoperită pentru 50% din partea frontală de sticlă neagră lucioasă care reflectă lumina.

Display-ul central de control este încastrat în sticlă și oferă utilizatorului informații sugestive într-un mod foarte exclusivist, despre regimul de încălzire pe care Bluehelix Maxima în rulează în acel moment. Administrarea programelor de încălzire se poate face direct de pe acest panou tactil. Ecranul este multicolor, foarte clar putând fi utilizat de toate categoriile de vârstă.

Inovație Ferroli pe o centrală revoluționară și accesibilă

 • Doar dacă incorporezi în sistem, termostatul CONNECT de la Ferroli, vei crește eficiența sistemului cu 4%. Termostatul poate fi controlat de la distanță prin aplicația dedicată FERROLI CONNECT sau direct prin apăsarea butoanelor tactile ale acestuia.
 • Nu ai nevoie de termostat exterior pentru ca Bluehelix Maxima să știe temperatura de afară. Centrala se conectează direct la rețeaua de internet din locuință și își preia singură informațiile legate de vreme.
 • Bluehelix Maxima are un sistem special de combustie, MULTI COMUSTION CONTROL care poate regla în mod autoadaptiv vana de gaz. Un avantaj enorm pentru rețelele care suferă de diferențe mari de presiune a gazului.
 • Centrala poate funcționa cu gaze naturale, dar și pe GPL.
 • Centrala oferă informații în timp real despre instalația de încălzire. Utilizatorul poate cere un diagnostic oricând dorește fiindu-i oferite informații despre Ardere, circuitul hidraulic sau mediul ambiant. Aici vorbim despre puterea arzătorului, starea flăcării, turația ventilatorului și alte informații pe care o centrală standard nu ți le poate oferi.

Merită să cumperi Bluehelix Maxima pentru locuința ta?

Este probabil cea mai bună decizie pe care o poți luat în materie de centrale termice care satisfac și nevoia de design, eficiență și preț scăzut. Te vei simți ca și cum folosești un gadget pentru sistemul tău de încălzire. 

Bluehelix Maxima este disponibilă în două variante: 28C și 34C.

10. Immergas Victrix Omnia

Deși ultima în clasamentul nostru, vrem să atenționăm cititorii că Immergas Victrix Omnia este una dintre cele mai bune centrale de la Immergas datorită eficienței sezoniere ridicate atât în producția de încălzire a ambientului, cât și în cea a apei calde (clasa A). Cazanele Victrix OMNIA cu condensare completă pot funcționa cu gaz natural sau GPL! Cu ce vine în plus această centrală pe gaz în condensație: oferă uscarea sigură a instalațiilor de încălzire în pardoseală cu funcția sa de uscare cu șapă, care poate fi făcută săptămânal.

Tehnologie de condensare inovatoare

Cazanele VICTRIX OMNIA în condesare completă au clasa de protecție electrică IPX5D. Poate îngheța protecția până la -5° C și are dimensiuni compacte. Este extrem de silențioasă și poate funcționa integrat și cu pompe de căldură hibride TRIO, fiind soluția ideală pentru toate instalațiile. Dacă o centrală la un preț modest este ceea ce căutați sau vreți să o înlocuiți pe cea veche, Victrix Omnia este alegerea corectă. 

Confort sporit și economii uriașe!

Centrala termică în condensare IMMERGAS VICTRIX 25 kW poate fi reglată foarte ușor cu noul panou, afișând toate stările de funcționare și codurile de eroare printr-un ecran digital iluminat. Oferă extra confort și economii la facturi datorită senzorului său de exterior.

Datorită noului schimbător de căldură din oțel inoxidabil, arzătorului, pompei de circulație cu consum redus, modulării adaptabile a flăcării de la 20% până la 100% și sistemului electronic de control al combustiei, centrala asigură eficiență ridicată de până la 106,8% în comparație cu modelul anterior.

Ecologică și prietenoasă cu mediul

Clasa ecologică 6 (Standardele europene UNI 297 și 483): cele mai reduse emisii de oxizi de azot (NOX). Tehnologie ecologică: respectă directivele europene ErP și ELD, permite realizarea unor clase de eficiență energetică ridicate în încălzirea și producția de apă caldă.

Raport calitate-preț EXCELENT


Recomandăm să analizați atent raporturile calitate-preț însă și kiturile sau accesoriile ce sunt recomandate pe lângă centrale. În funcție de dorințele și de bugetul dvs., puteți alege acum cu încredere și să mergeți la sigur cu una dintre recomandările noastre din acest top de centrale. Așteptăm în comentarii părerile și experiențele voastre pentru a-i ajuta mai departe și pe alții să facă alegerea corectă! 

Cu drag, 

Echipa CazaneCentrale.ro

Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit

11 păreri despre “Cele mai bune 10 centrale termice în condensare în 2021

 1. Ionut spune:

  Viessmann, Vaillant sunt marci de top, cu centrale bune. Din punctul meu de vedere cea mai tare centrala ramane Vitodens 100, iar varianta noua, aparuta anul acesta, este cea mai tare pe apa calda datorita functiei de mentinere. Functionarea este mult mai economica, arderea este controlata LamdaPro

 2. Dorin spune:

  Ariston Genus One: o mare mare porcarie!!! foarte economa, buna, daaar, cand se strica placa electronica, si se cam strica, stai tu cu garantia-n mana, si ea pe perete, si iarna e aici! cea mai mare porcarie de centrala si de firma!!!

 3. Marga spune:

  Nu înțeleg de ce se face atâta reclama centralei Ariston Alteas One??? A mea, cu 7 ani garanție, a facut o mulțime de probleme de la inceput. Specialistii mi-au spus că au defect la placa electronică, din fabricație! Nu recomand!!

 4. ALIN DORDEA spune:

  am mai spus de multe ori ..ariston si motan nu are cum sa fie peste vaillant..protherm ..immergas..nu au nici piesele de calitate ..nici fiabilitatea lor..in romania aristonul este mereu primul…nu are cum..cumparati un immergas omnia si veti vedea ce silentioase sint..nu fac reclama la nimeni am montat citeva…eu am protherm..va salut ..Alin..

 5. Aristotel skabut spune:

  Immergas este peste Ariston că marca..puteți întreba in Italia orice instalator de centrale…..Ariston piese electronice mai scumpe că immergas și electronică Italiana mai puțin fiabila că Immergas are Electronică Honeywell in Victrix Terra. Puteți căuta placa electronică Victrix Terra și placa electronică Genus one….diferența de până la 200 Ron.

 6. Radu spune:

  Recomand Ariston Genus One. Am doi ani de funcționare și chiar am un consum f mic de gaze. Față de vechiul Ariston este și mai puțin zgomotoasă. Sunt modele fiabile, altfel nu ofereau garanție 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: