Când vine vorba de alegerea unei centrale noi, probabil ați aflat deja că cele mai de calitate și rentabile sunt centralele în condensare, mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât modelele vechi cu ardere standard.

Există zeci de opțiuni disponibile pentru fiecare categorie de preț, cu modele de centrale și prețuri ce variază începând de la 2.600 Lei, de până la 10 ori mai mult. Cu toate acestea, să știți exact ce să căutați poate fi dificil, așadar noi, cei din echipa CazaneCentrale.ro, am întocmit o listă cu cele mai populare, fiabile și de calitate modele de centrale termice în condensare în 2024

În acest ghid veți găsi cele mai bune mărci de centrale termice disponibile în România, cele mai bune opțiuni din fiecare categorie importantă și câteva sfaturi despre cum să alegeți cea mai bună opțiune pentru casa dvs. și, desigur, să economisiți cât mai mult. Din fericire, vă puteți restrânge opțiunile în funcție de casa, bugetul și locul în care locuiți și apoi, să alegeți pe baza unor factori precum costul, valoarea și garanția.

 • O centrală de înaltă eficiență vă poate economisi până la aproximativ ~2.500 de Lei pe an, așadar o investiție mai scumpă poate fi amortizată încă din primul an dacă alegeți un model de calitate
 • Cele mai populare centrale din România sunt cele combi
 • Costul în raport cu calitatea medie, de obicei, este cuprins între 3.000 – 6.000 Lei
 • Cei mai buni producători de centrale sunt Immergas, Ariston, Viessmann, Vaillant, Motan și Ferroli

Cu toate că avem zeci de modele de centrale din fiecare categorie, nu există o variantă care să se plieze absolut oricărui ambient. Cea mai bună centrală este cea care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dvs. specifice – oferind în același timp calitate și durabilitate în funcție de preț. 

Transport Gratuit
Transport Gratuit
-2%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 4.199,00 lei.Prețul curent este: 4.099,00 lei.
-1%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 4.190,00 lei.Prețul curent este: 4.149,00 lei.
-2%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 6.449,00 lei.Prețul curent este: 6.335,00 lei.

Cuprins:

Cele mai bune mărci de centrale

Alegerea unei centrale bune începe cu alegerea unui brand bun. Deși marca nu este singura de luat în considerare, este important să înțelegem că un brand cunoscut are deja un renume deoarece oferă calitate și durabilitate.

1. Ariston

Sustenabilitate Știai că în urmă cu nici 2 ani, cei de la Ariston au trecut printr-o reactualizare a brandului și au schimbat principii importante de business pentru a susține cât mai mult fenomenul sustenabilității? Aceștia au schimbat identitatea vizuală, sunt susținători activi ai siguranței mediului înconjurător, iar asta se reflectă foarte puternic și în produsele pe care le lansează. Ariston rămâne și în 2024 un brand mai mult decât apreciat de către echipa noastră.

Ariston este, fără nici o îndoială, în top când vine vorba de calitate și tehnologie inovativă. Este o companie respectată de centrale care fabrică soluții ușor de utilizat de încălzirea temperaturii și a apei de mai bine de 50 de ani. Marca Ariston face parte din grupul Ariston Thermo, una dintre cele mai importante mărci din lume în industria de încălzire a apei. Dedicată reproiectării și îmbunătățirii constante a produselor sale, Ariston nu este recomandat doar de experți și ingineri, ci și de o gamă largă de clienți din mai mult de 150 de țări.

Cunoscătorii descriu centralele Ariston ca fiind „produse inteligente”, deoarece au capacitatea de a învăța obiceiurile utilizatorilor și pot fi controlate prin intermediul aplicațiilor și smartphone-urilor pentru a optimiza simplitatea, precum și a maximiza nivelul de confort și economisirea de energie. Cu ajutorul modelelor combi, sistemelor și modelelor simple disponibile în diferite puteri de la 24 kW la 35 kW, este clar că Ariston și-a proiectat colecția de centrale pentru a se potrivi tuturor nevoilor oamenilor.

2. Viessmann

Știați că? Viessmann oferă acces la aplicații moderne tuturor clienților și beneficiarilor? În portofoliul celor de la Viessmann sunt incluse mai multe aplicații care te ajută să ai un control mult mai facil asupra tuturor sistemelor de centralizare, al dispozitivelor și al componentelor sistemului tău de încălzire. ViCare App este o aplicație recunoscută pentru economia de energie pe care o face posibilă în orice locuință. Vitotrol App este aplicație dedicată pentru control de la distanță al centralelor termice, compatibilă atât cu iPhone, cât și cu Android. 

Vitofloor este aplicația dedicată pentru utilizatorii de sisteme de încălzire în pardoseală, putând fi conectată la Wi-Fi. Aplicația oferă o mulțime de funcții speciale care cresc substanțial confortul de utilizare și administrare.

Aceste centrale pe gaz în condensație sunt printre cele mai eficiente cazane disponibile nu numai la noi, ci în întreaga lume. De asemenea, majoritatea au prețuri atractive în comparație cu alte centrale disponibile în România. De cele mai multe ori, oamenii au impresia că Viessmann sunt doar niște centrale ieftine. Însă nu și în cazul lor! Își permit aceste prețuri deoarece majoritatea componentelor și le produc singuri. Centralele Viessmann sunt printre dintre cele mai avansate cazane tehnologice disponibile în acest moment pe piață. 

În ceea ce privește supremația centralelor de înaltă eficiență, Viessmann sunt lideri incontestabili în Germania și în cea mai mare parte a Europei cu o cotă de piață de aproape 70%. Germanii preferă calitatea și eficiența, în timp ce pentru români, prețul și reputația mărcii sunt cei mai mari factori motivaționali. Totuși, toate acestea se schimbă pe măsură ce cota de piață a mărcii Viessmann în România crește de la an la an.

În 2021, Viessmann a reușit să creeze o compatibilitate între centralele de generație nouă și sistemele de colectare a energiei solare.

Acum toți utilizatorii pot instala o aplicație dedicată, ViCare pentru a debloca funcții noi și pentru a putea administra sistemele și regimurile de încălzire folosind telefonul mobil. ViCare oferă informații despre tot ceea ce se întâmplă cu sistemul de încălzire, consum, randament și poate ajuta la reducerea costurilor.

3. Vaillant

Centralele Vaillant cu motor german au o calitate extrem de bună și la fel ca și Bosch, au garanții fantastice și ingineri proprii dedicați relațiilor cu clienții, dacă este necesar. De asemenea, produc centralele cu cea mai mare rată de încălzire de pe piață (au câștigat și un premiu). În ciuda faptului că este un brand german, piesele sunt întotdeauna disponibile și în România și, după părerea noastră, sunt printre cele mai bune mărci premium de pe piață.

Pentru a dovedi eficiența tehnologică, echipa de la Vaillant a devenit un competitor redutabil al sistemelor de încălzire din viitor. Dezvoltarea tehnologiilor de ardere a hidrogenului este o ambiție a echipei Vaillant, care în 2023 deja afirmă cu încredere utilizarea unor astfel de tehnologii care pot permite centralelor termice arderea unui amestec de combustibil cu 20% hidrogen.

4. Immergas

Immergas este unul dintre cei mai mari producători de centrale din Europa. Sunt în funcțiune de mai bine de jumătate de secol și au produs până în prezent peste 5 milioane de centrale, cu o capacitate de producție de până la 300.000 de centrale pe an. Atât în calitate, cât și în tehnologie, centralele Immergas oferă acum ratinguri de eficiență de peste 96,6%, crescând economiile la energie. Fiind fabricate în Italia, centralele Immergas nu doar că sunt de înaltă calitate și fiabilitate, ci și proiectate cu un accent deosebit asupra esteticii.

Având aceste cifre în minte, în 2024, cei de la Immergas au deja un obiectiv important atins. Au reușit să vândă un număr total de 8 milioane de centrale termice. Cea mai nouă inovație din gama Immergas este ceva ce echipa internă a producătorului a ținut să ofere întregii lumi este Hercules Solar 26. O adevărată inovație în adevăratul sens al cuvântului. Are o capacitate foarte mare de producție fiind capabilă să satisfacă nevoia de consum a unui număr mare de consumatori fiind echipată și cu un separator hidraulic, o vană de prioritate și un număr minim de 2 pompe.

5. Motan

Implicarea Motan – Dacă ești tânăr și te pasionează tehnologia, dar îți place și să te informezi singur cu privire la lucrurile care te preocupă, este posibil ca Motan să fie unul dintre producătorii tăi favoriți. Motan este un producător care oferă comunității sale și chiar celor interesați de cum pot fi mai eficienți, o secțiune de Tips&Tricks, disponibilă pe website-ul oficial, unde poți citit despre cum să ai cel mai eficient sistem de încălzire pe bază de centrală. Motan a publicat aici ghiduri și explicații despre filtre antimagnetită, butelii și multe alte sfaturi pentru cum îți poți face locuința să fie încălzită cât mai bine.

Centralele MOTAN sunt fabricate pe baza proiectelor tehnice create pentru piața românească. Aceste centrale reunesc componente importate de cea mai bună calitate. Rezultatul: un produs finit care respectă calitatea standardelor internaționale, având avantajul adaptării la cerințele pieței locale, pentru a obține cea mai bună eficiență. Așadar, aceste centrale sunt extrem de potrivite pentru instalațiile din casele românești!

Anul 2021 a fost marcat de echipa de la Motan de un premiu pentru inovație, Ringie Technology Innovation pentru secțiunea de Industrie plastică pentru dezvoltarea unui nou model de uscător rapid. Producerea acestor echipamente va începe abia peste o scurtă perioadă de timp, dar premiul a fost acordat în 17 Martie, 2021. 

Ce spune asta despre un producător precum Motan? Că inovația nu are limite și că poți câștiga un premiu pe acest segment chiar și fără ca produsul tău să fie lansat pe scară largă.

6. Ferolli

Ferroli se mândrește cu producția internă, care vine ca o veste excelentă pentru clienți. De ce? Deoarece arată că brandul are un control complet și autonom nu numai asupra calității produselor sale, ci și asupra livrării și relațiilor post-vânzare cu clienții.

Compania se mândrește cu eficiență, accesibilitate și fiabilitate și fabrică intern centrale la prețuri competitive încă de la înființarea sa în Verona, Italia, în anii ’50. Ferroli ne-au adus beneficiile inovației italiene, precum și impresionante performanțe ecologice, servind piața din România de peste două decenii.

Deoarece foarte mulți utilizatori nu știu acest lucru, Ferroli oferă soluții excelente și pentru locuințele care nu au acces la gaze naturale sau altă formă de combustibil. Chiar și pentru cei care refuză să folosească combustibili solizi, Ferroli are o gamă de centrale electrice.

Deși este un regim de încălzire mai scump, o centrală electrică are și foarte multe avantaje. Programarea se face mult mai simplu, nu există emisii de noxe, sistemul este foarte silențios, iar programarea regimurilor de funcționare este mult mai simplă. 

Chiar și durata de viață crește mai mult.

Sfaturi ÎNAINTE de achiziția unei centrale termice pe gaz în 2024

Avem pentru 10 recomandări de cele mai bune centrale termice din 2024 gata să fie achiziționate, dar știi deja că nu putem să te lăsăm să te decizi fără să te ajutăm să îți dai seama care este cea mai bună centrală termică din 2024 pentru tine și familia ta. Nu este important doar ca aceasta să aibă cele mai eficiente tehnologii, să fie cel mai nou model sau să aibă cel mai mare preț. Ea trebuie să satisfacă nevoile tale și ale familiei tale. Așa că iată cele mai importante sfaturi de care trebuie să ții cont înainte să achiziționezi o centrală termică:

 • Tipul/Modelul Centralei – Cu toții suntem diferiți și avem nevoi diferite care pot fi îndeplinite de anumite produse. În cazul unei centrale termice, modelul și tipul de centrală au un impact major deoarece sunt concepute pentru a fi cât mai potrivite în medii diferite. Alege o centrală pe gaz natural dacă locuiești într-un apartament sau într-o zonă urbană aglomerată, la bloc. Dacă ești independent, în mediul rural și nu vrei să depinzi de rețeaua publică de gaz, cu siguranță vei avea nevoie de o centrală pe combustibil solid, cu lemne de exemplu.
 • Puterea centralei termice – Încă un lucru tehnic de care trebuie să ai grijă atunci când cumperi o centrală termică este puterea acesteia. Cu cât locuința sau spațiul unde sistemul va fi instalat, este mai mare, cu atât ai nevoie de o centrală termică mai puternică. Pentru un apartament de 2 camere, o centrală de 24 kW este mai mult decât potrivită. Găsești mai multe variante în acest ghid.
 • Bugetul – Nu începe niciodată sesiunea de cumpărături sau nu face nicio achiziție până când nu ai înțeles foarte clar care sunt costurile pentru o astfel de centrală, sistemul care trebuie instalat în locuință și mentenanța pe care va trebui să o faci odată cu trecerea timpului.
 • Spațiul liber din locuință – Evident, înainte de a pune ochii pe una dintre aceste centrale termice, este mai mult decât necesar să știi unde o vei monta. Centralele termice nu au nevoie de foarte mult spațiu, dar există anumite particularități care s-ar putea să devină inconveniente, cum ar fi instalarea întregului ansamblu de țevi pentru agentul termic. Poți alege o centrală termică mai compactă pentru locuințele mai mici sau centrale pe lemne voluminoase dacă ai deja o cameră tehnică unde aceasta poate fi montată.

Accesorii și componente – Durata de viață a centralei și a întregului sistem este foarte importantă. Din punct de vedere financiar, dar și al confortului, trebuie să învestești și într-un set de filtre care nu te vor proteja doar pe tine oferindu-ți apă menajeră curată, dar vor proteja și sistemul împotriva depunerilor de calcar, magnetită și alte reziduuri.

Cele mai bune modele de centrale pe gaz în condensare în 2024

1. Ariston Alteas One+ Net

Dacă vă doriți calitate și un aspect premium ce se integrează luxurios în orice ambient, atunci aceasta centrală este exact ceea ce căutați pentru casa dvs. Alteas One Net este o centrală combi unică în condensare, care se evidențiază de toate celelalte modele de pe piață prin panoul său frontal din sticlă temperată neagră Ultrasafe, care îi conferă un finisaj modern de înaltă tehnologie. Are un asamblaj elegant cu o interfață digitală ce permite conectarea online la aplicația Ariston NET, economisind astfel cu până la 40% mai mult în comparație cu consumul unei centrale tradiționale.

Proiectată și fabricată de Ariston, această centrală combi are dimensiuni compacte și poate fi montată pe perete pentru a ajuta la economisirea spațiului în jurul casei tale. În ciuda dimensiunii sale compacte, această centrală extrem de puternică, varianta de 35kW fiind suficientă pentru a satisface cerințele de încălzire și apă caldă ale unei case mari cu 2 sau mai multe băi. De asemenea, este disponibilă și la puterea de 30kW, care este potrivită și pentru locuințe de dimensiuni mari. ALTEAS este, de asemenea, o centrală de înaltă eficiență, cu un rating ErP A+ și Boiler Plus de mare performanță.

Posibilitatea de control și componenta Smart a noilor centrale Ariston a reușit să ducă controlul de la distanță la un nou nivel tehnologic. Controlul de la distanță este de domeniul trecutului acum că putem să dăm comenzi pentru administrarea programelor de încălzire folosind doar vocea. Alteas One+ Net poate fi acum controlată vocal folosind asistenții virtuali din locuință precum Google Assistant sau Amazon Alexa.

Am ales-o ca fruntașă în clasament deoarece este vedeta noii game de centrale în condensare de la Ariston, fiind una dintre cele mai bune centrale termice existente pe piață:

Schimbătorul de căldură XTRATECH: Încălzire care durează

Tehnologia ONE de condensare oferă performanțe fiabile și de durată pentru confortul zilnic. Datorită noului design al schimbătorului de căldură XtraTech din oțel inoxidabil, secțiunea tubului se mărește, ceea ce asigură că apa circulă mai bine pentru a crește performanța de încălzire. Așadar, centrala va funcționa întotdeauna la fel ca în prima zi și după foarte mulți ani.

Conectare inteligentă cu Ariston NET și economii la superlativ

O nouă generație de conectivitate pentru a configura, gestiona și controla centrala cu ușurință, obținând o economie anuală de energie nemaivăzută pe piață, cu până la 40% mai mare față de consumul unei centrale obișnuite. 

Are Ecran LCD touchscreen și Sistem WIFI ce permit comunicarea cu centrala la distanţă prin aplicația gratuită Ariston NET.

Control total pentru confort maxim

Centrală

în condensare cu design exclusiv, cu funcție automată și funcție de confort. Un set unic de funcții inteligente și inovatoare pentru a atinge rapid o temperatură stabilă, precum și o personalizare ușoară pentru a satisface fiecare dintre nevoile dvs. de confort.

Funcția CONFORT a centralei Ariston Alteas One poate furniza apă caldă menajeră instantaneu, economisind risipa de apă rece. Funcția „AUTO” permite adaptarea automată a temperaturii după vreme.

Amortizor de sunet îmbunătățit și cea mai nouă tehnologie de izolare fonică.

Eficiență maximă

 • Performanță crescută cu 142% față de seriile anterioare
 • Eficiența energetică este A+
 • Cel mai recent senzor de cameră Ariston CUBE
 • Sistem aprindere cu control automat al arderii și adaptabilitate la gaz pentru performanțe optimizate
 • Schimbător de căldură pentru maximizarea performanței Xtratech
 • Garanție 5 ani

De ce iubesc utilizatorii Ariston Alteas One+ Net

 • Poate fi cea mai bună centrală termică pe gaz pentru mulți români
 • Oferă un design plăcut datorită construcției și culorii negre
 • Este o centrală dintr-o gamă foarte performantă, dar accesibilă la preț
 • Este disponibilă în variante de până la 35kW
 • Este o centrală pentru care primești 7 ani de Garanție
 • Are kit-ul de evacuare inclus direct de la achiziție, fără costuri adiționale
 • Se potrivește perfect într-o locuință cu tentă modernă

2. Viessmann Vitodens 100-W 32 kW

Viessmann Vitodens 100-W în varianta 32 kW nu poate primi o introducere mai bună decât includerea ei în topul celor mai puternice centrale termice în condensare. Lansată proaspăt în 2021, Vitodens 100 32 kW este pur și simplu fără greșeală și mai mult decât perfectă pentru cei care nu vor să simtă că o centrală termică este responsabilă pentru încălzirea locuinței, ci o adevărată capodoperă inginerească.

Vitodens 100-W 32 kW are o durată de viață prelungită care poate fi foarte ușor argumentată la o simplă privire în lista componentelor și dă dovadă de o fiabilitate extraordinară. A mers foarte bine pe urmele predecesorului din anii precedenți, dar vine cu îmbunătățiri de ultimă oră. Design, eficiență și un rezultat în vânzări care nu lasă stocurile să se acumuleze. 

Iată de ce vrei și tu să cumperi Viessmann Vitodens 100-W 32 kW din 2021

 • Design-ul modern al anului 2021 care a dat startul trendului ecranelor mari din sticlă neagră de pe partea frontală a fost adăugat și pe Vitodens 100-W 32 kW. Comparativ cu modelul precedent unde nu s-a pus deloc accent pe un asemenea factor. Incorporat pe această bandă neagră se află un Display LCD ce servește administrării și controlului complet al centralei.
 • Noul Arzător MatriX-Plus – Arzător fabricat din oțel inoxidabil și o piesă tehnologică impresionantă care a rezultat în urma unui proces de dezvoltare și inovare cu investiții foarte mari. Este extrem de rezistent la temperaturi crescut, lucru care îi crește extrem de mult eficiența și durata de viață
 • Poate fi instalată într-un sistem de încălzire în pardoseală, caracteristică foarte cerută de către utilizatorii care își vor schimba modul de încălzire a locuinței. Vitodens 100-W 32 kW este o centrală în condensare hibrid.

Nu doar că poate comunica și cu un senzor amplasat în exteriorul locuinței pentru a optimiza încălzirea mai bine, dar nu se va face simțită nici în regimul de funcționare normal pe timp de sezon rece. Spre deosebire de modelele precedente care aveau o eficiență de 98%, Vitodens 100-W 32 kW poate scoate un scor impresionant de 108%. 

Să mai spunem și faptul că este foarte prietenoasă cu mediul înconjurător?

De ce iubesc utilizatorii Centrala termică Vitodens 100-W 32 kW?

 • Este o centrală termică simplă, foarte tehnologizată, cu interfață plăcută și simplă
 • Face parte din gama de centralei noi de la Viessmann
 • Vitodens 100-W este o centrală foarte silențioasă, potrivită în locuințe mici unde se află copii
 • Schimbătorul de căldură este poreclit “inima” centralei chiar de către echipa Viessmann
 • Display-ul este negru, cu informații afișate digital, oferind un aspect plăcut

3. Viessmann Vitodens 050 19 kW

         

Viessmann Vitodens intră în forță în categoria celor mai bune centrale în condensare la un „buget modest” și se ridică la un nivel de calitate și o fiabilitate cum foarte puține alte centrale din această gamă de preț o fac. 

Viessmann Vitodens 050 se ridică la standarde de calitate aproape imposibil de atins de alte centrale din aceeași categorie, respectând în același timp standardele de mediu în vigoare. Tehnologia de funcționare a acesteia permite un randament crescut și o eficiență foarte mare, reducând cu 30% consumul de energie.

Astfel, veți beneficia de cheltuieli mai mici la utilități prin simpla funcționare și utilizare a centralei, fără nici un alt sacrificiu sau efort. Investiția în produse ce utilizează noile tehnologii în domeniu este foarte rentabilă și vă va îmbunătăți radical viața de zi cu zi.

Centrala termică pe gaz Viessmann Vitodens asigură un confort deosebit în privinţa încălzirii şi preparării apei calde menajere, cu un raport calitate-preț deosebit de avantajos.

Schimbătorul de oțel inoxidabil Vitodens 050 19 kW este robust și de încredere mai ceva ceva ca primul dvs. Nokia. Le mai țineți minte, nu? Vitodens este dotat cu caracteristici utile și care prelungesc durata de viață a cazanului:

 • Raportul dintre preț și tehnologia echipată pe centrală este unul excelent
 • Durabilitatea și eficiența sunt asigurate de către schimbătorul de căldură Inox-Radial fabricat din oțel inoxidabil
 • Arzătorul MatriX-Plus dispune de un control al regulatorului de combustie integrag Lambda Pro, al cărui emisii sunt la nivel minim, eficiența fiind sporită.
 • Display-ul face ca experiența de utilizare să fie mult mai intuitivă, simplă și ușor de înțeles pentru utilizator.
 • Centrala poate fi conectată la internet și controlată de la distanță. Viessmann pune la dispoziție tuturor utilizatorilor un număr mare de aplicații inteligente.
 • Este o centrală excelentă pentru locurile cu spațiu limitat, fiind potrivită în spații unde locuisc mai mulți copii sau bătrâni.
 • Probabil cea mai potrivită centrală pentru utilizatorii care își doresc să înlocuiască vechiul sistem. Acest lucru se datorează capacității acestei centrale de a fi instalată la o înălțime apropiată de sol.

Aceste caracteristici fac ca centrala Viessmann Vitodens 050 19 kW să fie un Best-Buy garantat. Singurul motiv pentru care nu ar trebui să cumpărați un Viessmann Vitodens 050-W, este doar dacă decideți să mergeți pe sora ei ceva mai impresionantă Viessmann Vitodens 100-W 32 kW de pe Locul 2.

4. Vaillant ecoTEC Pure

Acesta este un model cu un potențial foarte ridicat de economisire a energiei și costurilor. Centrala termică Vaillant este un produs durabil, fiabil și în același timp la un preț avantajos. Centrala ecoTEC Pure face economii cu până la 30% în comparație cu modelele anterioare și este perfectă dacă doriți să înlocuiți centralele vechi, convenționale. Prețul este extrem de atractiv pentru calitatea incredibilă ce o oferă. 

Vine în două variante de 20 kW și 26 kW, așadar puteți să alegeți modelul în funcție de mărimea casei voastre. În funcție de model, centrala încălzește spații începând de la apartamente până la case cu suprafețe extinse.

De ce este, pe scurt, Vaillant ecoTEC Pure una dintre cele mai bune centrale de cumpărat pentru economii?

 • Utilizarea mai eficientă a tehnologiei de condensare, chiar și în modul pentru gătit cu apă caldă menajeră, permite modernizarea și raționalizarea eficientă a costurilor de energie, așadar făcând economii majore.
 • Schimbătorul principal de căldură făcut din oțel inoxidabil nu permite risipa de căldură.
 • Economie datorită rezervei suplimentare de energie pentru producția de apă caldă, ceea ce împiedică supradimensionarea capacității de încălzire a centralei.
 • Cu o economisire crescută cu 30% în comparație cu modelele anterioare, centrala ecoTEC Pure este ideală pentru înlocuirea încălzitoarelor vechi, convenționale.
 • Disponibilă în varianta combi pentru încălzire şi apă caldă menajeră.

Manipularea confortului

Cele două butoane de selecție „plus” și „minus” se folosesc pentru a seta sau pentru a citi informațiile de pe ecran. Mai mult, butonul de pornire și stângere (ON / OFF) îndeplinește și o funcție de resetare. Acest model de centrală termică în condensare Vaillant este disponibil în varianta combi pentru încălzire şi apă caldă menajeră.

Aqua-condens-System

Modernizarea și raționalizarea eficientă a costurilor de energie se datorează utilizării mult mai eficiente a tehnologiei de condensare, chiar și în modul pentru gătit cu apă caldă menajeră. Garanția siguranței perfecte este asigurată printr-un mecanism care, atunci când este activat, închide calea gazelor arse către sistemul de canalizare. Această centrală se poate conecta și dispozitivelor inteligente controlate prin internet datorită terminalului eBUS.

Aspect și eficiență energetică

Înfățișarea compactă și ergonomică permit montarea centralei în orice tip de cameră. Respectă directivele ecologice UE, având în același timp un consum redus de energie electrică datorită pompei integrate de încălzire de înaltă eficiență.

Aqua-Power-Plus pentru un confort optim de apă caldă

Supradimensionarea capacității de încălzire a centralei este împiedicată datorită sistemului Aqua-Power-Plus, care are o rezervă suplimentară de energie pentru producția de apă caldă. Centralele ecoTEC oferă o putere sporită de mai mult de 20% pentru confortul apei calde.

5. Ariston Genus One

Pe locul 5 în topul nostru dedicat găsim Centrala Ariston Genus One+ Wi-Fi, un model ce reprezintă vârful tehnologiei și inovației în încălzirea locuinței. Ariston, un nume de referință în domeniul tehnologiei termice, aduce pe piață o soluție avansată care promite nu doar eficiență și durabilitate, ci și o integrare inteligentă în casa modernă.

Centrala Ariston Genus One+ Wi-Fi – Un Ecosistem Termic Avansat

Ariston Genus One+ nu se limitează la a fi o simplă centrală termică; ea redefinește conceptul de confort termic prin introducerea unei case inteligente. Cu ajutorul conectivității Wi-Fi și a controlului vocal compatibil cu Amazon Alexa și Google Assistant, Ariston transformă modul în care interacționăm cu sistemele de încălzire. Gestionează-ți confortul termic direct de pe smartphone sau prin comenzi vocale, fără efort și cu o precizie desăvârșită.

Inovație și Performanță

 • Compatibilitate H2 Ready: Pregătită pentru viitor, centrala poate opera cu amestecuri de gaze naturale îmbogățite cu până la 20% hidrogen, demonstrând angajamentul Ariston pentru sustenabilitate și inovație.
 • Control Vocal: Accesează funcții avansate prin integrarea perfectă cu sistemele de asistență vocală pentru o gestionare eficientă și comodă.
 • Nivel de Zgomot Redus: Cu un nivel de zgomot de doar 46 dB(A), centrala oferă performanță într-un mod discret, asigurând un mediu liniștit în casa ta.

Avantaje și Beneficii Alese

Eficiența energetică este la inima designului Genus One+, centrala fiind clasificată în clasa A de energie. Aceasta înseamnă nu doar un impact redus asupra mediului, ci și economii considerabile la facturile de utilități. Cu un raport de modulare impresionant de 1:10, centrala se adaptează perfect nevoilor tale, maximizând eficiența și confortul.

Funcțiile de AUTO, CONFORT, ÎNGRIJIRE și PROGRAMARE ORĂ oferă un control personalizat al căldurii în casa ta, asigurând un mediu ideal pentru toți membrii familiei, inclusiv copii și animale de companie. În plus, schimbătorul de căldură XtraTechTM din oțel inoxidabil, rezultat al ani de cercetare, garantează o durabilitate și fiabilitate fără compromis.

Centrala Ariston Genus One+ Wi-Fi este mai mult decât un simplu echipament de încălzire; este un partener de încredere în crearea unui mediu de locuit confortabil, eficient și inteligent. Adoptând această tehnologie de ultimă oră, te vei bucura de avantajele unei centrale termice care se ridică la înălțimea așteptărilor moderne, oferindu-ți controlul total asupra confortului tău termic.

6. Immergas Victrix Tera V2 24/28 kW

Acest model reprezintă o combinație ideală între eficiență energetică și design contemporan, fiind conceput să răspundă nevoilor utilizatorilor moderni care doresc o soluție de încălzire avansată și sustenabilă.

Centrala termică Immergas Victrix Tera V2 24/28 kW – Eficiență și Design

Echipată cu tehnologie de condensare de ultimă generație, centrala termică Victrix Tera V2 24/28 kW oferă o optimizare remarcabilă a consumului de energie și o reducere semnificativă a emisiilor, conformându-se standardelor europene ErP. Cu un randament sezonier de până la 94%, această centrală stabilește noi benchmark-uri în eficiența energetică.

Caracteristici cheie care diferențiază modelul Victrix Tera V2:

 • Design Modern: Se integrează armonios în orice spațiu datorită aspectului său elegant.
 • Performanță Înaltă: Beneficiază de schimbătoare de căldură din INOX, garantând durabilitate și eficiență maximă.
 • Interfață Prietenoasă: Display-ul LCD modern facilitează controlul intuitiv al funcțiilor centralei.
 • Opțiuni de Instalare Flexibile: Permite racordarea la coșuri de fum sub presiune pozitivă prin adăugarea unui kit opțional.
 • Compatibilitate cu Hidrogen: Pregătită pentru viitor, această centrală acceptă amestecuri de până la 20% hidrogen.
 • Vas de Expansiune Generos: Oferă un echilibru hidraulic optim cu un vas de expansiune de 10 litri.

Avantaje și Beneficii:

Investiția într-o centrală termică Immergas Victrix Tera V2 nu numai că asigură economii semnificative pe termen lung, dar și un confort sporit fără compromisuri. Manevrabilitatea și versatilitatea în montaj, împreună cu clasificarea ecologică de nivel 6, confirmă angajamentul Immergas față de protecția mediului și eficiență energetică superioară.

Date tehnice relevante:

 • Putere utilă maximă: Variază în funcție de regimul de încălzire, oferind flexibilitate și adaptabilitate pentru diferite necesități.
 • Temperatura maximă a agentului termic: Până la 90°C, asigurând căldura necesară chiar și în cele mai reci zile de iarnă.
 • Capacitate și presiune în circuitul de încălzire: Echilibrate pentru a susține eficiența și siguranța sistemului de încălzire.

Evaluând această centrală în contextul pieței actuale, este clar că Immergas Victrix Tera V2 24/28 kW oferă o soluție remarcabilă pentru orice gospodărie modernă. Prin combinarea performanței superioare cu caracteristici ecologice de top, acest model reprezintă o alegere excelentă pentru cei interesați să îmbunătățească confortul locuinței lor, fără a neglija responsabilitatea față de mediul înconjurător.

Poți alege pe site-ul nostru și un pachet avantajos cu Kit de montaj premium si termostat inteligent Salus iT500.

7. Ariston Clas One+ Wi-Fi 24kW

Centrala Clas One+ Wi-Fi Combi esteo centrală în condensare extrem de fiabil, cu o varietate de caracteristici și avantaje. Are o impresionantă cotă de eficiență de 90%, clasa A. Această centrală are o putere de 24kW, ceea ce o face perfectă pentru proprietățile mai mici. Fiind una dintre cele mai căutate centrale de apartament, această centrală a fost special proiectată pentru a fi ergonomică, fiabilă și ușor de montat pe perete.

Centrala pe gaz în condensație Ariston Clas One+ vine cu o funcție AUTO unică – folosită pentru a optimiza eficiența centralei și a sistemului de încălzire. Cercetările au arătat că face o economie de 6% mai mare comparativ cu cazanele fără această funcție. Schimbătorul de căldură cu o singură bobină îmbunătățit este robust și extrem de eficient, datorită suprafeței de condensare îmbunătățite și a performanțelor hidraulice sporite.

Această centrală a fost proiectată ca o unitate ușoară, ce poate fi montată cu spor în orice apartament. Centrala are, de asemenea, o configurare simplă și un ecran cu codaj color. Toate aceste caracteristici ajută la o instalare mai rapidă și mai ușoară, economisind atât timp, cât și bani. 

 • Clas One+ vine cu o gamă largă de caracteristici și beneficii, inclusiv noul schimbător de căldură XTRATECH patentat Ariston, care este excepțional de robust datorită materialului de oțel inoxidabil din care este fabricat, oferind astfel rezistență la coroziune. (Țevi cu 142% mai late pentru a permite trecerea mai eficientă a apei prin schimbătorul de căldură). Dispune de căi navigabile mai largi care permit un transfer mai bun de căldură.
 • Acest model prezintă o suprafață de condensare crescută. Vine cu componente marca Ariston și este extrem de silențioasă datorită celei mai recente tehnologii Ariston de amortizare a sunetului. Este o centrală ideală, așadar, pentru cei care nu dispun de un spațiu prea mare și nu vor să fie deranjați de nici un zgomot. 
 • Fiind o centrală combi, este excelentă și pentru casele în care spațiul este mai limitat. Centrala Clas One+ este un model ergonomic datorită faptului că nu necesită un rezervor de apă sau un cilindru extern, deoarece dispune de tot ceea ce are nevoie centrala înăuntrul carcasei sale. Această achiziție excelentă are o garanție de 3 ani pentru a vă oferi liniște și confort și durabilitatea pe ani extinși. O alegere excepțională pentru apartamente!

Este disponibilă și în versiunile de 30 EU si 35 EU.

8. Motan Condens Plus 100

Deși este succesorul modelelor Motan MKDens, Motan Condens Plus 100 nu pare să fi împrumutat nimic de la fratele mai mic, iar noi suntem foarte fericiți că o astfel de centrală termică în condensare a ajuns în magazinul nostru. Motan Condens Plus 100 este disponibilă în trei variante, de 25 kW, 29 kW și 35 kW, toate având o garanție inclusă de 5 ani de zile.

Produsul marchează ciclul evolutiv al centralelor care îndeplinesc o funcție vitală de design. Într-o locuință din cea mai tehnologizată eră, centralele Motan vin și ele cu un aport satisfăcător. 

Motan Condens Plus 100 a investit foarte mult în customizarea părții frontale de pe cea mai nouă centrală în condensare și spre deosebire de concurență care a ales varianta mai ieftină a unei bare negre ce se întinde de la un capăt la celălalt al feței principale, Ecranul de culoare neagră are o forma de trapez rotunjit foarte atractiv pentru ochi. Va aduna foarte multe laude dacă va fi amplasată la vedere, lucru pe care te încurajăm să îl faci. 

De ce este Motan Condens Plus 100 recomandată de echipa noastră:

  • Are cele mai bune caracteristici de până acum atât din punct de vedere al performanței, dar și al design-ului, fiind vorba despre o centrală perfectă pentru apartamente mici, medii sau mari.
  • Ecranul din sticlă neagră ocupă mai bine de 30% din suprafața părții frontale a centralei, loc unde este încorporat și ecranul de 4,3 inch folosit pentru a porni, opri sau administra programele de încălzire. Totul se face prin comenzi tactile.
 • Schimbător de căldură CIRCOND VALMEX. Dacă accentul Italian nu vă spune nimic, tehnologia italiană pusă în acest schimbător de căldură o va face. Italia este unul dintre principalii concurenți la tehnologia Germană, cu rezultate excelente în ultimii ani.
 • O pereche de două schimbătoare de căldură pentru o eficiență maximă

Cu o eficiență de peste 105%, aspect etalon al anului 2021, Motan Condens Plus 100 are emisii de noxe reduse și se poate conecta la o sondă externă sau un cronotermostat. Această centrală în condensare este foarte ușor de montat în orice locuință. 

Dimensiuni: 750x400x345 mm

De ce iubesc utilizatorii centrala termică Motan Condens Plus 100 

 • Nu vei simți că plătești în plus pentru un design mult mai modern
 • 7 ani de Garanție
 • Primești un kit de evacuare a gazelor naturale fără să plătești în plus
 • Raportul de eficiență poate ajunge până la 106% într-un regim de utilizare corect

9. Ferroli Bluehelix Maxima

Centrala BlueHelix Maxima 28C - Încălzire smart și eficientă

Bluehelix Maxima este acea centrală termică la care te uiți direct cu uimire în momentul în care intri în magazin pregătit pentru achiziția unei soluții pentru sistemul tău de încălzire. Este printre primele centrale care a ajuns în topul vânzărilor când a fost lansată. A fost subiect de discuție și de laudă pentru influenceri de tech din România.

De ce se vinde Bluehelix Maxima atât de bine?

Este centrala în condensare cu unul dintre cele mai extravagante ansambluri de design de pe piață. La prima vedere, Bluehelix Maxima arată ca un echipament destul de greu de încadrat într-o categorie aparte. Un începător nu ar crede că este o centrală termică. Bluehelix Maxima este acoperită pentru 50% din partea frontală de sticlă neagră lucioasă care reflectă lumina.

Display-ul central de control este încastrat în sticlă și oferă utilizatorului informații sugestive într-un mod foarte exclusivist, despre regimul de încălzire pe care Bluehelix Maxima în rulează în acel moment. Administrarea programelor de încălzire se poate face direct de pe acest panou tactil. Ecranul este multicolor, foarte clar putând fi utilizat de toate categoriile de vârstă.

Inovație Ferroli pe o centrală revoluționară și accesibilă

 • Doar dacă incorporezi în sistem, termostatul CONNECT de la Ferroli, vei crește eficiența sistemului cu 4%. Termostatul poate fi controlat de la distanță prin aplicația dedicată FERROLI CONNECT sau direct prin apăsarea butoanelor tactile ale acestuia.
 • Nu ai nevoie de termostat exterior pentru ca Bluehelix Maxima să știe temperatura de afară. Centrala se conectează direct la rețeaua de internet din locuință și își preia singură informațiile legate de vreme.
 • Bluehelix Maxima are un sistem special de combustie, MULTI COMUSTION CONTROL care poate regla în mod autoadaptiv vana de gaz. Un avantaj enorm pentru rețelele care suferă de diferențe mari de presiune a gazului.
 • Centrala poate funcționa cu gaze naturale, dar și pe GPL.
 • Centrala oferă informații în timp real despre instalația de încălzire. Utilizatorul poate cere un diagnostic oricând dorește fiindu-i oferite informații despre Ardere, circuitul hidraulic sau mediul ambiant. Aici vorbim despre puterea arzătorului, starea flăcării, turația ventilatorului și alte informații pe care o centrală standard nu ți le poate oferi.

Merită să cumperi Bluehelix Maxima pentru locuința ta?

Este probabil cea mai bună decizie pe care o poți luat în materie de centrale termice care satisfac și nevoia de design, eficiență și preț scăzut. Te vei simți ca și cum folosești un gadget pentru sistemul tău de încălzire. 

Bluehelix Maxima este disponibilă în două variante: 28C și 34C.

10. Ariston Cares S

Deși ultima în clasamentul nostru, vrem să atenționăm cititorii că Ariston Cares S este una dintre cele mai bune centrale de la Ariston datorită eficienței sezoniere ridicate atât în producția de încălzire a ambientului, cât și în cea a apei calde. Ariston Cares S se poziționează onorabil pe locul 10. Acest model este dovada angajamentului Ariston pentru eficiență energetică și inovație în domeniul încălzirii domestice.

Ariston Cares S: Eficiență și Inovație pentru Confortul Domestic

Proiectată cu gândul la nevoile locuințelor moderne, centrala Ariston Cares S24 nu numai că promite performanțe de încălzire de excepție, dar o face și în cel mai ecologic mod posibil. Prin caracteristicile sale avansate și designul inovator, această centrală setează noi standarde de calitate și confort termic.

Caracteristici Distinctive:

 • Schimbător de Căldură din Oțel Inox: Garantează durabilitate și eficiență termică superioară, contribuind la performanțele de top ale centralei.
 • Panou de Afișaj Modern: Echipat cu manometru frontal și butoane din silicon pentru o utilizare simplă și intuitivă. Afișajul LCD oferă informații vitale și include o funcție utilă anti-îngheț.
 • Modul de Funcționare Vară/Iarnă: Permite comutarea ușoară între încălzire și prepararea apei calde menajere, optimizând consumul de energie.

Siguranță și Fiabilitate:

Ariston Cares S 24 incorporează sisteme de siguranță avansate, precum senzori pe evacuare și termosiguranța, pentru a preveni supraîncălzirea și a asigura o funcționare sigură și fiabilă.

Performanță și Eficiență Energetică:

Dotată cu o pompă complet modulantă, centrala ajustează puterea de funcționare conform necesităților termice, maximizând eficiența și reducând costurile de operare. Clasa de eficiență Sedbuk de clasa A subliniază angajamentul Ariston pentru soluții de încălzire sustenabile și economice.

Instalare și Utilizare Ușoară:

Designul ergonomic și panoul frontal metalic facilitează instalarea și întreținerea, reducând timpul și costurile asociate. Compatibilitatea cu gaz metan și GPL oferă flexibilitate în alegerea combustibilului, extinzând posibilitățile de utilizare ale centralei.

Ariston Cares S 24 reprezintă o alegere inteligentă pentru cei care își doresc un sistem de încălzire eficient, fiabil și ușor de utilizat. Combinația dintre performanța de încălzire de înaltă calitate, caracteristicile inovatoare și angajamentul pentru eficiență energetică face din această centrală o soluție ideală pentru locuințele de dimensiuni medii, oferind confort și performanță într-un pachet accesibil și elegant.


-4%
Transport Gratuit
NOU
Prețul inițial a fost: 3.349,00 lei.Prețul curent este: 3.219,00 lei.
Transport Gratuit
Transport Gratuit
Transport Gratuit
-2%
Transport Gratuit
Prețul inițial a fost: 6.649,00 lei.Prețul curent este: 6.499,00 lei.

Recomandăm să analizați atent raporturile calitate-preț însă și kiturile sau accesoriile ce sunt recomandate pe lângă centrale. În funcție de dorințele și de bugetul dvs., puteți alege acum cu încredere și să mergeți la sigur cu una dintre recomandările noastre din acest top de centrale. Așteptăm în comentarii părerile și experiențele voastre pentru a-i ajuta mai departe și pe alții să facă alegerea corectă! 

Cele mai bune centrale termice din 2024 – Întrebări Frecvente

Echipa cazanecentrale.ro a observa o frecvență crescută în apariția unui set de întrebări legate de cele mai bune centrale termice din 2024. În funcție de preferințele clienților noștri, aceștia caută un răspuns rapid pentru a face o achiziție corectă pentru modul în care ei consumă apă caldă sau în funcție de nevoile de încălzire pe care familiile lor le au. Dacă nu ți-ai găsit o centrală termică preferată în lista acestui articol, iată răspunsuri la alte întrebări legate de cele mai bune centrale din 2024, unele fiind din categorii diferite.

 • Care este cea mai economică centrală pe gaz?

O centrală termică pe gaz în condensare este Ariston Cares S 30. Pentru un buget mai mare și un design mai plăcut, Ariston Alteas One+ este o alegere excelentă, iar pentru o putere sporită, Alteas One+ de 30 kW este cea mai bună decizie.

 • Care este cea mai bună centrală termică pe lemne?

Unul dintre cei mai buni producători de cazane pe combustibil solid și un producător pe care îl comercializăm de foarte mulți ani pentru cele mai bune centrale termice pe lemne este Ferroli. Iar ca o recomandare din partea noastră, Ferroli FSB Pro N 25 kW este o centrală ce merită fiecare bănuț.

 • Care sunt cele mai de top centrale termice de 24 kW?

Avem pentru tine câteva recomandări: Centrala termică Motan Clasic 24 kW, Ariston Cares S 24 kW, Ariston Alteas One+ Net 24 kW, Baxi Luna Duo-Tec e 24 Combi. Dacă nu găsești un model care să îți satisfacă nevoile, poți consulta oferta noastră de sute de modele, dar și să ceri ajutor echipei de suport.

 • Care sunt cele mai bune centrale de 35 kW?

Prima și una dintre cele mai bune recomandări pe care le avem pentru cea mai bună centrală termică de 35 de kW este Ariston Alteas One+ Net 35 kW. O centrală pe gaz, în condensație, dar cu siguranță privind în topul de mai sus, vei găsi variante de putere mai mari ale centralelor deja prezentate.

 • Cum arată ultima generație de centrale termice?

Dacă îți dorești o centrală cu tehnologie de ultimă oră și ești dispus să investești un buget substanțial pentru o piesă tehnologică performantă, sfatul echipei noastre este să te orientezi către producători precum Ariston, Ferroli sau Viessmann.

Cu drag, 

Echipa CazaneCentrale.ro

Îți recomandăm să citești și următoarele articole asemănătoare:

Și articolele din categoria “Tot ce trebuie să știi despre centrala termică…”

17 păreri despre “Cele mai bune 10 centrale termice în condensare în 2024

 1. Florin spune:

  Viessmann vitodens 050 e cea mai proasta centrala din lume ,o am de 2 ani și sa dus dreaku vasul de expansiune

 2. Florin spune:

  Viessmann vitodens 050 e cea mai prosta centrala din lume ,o am de 2 ani și sa dus dreaku vasul de expansiune

 3. Ionut spune:

  Viessmann, Vaillant sunt marci de top, cu centrale bune. Din punctul meu de vedere cea mai tare centrala ramane Vitodens 100, iar varianta noua, aparuta anul acesta, este cea mai tare pe apa calda datorita functiei de mentinere. Functionarea este mult mai economica, arderea este controlata LamdaPro

  • Miclauș Nicolae spune:

   Ionut poate mai vii cu argumente mai convingatoare. E nevoie de sustinere a ceea ce spui, pentru a fi in totalitate credibil.

 4. Dorin spune:

  Ariston Genus One: o mare mare porcarie!!! foarte economa, buna, daaar, cand se strica placa electronica, si se cam strica, stai tu cu garantia-n mana, si ea pe perete, si iarna e aici! cea mai mare porcarie de centrala si de firma!!!

 5. Marga spune:

  Nu înțeleg de ce se face atâta reclama centralei Ariston Alteas One??? A mea, cu 7 ani garanție, a facut o mulțime de probleme de la inceput. Specialistii mi-au spus că au defect la placa electronică, din fabricație! Nu recomand!!

 6. ALIN DORDEA spune:

  am mai spus de multe ori ..ariston si motan nu are cum sa fie peste vaillant..protherm ..immergas..nu au nici piesele de calitate ..nici fiabilitatea lor..in romania aristonul este mereu primul…nu are cum..cumparati un immergas omnia si veti vedea ce silentioase sint..nu fac reclama la nimeni am montat citeva…eu am protherm..va salut ..Alin..

 7. Aristotel skabut spune:

  Immergas este peste Ariston că marca..puteți întreba in Italia orice instalator de centrale…..Ariston piese electronice mai scumpe că immergas și electronică Italiana mai puțin fiabila că Immergas are Electronică Honeywell in Victrix Terra. Puteți căuta placa electronică Victrix Terra și placa electronică Genus one….diferența de până la 200 Ron.

 8. Radu spune:

  Recomand Ariston Genus One. Am doi ani de funcționare și chiar am un consum f mic de gaze. Față de vechiul Ariston este și mai puțin zgomotoasă. Sunt modele fiabile, altfel nu ofereau garanție 5 ani.

  • MORARU ALEXANDRU spune:

   TATAAM UN PRIETEN CARE ARE ARISTONE SUNT PRAF IN 2 ANI SA STRICAT CAM DE 5 ORI ARE IN EA NUMAI PLASTICE SI DALA CA PLUMBU ZAMAG SAU CUM IO ZICE ASA CA AM OPTAT PTR IMMERGAS DE 32 VICTRIX TERA MEREGE SUPER SUNT FOARTE MULTUMIT FACUTA IN ITALIA ARE NUMAI TEVI DE CUPRU IN EA SI DE BRONZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CONTACTEAZĂ-NE: